Przetarg 12193120 - Przygotowanie i dostawa posiłków w formie cateringu dla...
| Analizuj | Zamówienie 12193120 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-03 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostawa posiłków w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej w Żmudzi w 2026 r.” 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług polegających na przygotowaniu i dostawie posiłków w formie cateringu dla dzieci z oddziałów przedszkolnych i uczniów Szkoły Podstawowej w Żmudzi w roku 2026.2. Zapotrzebowanie ilościowe wynosi: 2 posiłki dziennie podczas pracy oddziałów przedszkolnych od poniedziałku do piątku dla ok. 30 dzieci w wieku od 3 do 6 lat oraz 1 posiłek dziennie podczas pracy szkoły od poniedziałku do piątku dla ok. 86 uczniów w wieku od 7 do 15 lat. Ilość dzieci określona w zdaniu poprzedzającym została uśredniona. Wykonawca każdorazowo ustali liczbę posiłków na dany dzień po konsultacji z Zamawiającym.2.1. Zapotrzebowanie dzienne: pakiet nr 1 - dwa posiłki dziennie dla dzieci przedszkolnych i pakiet nr 2 – jeden posiłek dla uczniów szkoły podstawowej. Przedmiot zamówienia obejmuje: a. pakiet nr 1 - przygotowanie i dostawę obiadu dwudaniowego, tj. zupa drugie danie, napój i podwieczorek dla grupy ok. 30 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które będą uczęszczać do oddziałów przedszkolnych przy szkole podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;b. pakiet nr 2 - przygotowanie i dostawę obiadu jednodaniowego, tj. drugie danie, napój i deser dla grupy ok. 86 uczniów w wieku szkolnym 7-15 lat, które będą uczęszczać do szkoły podstawowej z wyjątkiem przerw w nauce;2.2. Zamawiający szacuje wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj. ok. 22 550,00 posiłków, w tym: 6 210,00 pakiet nr 1 dla dzieci przedszkolnych (30 dzieci x 207 dni) oraz 16 340,00 pakiet nr 2 dla uczniów szkoły podstawowej (86 uczniów x 190 dni). W przypadku, gdy łączna dostawa obiadów będzie mniejsza niż planowane 22 550,00 sztuk przez zamawiającego, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tego tytułu.2.3. Dostawa obiadów będzie się odbywać począwszy od dnia 02 stycznia 2026r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych, wakacji, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od nauki oraz ewentualnego okresu zdalnego nauczania, na który zamawiający nie będzie miał wpływu, do pomieszczeń dystrybucji znajdujących się w budynku szkoły przy ulicy Kasztanowej 7 i ulicy Jaśminowej 4. 2.4. Posiłki będą dostarczane do szkoły od poniedziałku do piątku pomiędzy godziną 10:00-10:30 własnym transportem w specjalnych pojemnikach (termosach). Ewentualne zmiany godzin dostaw obiadów będą ustalone w terminie późniejszym z wybranym Wykonawcą.2.5. Wykonawca o liczbie obiadów dla szkoły i obiadów dla oddziałów przedszkolnych na dany dzień powiadamiany będzie do godziny 07:30.2.6. Liczba zamawianych porcji będzie uzależniona od zapotrzebowania. Zapotrzebowanie uzależnione jest od frekwencji dzieci korzystających z dożywiania i liczby dni nauki, opieki stacjonarnej w szkole i oddziałach przedszkolnych.3. Posiłki przygotowywane będą z produktów w całości zakupionych przez Wykonawcę.4. Wartość kaloryczna posiłków: 4.1. Pakiet 1 (dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat) – od 500 kcal do 600 kcal4.2. Pakiet 2 (dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat) – od 600 kcal do 900 kcal5. Posiłki powinny spełniać następujące warunki ilościowe:Pakiet 1 (dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat ):a) Zupa – min. 250 ml,b) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g, mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g, opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 250 g. do 300g,c) napój (kompot, sok owocowy) – min. 200 ml,d) podwieczorek: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo niskosłodzone.Pakiet 2 (dzieci w wieku szkolnym 7-15 lat ):a) drugie danie zwierające: ziemniaki lub ryż lub makaron lub kaszę itp. – min. 200 g, mięso lub rybę – min. 100 g po obróbce, surówkę lub gotowane jarzyny – min. 100 g, opcjonalnie naleśniki, placki lub pierogi itp. – od 300 g. do 400g,b) napój (kompot, sok owocowy) – min. 250 ml,c) deser: owoc (owoce sezonowe: jabłko, gruszka, pomarańcza, nektarynka, kiwi, banan, brzoskwinia,) jogurt, serek, okazjonalnie pieczywo niskosłodzone.6. Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:a) w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 3 razy obiad z drugim daniem mięsnym (indyk, kurczak, wołowina, wieprzowina) z wyłączeniem mięsa mieszanego, a co najmniej 1 raz obiad z drugim daniem rybnym,b) posiłki typu naleśniki, placki lub pierogi itp. nie mogą być dostarczane częściej niż 1 raz w tygodniu,7. Wykonawca dostarczał będzie tygodniowy jadłospis w formie pisemnej/mailowej w każdy piątek poprzedzający kolejny okres dożywiania do godziny 12.00. Na każdym jadłospisie powinna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku – do wiadomości Zamawiającego orazwyszczególnione produkty alergizujące. Posiłki muszą być urozmaicone, nie mogą się powtarzać w okresie dwóch następujących po sobie tygodni.8. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać posiłki zgodnie z wymogami określonymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku Dz.U. 2016 poz. 1154 w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach, a także innych powszechnie obowiązujących przepisach prawa w tym ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia zwanej dalej ubzz, dotyczących przygotowywania i dostarczania posiłków w ramach zbiorowego żywienia dzieci. Wykonawca oświadcza, że tego rodzaju działalnością trudni się zawodowo i z tego tytułu zobowiązuje się również przestrzegać wszelkich zasad i norm stosowanych w tego rodzaju działalności, wynikających z innych źródeł, niż przepisy prawa.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w rozdziale 4 SWZ. ZD.271.11.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |