Zlecenie 7924460 - Przygotowanie i dostawę w formie cateringu porcjowanych...

   
Zamówienie 7924460 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-18
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i dostawę w formie cateringu porcjowanych posiłków śniadaniowych i obiadowych dla uczestników Kołobrzeskiego Dzienne
go Domu Pomocy dla Seniorów (KDDP) w Kołobrzegu przy ul. Okopowej 15 A.
SZCZEGÓŁOWY ZAKRES USŁUGI:
Usługa obejmuje przygotowanie i dostawę gotowych do podania, porcjowanych posiłków śniadaniowych i obiadowych wraz z wniesieniem ich do siedziby KDDP w okresie od 01.02.2021 r. do 31.01.2022 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku, w godzinach wskazanych poniżej dla każdego z posiłków.
1. Posiłki śniadaniowe:
1) Planowana dzienna liczna posiłków śniadaniowych wynosi 20.
2) Dostawa śniadań na dany dzień do siedziby KDDP do godz. 8.30.
3) Dostawa porcjowanych śniadań następuje w indywidualnych opakowaniach jednorazowego użytku (w tym porcjowane pieczywo) z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością.
4) Śniadanie nie obejmuje dostawy gorących i zimnych napojów.
5) Gramatura i kaloryczność posiłków śniadaniowych jest zgodna z określonymi normami i wytycznymi z uwzględnieniem racji pokarmowej dla osób dorosłych powyżej 65 roku życia. Wartość kaloryczna posiłków śniadaniowych na osobę wynosi średnio ok. 400 - 450 kcal.
2. Posiłki obiadowe
1) Planowana dzienna liczna posiłków obiadowych wynosi 20.
2) Dostawa obiadów na dany dzień do siedziby KDDP codziennie do godz. 13.00.
3) Dostawa obiadów porcjowanych w indywidualnych opakowaniach jednorazowego użytku wytworzonych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Dostawa kompotu/soku w termosie bądź innym pojemniku umożliwiającym sprawne nalewanie.
4) W skład obiadu wchodzą codziennie: jednodaniowy posiłek oraz kompot/sok z naturalnych owoców/skład n ików.
5) Jednodaniowy posiłek obiadowy stanowią zamiennie:
1. zupa z wkładką (wskazane chude mięso drobiowe, wołowe) oraz pieczywo (wskazane pieczywo typu graham) - średnio 2 razy w tygodniu,
2. drugie danie: ziemniaki/kasza/ryż/makaron + porcja mięsa lub ryby + surówki/ warzywa gotowane z uwzględnieniem warzyw sezonowych - co najmniej 2 razy w tygodniu lub potrawy mączne (np. naleśniki, pierogi z surówką, kopytka z sosem i surówką, itp.). Wskazanym jest aby w piątek podawane były ryby (średnio 3 razy w miesiącu) lub danie jarskie (średnio raz w miesiącu).
3. wymaga się, aby surówki z surowych lub kiszonych warzyw były drobno szatkowane/krojone/rozdrobnione adekwatnie do wieku odbiorców.
6) Gramatura i kaloryczność posiłków jest zgodna z określonymi normami i wytycznymi z uwzględnieniem racji pokarmowej dla osób dorosłych powyżej 65 roku życia. Wartość kaloryczna obiadu wynosi średnio nie mniej niż 760 kcal. Wskazane są posiłki lekkostrawne: gotowane na wodzie lub parze, duszone bez obsmażania, pieczone w folii. Nie wskazane są dania przyrządzane na głębokim tłuszczu, z dużą ilością panierki ostro przyprawione, mocno solone, itp
3. Posiłki przygotowywane są z produktów wysokiej jakości handlowej i zdrowotnej: produkty w I gatunku, charakteryzujące się odpowiednią barwą i zapachem, nie posiadające odkształceń, nie uszkodzone mechanicznie lub przez szkodniki czy choroby zwierząt i roślin.
4. Posiłki są urozmaicone, ciepłe, świeże, aromatyczne i atrakcyjne wizualnie. Zwyczajowo piątek jest dniem bezmięsnym.
5. Liczba posiłków na kolejny dzień będzie podana przez wskazanego pracownika Zamawiającego telefonicznie do godz. 13.00 dnia poprzedniego. Liczba posiłków śniadaniowych i liczba posiłków obiadowych na dany dzień może być różna, zależna od frekwencji uczestników KDDP.
6. W razie potrzeby, pracownik Zamawiający będzie codziennie do godz. 8.30 telefonicznie korygował z Wykonawcą liczbę obiadów na dany dzień.
7. Liczba dostarczanych posiłków będzie codziennie ewidencjonowana przez odbierającego je pracownika Zamawiającego.
8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówienia na posiłki w ilości nie powodującej osiągnięcia maksymalnej liczby, tj. 20 posiłków dziennie.
9. Zamawiający zastrzega sobie prawo nie zamawiania na wybrane dni posiłków. Informacja o nie zamawianiu posiłków na wybrane dni zostanie przekazana Wykonawcy co najmniej 3 dni kalendarzowe wcześniej. Sytuacje takie będą miały charakter okazjonalny.
10. Z tytułu bieżących zmian liczby zamawianych posiłków/bądź nie zamawiania na dany dzień - Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie do Zamawiającego.
11. Posiłki dostarczane są wyłącznie:
1) samochodem dopuszczonym do przewozu posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami,
2) w pojemnikach do transportu posiłków, dopuszczonych do kontaktu z żywnością zgodnie
z obowiązującymi przepisami: przeznaczonych np. do porcji śniadaniowych, do zupy, do drugiego dania oraz do soku/kompotu.
12. Wykonawca przechowuje codziennie próbki żywności dla potrzeb badań żywności przez stację sanitarno- epidemiologiczną.
13. Wykonawca dostarcza codziennie zamykane pojemniki na odpady pokonsumpcyjne organiczne oraz usuwa je na własny koszt z terenu KDDP najpóźniej następnego dnia do godz. 13.00, a w piątki i inne dni przed przerwą w dostawie posiłków - na bieżąco do godz. 16.00.
14. Wykonawca przedkłada z tygodniowym wyprzedzeniem co najmniej 10-dniowy jadłospis (średnio co dwa tygodnie) z uwzględnieniem gramatury i kaloryczności poszczególnych posiłków oraz wskazanych przez Zamawiającego rodzajów diety.
15. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamawiania posiłków śniadaniowych i obiadowych dla osób po 65 roku życia o szczególnych potrzebach żywieniowych, np. dla osób z dietą cukrzycową, dietą niskokaloryczną, dietą wątrobową, dietą bezglutenową.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10325222 2024-04-02
godz. 10:00
Podkarpackie Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych podczas wydarzeń organizowanych w ramach działań promocyjnych PPN-...
10385770 2024-04-11
godz. 10:00
Dolnośląskie USŁUGA CATERINGOWA REALIZOWANA W GOS WYSOKI KAMIEŃ W SZKLARSKIEJ PORĘBIE Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na zapewnieniu wyżywienia żołnierzom i pracownikom ...
10315267 2024-04-16
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie codziennej, kompleksowej usługi w zakresie przygotowania całodziennych posiłków przy uwzględnieniu diet dla pacjentów SP ZOZ MSWiA w Kielcach, im. Św. Jana Pawła II wraz...
10407378 2024-04-16
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Zapewnienie wyżywienia w przerwie zajęć Powstaje w kontekście projektu FEWM.06.04-IZ.00-0005/23 - "Fachowcy z Działdowa"
10431347 2024-04-19
godz. 10:00
Śląskie Dostawy posiłków dla Pacjentów Oddziału Dziennego Psychiatryczno Rehabilitacyjnego dla dzieci i młodzieży
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10474813 2024-04-30
godz. 11:00
Łódzkie 3.1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania region...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...