Przetarg 12201310 - Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług...
| Analizuj | Zamówienie 12201310 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-05 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostawa posiłków dla Centrum Usług Społecznych w Rawiczu na rok 2026 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie następujących usług przygotowywania, wydawania i dostarczania posiłków, w ilościach i terminach dostosowanych do potrzeb Zamawiającego:1) Podanie i umożliwienie spożycia na terenie miasta Rawicza w lokalu znajdującym się w odległości nie większej niż 2 km od siedziby Centrum Usług Społecznych w Rawiczu (dalej „CUS w Rawiczu”), gorącego posiłku dla uprawnionych mieszkańców z terenu miasta i gminy Rawicz.Wydanie i umożliwienie spożycia posiłku od poniedziałku do soboty tj.: od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 14:00 oraz w soboty w godzinach od 12:00 do 14:00, z użyciem zastawy stołowej Wykonawcy.Na gorący posiłek składa się zupa lub drugie danie: zupa: - dwa razy w tygodniu - z wkładką mięsną i pieczywem (bułka lub 2 kromki chleba), drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - jeden raz w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą, wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie. Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku: - zupa - 450 ml - ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g - mięso, ryba, wątróbka, kaszanka - 100 g - bigos – 200 g - surówka (jarzyny gotowane) – 130g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.2) Przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Domu Dziennego Pobytu w Rawiczu przy ul. Ignacego Buszy 5 w Rawiczu, dla uczestników DDzP w Rawiczu. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:30 do 13:00, w pojemnikach termoizolacyjnych (termosach) zapewniających utrzymanie temperatury oraz odbiór termosów i odpadków pokonsumpcyjnych.Na obiad dwudaniowy składa się pierwsze danie i drugie danie: pierwsze danie: - zupa - w każdym dniu tygodnia inna, drugie danie: - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy mięsny (danie mięsne musi występować w co najmniej czterech rodzajach nie powtarzających się w przeciągu dwóch tygodni; do dań mięsnych nie zalicza się wątróbki, kaszanki, bigosu), - dwa razy w tygodniu – obiad drugodaniowy z jajkiem, rybą , wątróbką, kaszanką, bigosem, białym serem - w każdym tygodniu inne dania, - raz w tygodniu - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, fasolka po bretońsku itp. - w każdym tygodniu inne danie. Do posiłków drugodaniowych mają być podawane przemiennie w danym tygodniu surówki i jarzyny gotowane. W tym samym tygodniu dany rodzaj surówki lub jarzyn gotowanych nie może się powtórzyć. Do posiłków drugodaniowych co najmniej dwa razy w tygodniu mają być podawane ziemniaki, w trzecim dniu może być podana kasza, ryż, kluski lub makaron (obowiązek ten nie dotyczy dni, w których podawane będą naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi itp.). Gramatura posiłku: - zupa - 450 ml - ziemniaki (kasza, kluski, ryż lub makaron) - 250 g - mięso, ryba, wątróbka, kaszanka, bigos - 100 g - surówka (jarzyny gotowane) – 130g - naleśniki, placki ziemniaczane, pierogi, spaghetti, twaróg, fasolka po bretońsku - od 300 g do 350 g.3) Przygotowanie i dowóz posiłków do siedziby Zamawiającego tj.: ul. gen. Grota Roweckiego 4A w Rawiczu dla uczestników Placówki Wsparcia Dziennego dla dzieci. Posiłki dostarczane w pojemnikach jednorazowych. Dowóz posiłków w dniach od poniedziałku do piątku w godzinach od 14:30 do 15:00. oraz odbiór zużytych pojemników jednorazowych oraz odpadków pokonsumpcyjnych. Na posiłek składają się: - pieczywo pszenne lub żytnie (bułka, rogal - 1 szt /chleb krojony – 2 kromki), - masło do smarowania, - wędlina (szynka drobiowa, szynka wieprzowa, polędwica sopocka – 2 plastry), ser żółty (2 plastry), - serek śmietankowy, dżem, - jogurt owocowy, kisiel, - warzywa: ogórek zielony, pomidor, sałata (po 2 plastry każdego rodzaju), szczypior, - owoc (w tym sezonowe – 1 szt). Do każdego posiłku należy podać: -w okresie wiosenno-letnim: napój w postaci soku lub wody mineralnej (300 ml), - w okresie jesiennym i zimowym: herbatę lub kawę zbożową (300 ml). Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa oraz do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych, tj. muszą one spełniać wymogi określone przepisami Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia ( Dz. U. z 2023 r. poz. 1448 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych do w/w ustawy.Obowiązki Wykonawcy w trakcie realizacji zamówienia: 1) Zamawiający wymaga zatrudnienia osób, spełniających wymagania w zakresie zatrudnienia na podstawie stosunku pracy, w okolicznościach, o których mowa w art. 95 ustawy Pzp( Rozdział I ust. 9 SWZ). 2) Zamawiający wymaga przesłania do 26 dnia każdego miesiąca Jadłospisu na kolejny miesiąc dla posiłków: gorący posiłek i obiad dwudaniowy (o których mowa w ust. 1 pkt 1-2 niniejszego Rozdziału). Jadłospis należy przesłać na adres mailowy: sekretariat@cusrawicz.pl. a) Zamawiający wymaga przesłania Jadłospisu na styczeń 2026 – przed pierwszą dostawą. 3) Przewidywana liczba posiłków do wykonania w okresie objętym zamówieniem: - gorący posiłek: 9 840 posiłków, miesięcznie 820 posiłków, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 8 284 posiłków. - obiad: 4 200 obiadów, miesięcznie 350 obiadów, Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 3 014 obiadów. - posiłki dla dzieci w wieku 6-13 lat: 3 600 posiłków, miesięcznie 300 posiłków. Zamawiający informacyjnie podaje, że w 2025r. (do 31 października), przygotowano 2 176 posiłków dla dzieci w wieku 6-13 lat. Podane wyżej liczby posiłków mają szacunkowy charakter. Z uwagi na specyfikę zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia liczby posiłków w zależności od rzeczywistych potrzeb i możliwości finansowych Zamawiającego.W całym okresie wykonywania umowy, minimalna liczba posiłków nie będzie mniejsza niż:- 30% przewidywanej liczby gorących posiłków,- 30% przewidywanej liczby obiadów oraz- 30% przewidywanej liczby posiłków dla dzieci w wieku 6-13 lat. I.331.1.10.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55321000, 55322000, 55521200 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |