Przetarg 8052060 - Przygotowanie i dostawa posiłków i napojów dla...

   
Analizuj Zamówienie 8052060 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-03-31
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa posiłków i napojów dla mieszkańców DPS.

1. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem d
iet stosowanych w DPS. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach:a) dieta podstawowa – 46 osóbb) dieta lekkostrawna- 23 osobyc) dieta z ograniczeniem tłuszczów zwierzęcych – 4 osobyd) dieta purynowa – 1 osobae) dieta wrzodowa – 3 osobyf) dieta wątrobowa - 1 osobag) dieta małosolna – 2 osobyh) dieta wysokobiałkowa – 2 osobyi) dieta niskolaktozowa – 2 osobyj) dieta niskofenyloanalinowa – 1 osobak) dieta cukrzycowa – 2 osobyl) dieta hypocholesterolowa – 2 osobym) dieta bezlaktozowa – 1 osoba2. Zamawiający określa następujące, szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i świadczenia usługi:4.1. Posiłki dla mieszkańców winne być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia tj.:a) śniadanie na godzinę 7.30 - 8.00b) obiad na godzinę 12.00 – 12.30c) kolację Wykonawca przywozi wraz z obiadem.4.2. Dzienna ilość posiłków 3 x 90 porcji w sytuacjach szczególnych ilość posiłków może ulec zmianie np. w przypadku wyjazdu mieszkańców na turnus rehabilitacyjny lub do innych miejsc (szpital, wycieczki itp.). W takich sytuacjach Zamawiający ma prawo zrezygnować z posiłku lub zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków – suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw.4.3. Wyżywienie dotyczy wszystkich dni w tygodniu.4.4. Na całodzienne wyżywienie składają się:4.4.1. Śniadanie wraz z napojami:a) zupa mleczna w termosie dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów) - niesłodzonab) chleb krojony oraz masło dla każdego zespołu oddzielnie – zgodnie w wykazem poniżej:Zespół I – 2 kostki masła – 2 weki + 2 grahamyZespół II – 5 kostek masła – 2 weki + 2 grahamy + 4 pszenneZespół III – 4 kostki masła – 2 weki + 1 pszenny + 4 pełnoziarnisteZespół IV– 5 kostek masła – 2 weki + 2 grahamy + 4 pszenneZespół V – 4 kostki masła – 2 weki + 2 pełnoziarniste + 4 pszenneHOSTEL – 4 kostki masła – 2 weki + 2 grahamy + 3 pszenne- gramaż pieczywa:Weki – według standardów sprzedaży pieczywaGraham, pełnoziarnisty – nie mniej niż 500 gPszenny – nie mniej niż 800 g– wykaz masła oraz pieczywa – podana ilość dotyczy śniadania oraz kolacji, którą Wykonawca ma obowiązek dostarczyć wraz ze śniadaniem- wszystkie chleby muszą być krojone, w pierwszym dniu ważności do spożycia, data ważności musi być potwierdzona etykietąc) masło o zawartości tłuszczu minimum 82%, musi być w oryginalnym opakowaniu min. 200 g kostka, tak aby Zamawiający mógł sprawdzić zawartość tłuszczu.d) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielniee) do każdego śniadania obowiązkowo warzywa np. pomidor, ogórek, rzodkiewka itd.f) do każdego śniadania obowiązkowo 3 kg cukru (0,5 kg na każdy zespół, Zamawiający sam dokona podziału)g) jeden raz w tygodniu musi być ciepłe śniadanie, np. ciepła kiełbasa, jajecznica itd.h) napoje gorące typu herbata, kawa, kakao dla każdego zespołu oddzielnie - niesłodzone4.4.2. Obiad – diety jak w pkt 3a) pierwsze danie - zupa w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów)b) drugie danie - w termosach dla każdego zespołu oddzielnie (6 zespołów)c) do każdego obiadu obowiązkowo owocd) kompot4.4.3. kolacja dostarczana łącznie z obiadem (oprócz masła i chleba, które są dostarczane przy śniadaniu)a) dodatki do chleba w pojemnikach lub słoikach dla każdego zespołu oddzielnieb) napoje typu herbata, kawa, kakao - niesłodzonec) raz w tygodniu musi być ciepła kolacja np. bigos, leczo, bogracz, kiełbasa na gorąco itd. (w innym dniu niż ciepłe śniadanie), ponieważ kolacja jest przywożona z obiadem podgrzanie kolacji jest w gestii Zamawiającego. Waga porcji minimum 200 g.4.5. Zamawiający wymaga zachowania gramatury poniższych produktów na talerzu w granicach:a) zupa mleczna 250 ml b) wędlina i wyroby wędliniarskie nie mniej niż 100 g na osobę – dopuszcza się podanie raz w tygodniu wędliny podrobowej, wędliny typu mielonka, dopuszcza się również raz w tygodniu wędlinę typu parówka na gorąco, w pozostałe dni zawartość mięsa w wędlinie nie może być mniejsza niż 85%c) sałatki (różne) nie mniej niż 100 g na osobęd) twarogi (różne) nie mniej niż 100 g na osobęe) konserwa rybna nie mniej niż 1 puszka na osobę (150-170 g)f) makrela wędzona 1 szt. (150-200 g) na osobęg) ser żółty nie mniej niż 100 g na osobęh) produkty podawane w zestawie np.: ser-wędlina gramatura dostosowanai) jajko nie mniej niż 2 sztuki na osobęj) pasty (różne) nie mniej niż 100 g na osobęk) pasztet, ser topiony nie mniej niż 50 g na osobęl) warzywa jako dodatek do śniadania 50 g na osobę ł) napoje 400 ml - niesłodzonem) zupy podawane do obiadu nie mniej niż 0,3 litra na osobęn) owoce nie mniej niż 200 g lub 1 owoco) mięso gotowe do spożycia nie mniej niż 150 g na osobęp) ryba (filet) gotowa do spożycia nie mniej niż 200 g na osobę – bez ościr) surówki do obiadu nie mniej niż 150 g na osobęs) ziemniaki gotowe do spożycia nie mniej niż 300 g na osobęt) inne potrawy gotowe do spożycia np. naleśniki, zapiekanka,pierogi, leczo itd. nie mniej niż 300 g na osobę4.6. Śniadania, obiady i kolacje muszą być urozmaicone. 4.7. Minimum trzy razy w tygodniu powinien być obiad mięsny – wtorki, czwartki, niedziele (drób, wołowina, wieprzowina, cielęcina), mięso w postaci zmielonej jest dopuszczalne tylko 2x w tygodniu, a raz w tygodniu ryba (filet).4.8. W niedzielę i święta musi być obiad mięsny typu pieczeń wieprzowa, rolada wołowa lub wieprzowa, kotlet wieprzowy.4.9. Zamiennik ziemniaków typu kasza, makaron jest dopuszczalny raz w tygodniu.4.10. Wykonawca zapewni raz w tygodniu (środa) herbatę 6 paczek po 50 szt każda (nie mogą to być granulki) oraz 18 kg cukru. Raz w miesiącu 6 paczek herbaty owocowej (2 środa miesiąca).4.11. Wykonawca w okresie od 1 kwietnia do 30 września każdorazowo do śniadania zapewni dodatkowo 5 litrów napoju (przegotowanej wody z sokiem lub wody mineralnej) na każdy zespół (6 zespołów).4.12. Zgodnie z § 6 ust 1 pkt 6 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej w sprawie domów pomocy społecznej (Dz.U. z 23 marca 2018 r., poz. 734) podstawowe produkty żywnościowe i napoje są dostępne przez całą dobę, w związku z tym Wykonawca zapewni dodatkowo całodzienny dostęp do chleba, masła oraz dżemu lub pasztetu (chleb 1 szt./ a 1 kg ; masło 1 szt./ a 200 g ; dżem lub pasztet 1 szt./ a 250 g) na każde żądanie Zamawiającego, które będzie zgłaszane dzień wcześniej telefonicznie, faxem lub e-mailem.

FK.261.1.2021.MA
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339144 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usług dostarczania posiłków. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi dostarczania posiłków w odległości (lokalizacja 1) 80 km oraz (lokalizacja 2) 20 km od War...
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10373771 2024-04-03
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 146...
10377926 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10335414 2024-04-04
godz. 09:30
Mazowieckie Przygotowywanie i dostawa własnym transportem do Domu dla dzieci z pieczy zastępczej w UA na ul. 3-go Maja 2 w Lublinie w odpowiednich pojemnikach zbiorczych posiłków składających się...
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10366205 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku.2) Szczegół...
10365836 2024-04-09
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa przygotowania i dostarczania posiłków 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków dla policjantów biorących udział w zabezpieczeniach porzą...
10318344 2024-04-12
godz. 11:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa całodziennego kompleksowego żywienia pacjentów w Zakładzie Opieki Długoterminowej w Makowie Podhalańskim zgodnie z opisem i wymaganiami zawartym...
10315267 2024-04-16
godz. 11:00
Świętokrzyskie Świadczenie codziennej, kompleksowej usługi w zakresie przygotowania całodziennych posiłków przy uwzględnieniu diet dla pacjentów SP ZOZ MSWiA w Kielcach, im. Św. Jana Pawła II wraz...