Zlecenie 7924460 - Przygotowanie i dostawę w formie cateringu porcjowanych...
(zakończone) | Zamówienie 7924460|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-01-18 |
przedmiot zlecenia | Przygotowanie i dostawę w formie cateringu porcjowanych posiłków śniadaniowych i obiadowych dla uczestników Kołobrzeskiego Dzienne go Domu Pomocy dla Seniorów (KDDP) w Kołobrzegu przy ul. Okopowej 15 A. SZCZEGÓŁOWY ZAKRES USŁUGI: Usługa obejmuje przygotowanie i dostawę gotowych do podania, porcjowanych posiłków śniadaniowych i obiadowych wraz z wniesieniem ich do siedziby KDDP w okresie od 01.02.2021 r. do 31.01.2022 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach wskazanych poniżej dla każdego z posiłków. 1. Posiłki śniadaniowe: 1) Planowana dzienna liczna posiłków śniadaniowych wynosi 20. 2) Dostawa śniadań na dany dzień do siedziby KDDP do godz. 8.30. 3) Dostawa porcjowanych śniadań następuje w indywidualnych opakowaniach jednorazowego użytku (w tym porcjowane pieczywo) z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 4) Śniadanie nie obejmuje dostawy gorących i zimnych napojów. 5) Gramatura i kaloryczność posiłków śniadaniowych jest zgodna z określonymi normami i wytycznymi z uwzględnieniem racji pokarmowej dla osób dorosłych powyżej 65 roku życia. Wartość kaloryczna posiłków śniadaniowych na osobę wynosi średnio ok. 400 - 450 kcal. 2. Posiłki obiadowe 1) Planowana dzienna liczna posiłków obiadowych wynosi 20. 2) Dostawa obiadów na dany dzień do siedziby KDDP codziennie do godz. 13.00. 3) Dostawa obiadów porcjowanych w indywidualnych opakowaniach jednorazowego użytku wytworzonych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dostawa kompotu/soku w termosie bądź innym pojemniku umożliwiającym sprawne nalewanie. 4) W skład obiadu wchodzą codziennie: jednodaniowy posiłek oraz kompot/sok z naturalnych owoców/skład n ików. 5) Jednodaniowy posiłek obiadowy stanowią zamiennie: 1. zupa z wkładką (wskazane chude mięso drobiowe, wołowe) oraz pieczywo (wskazane pieczywo typu graham) - średnio 2 razy w tygodniu, 2. drugie danie: ziemniaki/kasza/ryż/makaron + porcja mięsa lub ryby + surówki/ warzywa gotowane z uwzględnieniem warzyw sezonowych - co najmniej 2 razy w tygodniu lub potrawy mączne (np. naleśniki, pierogi z surówką, kopytka z sosem i surówką, itp.). Wskazanym jest aby w piątek podawane były ryby (średnio 3 razy w miesiącu) lub danie jarskie (średnio raz w miesiącu). 3. wymaga się, aby surówki z surowych lub kiszonych warzyw były drobno szatkowane/krojone/rozdrobnione adekwatnie do wieku odbiorców. 6) Gramatura i kaloryczność posiłków jest zgodna z określonymi normami i wytycznymi z uwzględnieniem racji pokarmowej dla osób dorosłych powyżej 65 roku życia. Wartość kaloryczna obiadu wynosi średnio nie mniej niż 760 kcal. Wskazane są posiłki lekkostrawne: gotowane na wodzie lub parze, duszone bez obsmażania, pieczone w folii. Nie wskazane są dania przyrządzane na głębokim tłuszczu, z dużą ilością panierki ostro przyprawione, mocno solone, itp 3. Posiłki przygotowywane są z produktów wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej: produkty w I gatunku, charakteryzujące się odpowiednią barwą i zapachem, nie posiadające odkształceń, nie uszkodzone mechanicznie lub przez szkodniki czy choroby zwierząt i roślin. 4. Posiłki są urozmaicone, ciepłe, świeże, aromatyczne i atrakcyjne wizualnie. Zwyczajowo piątek jest dniem bezmięsnym. 5. Liczba posiłków na kolejny dzień będzie podana przez wskazanego pracownika Zamawiającego telefonicznie do godz. 13.00 dnia poprzedniego. Liczba posiłków śniadaniowych i liczba posiłków obiadowych na dany dzień może być różna, zależna od frekwencji uczestników KDDP. 6. W razie potrzeby, pracownik Zamawiający będzie codziennie do godz. 8.30 telefonicznie korygował z Wykonawcą liczbę obiadów na dany dzień. 7. Liczba dostarczanych posiłków będzie codziennie ewidencjonowana przez odbierającego je pracownika Zamawiającego. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówienia na posiłki w ilości nie powodującej osiągnięcia maksymalnej liczby, tj. 20 posiłków dziennie. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania na wybrane dni posiłków. Informacja o nie zamawianiu posiłków na wybrane dni zostanie przekazana Wykonawcy co najmniej 3 dni kalendarzowe wcześniej. Sytuacje takie będą miały charakter okazjonalny. 10. Z tytułu bieżących zmian liczby zamawianych posiłków/bądź nie zamawiania na dany dzień - Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie do Zamawiającego. 11. Posiłki dostarczane są wyłącznie: 1) samochodem dopuszczonym do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami, 2) w pojemnikach do transportu posiłków, dopuszczonych do kontaktu z żywnością zgodnie z obowiązującymi przepisami: przeznaczonych np. do porcji śniadaniowych, do zupy, do drugiego dania oraz do soku/kompotu. 12. Wykonawca przechowuje codziennie próbki żywności dla potrzeb badań żywności przez stację sanitarno- epidemiologiczną. 13. Wykonawca dostarcza codziennie zamykane pojemniki na odpady pokonsumpcyjne organiczne oraz usuwa je na własny koszt z terenu KDDP najpóźniej następnego dnia do godz. 13.00, a w piątki i inne dni przed przerwą w dostawie posiłków - na bieżąco do godz. 16.00. 14. Wykonawca przedkłada z tygodniowym wyprzedzeniem co najmniej 10-dniowy jadłospis (średnio co dwa tygodnie) z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności poszczególnych posiłków oraz wskazanych przez Zamawiającego rodzajów diety. 15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania posiłków śniadaniowych i obiadowych dla osób po 65 roku życia o szczególnych potrzebach żywieniowych, np. dla osób z dietą cukrzycową, dietą niskokaloryczną, dietą wątrobową, dietą bezglutenową. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |