Przetarg 12201310 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług...

   
Analizuj Zamówienie 12201310
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-05
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług Społecznych w Rawiczu na rok 2026

Przedmiotem zamówienia jest świadczenie następujących usług przygotowywania, wydawania i dostarczania
posiłków, w ilościach i terminach dostosowanych do potrzeb Zamawiającego:1) Podanie i umożliwienie spożycia na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Centrum Usług Społecznych w Rawiczu (dalej „CUS w Rawiczu”), gorącego posiłku dla uprawnionych mieszkańców z terenu miasta i gminy Rawicz.Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku od poniedziałku do soboty tj.: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 14:00 oraz w soboty w godzinach od 12:00 do 14:00, z użyciem zastawy stołowej Wykonawcy.Na gorący posiłek składa się zupa lub drugie danie: zupa: - dwa razy w tygodniu - z wkładką mięsną i pieczywem (bułka lub 2 kromki chleba), drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - jeden raz w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą, wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie. Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku: - zupa - 450 ml - ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g - mięso, ryba, wątróbka, kaszanka - 100 g - bigos – 200 g - surówka (jarzyny gotowane) – 130g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.2) Przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Domu Dziennego Pobytu w Rawiczu przy ul. Ignacego Buszy 5 w Rawiczu, dla uczestników DDzP w Rawiczu. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:30 do 13:00, w pojemnikach termoizolacyjnych (termosach) zapewniających utrzymanie temperatury oraz odbiór termosów i odpadków pokonsumpcyjnych.Na obiad dwudaniowy składa się pierwsze danie i drugie danie: pierwsze danie: - zupa - w każdym dniu tygodnia inna, drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie. Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku: - zupa - 450 ml - ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g - mięso, ryba, wątróbka, kaszanka, bigos - 100 g - surówka (jarzyny gotowane) – 130g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.3) Przygotowanie i dowóz posiłków do siedziby Zamawiającego tj.: ul. gen. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu dla uczestników Placówki Wsparcia Dziennego dla dzieci. Posiłki dostarczane w pojemnikach jednorazowych. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 14:30 do 15:00. oraz odbiór zużytych pojemników jednorazowych oraz odpadków pokonsumpcyjnych. Na posiłek składają się: - pieczywo pszenne lub żytnie (bułka, rogal - 1 szt /chleb krojony – 2 kromki), - masło do smarowania, - wędlina (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, polędwica sopocka – 2 plastry), ser żółty (2 plastry), - serek śmietankowy, dżem, - jogurt owocowy, kisiel, - warzywa: ogórek zielony, pomidor, sałata (po 2 plastry każdego rodzaju), szczypior, - owoc (w tym sezonowe – 1 szt). Do każdego posiłku należy podać: -w okresie wiosenno-letnim: napój w postaci soku lub wody mineralnej (300 ml), - w okresie jesiennym i zimowym: herbatę lub kawę zbożową (300 ml). Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych, tj. muszą one spełniać wymogi określone przepisami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do w/w ustawy.Obowiązki Wykonawcy w trakcie realizacji zamówienia: 1) Zamawiający wymaga zatrudnienia osób, spełniających wymagania w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp( Rozdział I ust. 9 SWZ). 2) Zamawiający wymaga przesłania do 26 dnia każdego miesiąca Jadłospisu na kolejny miesiąc dla posiłków: gorący posiłek i obiad dwudaniowy (o których mowa w ust. 1 pkt 1-2 niniejszego Rozdziału). Jadłospis należy przesłać na adres mailowy: sekretariat@cusrawicz.pl. a) Zamawiający wymaga przesłania Jadłospisu na styczeń 2026 – przed pierwszą dostawą. 3) Przewidywana liczba posiłków do wykonania w okresie objętym zamówieniem: - gorący posiłek: 9 840 posiłków, miesięcznie 820 posiłków, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 8 284 posiłków. - obiad: 4 200 obiadów, miesięcznie 350 obiadów, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 3 014 obiadów. - posiłki dla dzieci w wieku 6-13 lat: 3 600 posiłków, miesięcznie 300 posiłków. Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 2 176 posiłków dla dzieci w wieku 6-13 lat. Podane wyżej liczby posiłków mają szacunkowy charakter. Z uwagi na specyfikę zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia liczby posiłków w zależności od rzeczywistych potrzeb i możliwości finansowych Zamawiającego.W całym okresie wykonywania umowy, minimalna liczba posiłków nie będzie mniejsza niż:- 30% przewidywanej liczby gorących posiłków,- 30% przewidywanej liczby obiadów oraz- 30% przewidywanej liczby posiłków dla dzieci w wieku 6-13 lat.

I.331.1.10.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55521200
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe