Przetarg 8562133 - Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8562133
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-11-29 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostawy posiłków dla pacjentów Szpitala w Pilchowicach - postępowanie II Przedmiotem zamówienia jest:a) świadcz enie usług w zakresie przygotowania i dostaw posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Chorób Płuc w Pilchowicach przez wszystkie dni w okresie realizacji umowy, b) doposażenie kuchenki oddziałowej w 1 wózek bemarowy do dystrybucji posiłków 3x1/1 GN – zgodnie z opisem zawartym w Szczegółowym Opisie Zamówienia (Załącznik nr 6 do SWZ).Wykonawca ma obowiązek świadczenia usługi zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2020 r., poz. 2021 ze zm), Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych oraz innymi określonymi przepisami prawa w odniesieniu do przedmiotu umowy.Wykonawca zobowiązuje się przestrzegać zaleceń i zarządzeń Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów służby zdrowia opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie.Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia usługi z zachowaniem zasad systemu HACCP oraz Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej i Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej.Zamawiający żywienie chorych opiera na następujących dietach:a) Dieta podstawowa.b) Dieta łatwo strawna.c) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczud) Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego.e) Dieta łatwo strawna papkowata.f) Dieta łatwo strawna płynna.g) Dieta łatwo strawna płynna wzmocniona.h) Dieta do żywienia przez sondę.i) Dieta bogatobiałkowa.j) Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów. k) Dieta wysokokaloryczna.l) Dieta ubogoenergetyczna 1500; 1800 kcal.m) Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych (przeciwmiażdżycowa)n) Dieta niskopurynowa.o) Dieta niskosodowa.Szczegółowy opis diet znajduje się w Szczegółowym Opisie Zamówienia (Załącznik nr 6 do SWZ).Zamawiający dopuszcza wystąpienie innych diet wyżej nie wymienionych, w przypadku specjalnych zaleceń lekarskich (np. dieta bezmleczna, niskobiałkowa, bezglutenowa, wegetariańska). Diety te będą realizowane przez Wykonawcę na podstawie zaleceń dietetyka Zamawiającego. 33/ZP/2021/K |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 15894220, 55321000, 55521200 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |