Przetarg 12189357 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz...
| Analizuj | Zamówienie 12189357 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-01 |
| przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2026, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła. 1. Przedmiotem zamówienia jest: „Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2026, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła”.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zadanie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie. ”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie. ”3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 5. Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1) produkt węglowodanowy: ziemniak 180 g ; kasza ( różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron (różne odmiany)160g., bądź, np. kluski śląskie, kopytka 180g.;2) produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g.; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g oddzielnie do drugiego dania (asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.• Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1) produktu węglowodanowego: ziemniaki 180g., kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron (różne odmiany) 160g., kluski, placki, knedle z owocami itp.180g.;2) produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g.;3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g. oddzielnie do drugiego dania (asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny);4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1:ok. 55.350 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji zamówienia dla zadania nr 2: Posiłek musi składać się z:1) Drugiego dania w tym:a) ziemniaki 200g.; ( kasza, ryż, lub makaron ) 180g,b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, ; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, ; gulasz z sosem 120 g, ; danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g oddzielnie do drugiego dania ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d) raz w tygodniu posiłek: z rybą 100g.e) raz w tygodniu posiłek pierogami, naleśnikami lub kluskami śląskimi – 250 g,f) kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, g) 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 60.571 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został zawarty w SWZ. ZS-P.SP.321.2.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |