Przetarg 12189357 - Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz...

   
Analizuj Zamówienie 12189357
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-01
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2026, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła.

1. Przedmiotem zamówienia jest: „Przygotowanie i dostarczenie posiłków do Przedszkola oraz Szkoły Podstawowej w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie w roku 2026, w dniach w których pracuje przedszkole oraz szkoła”.2. Przedmiot zamówienia obejmuje realizację dwóch zadań:Zadanie nr 1„Przygotowanie oraz dostarczenie posiłków dla Przedszkola w Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie. ”Zadanie nr 2„Przygotowanie oraz dostarczenie i wydanie posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowejw Zespole Szkolno – Przedszkolnym w Jaktorowie. ”3. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych.4. Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie z produktów własnych, dostawę własnym transportem i wydanie w przedszkolu i szkole posiłków zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności i Żywienia. 5. Wymagania dotyczące posiłków: Dla zadania nr 1: Posiłek musi składać się z:• Zupy – 250 ml.• Drugiego dania w tym:1) produkt węglowodanowy: ziemniak 180 g ; kasza ( różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron (różne odmiany)160g., bądź, np. kluski śląskie, kopytka 180g.;2) produkt białkowy pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryba) – gotowy do spożycia 80g.; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 100gUwaga: Danie mięsne lub ryba ( gotowe) 80 g, danie mięsne z kością np. kurczak ( gotowe) 100g, gulasz z sosem 100 g, danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 80g ( gotowego).3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g oddzielnie do drugiego dania (asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny) – dostosowany do pór roku,4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.• Dwa razy w tygodniu drugie danie jarskie składające się z: 1) produktu węglowodanowego: ziemniaki 180g., kasza (różne odmiany), ryż (różne odmiany), makaron (różne odmiany) 160g., kluski, placki, knedle z owocami itp.180g.;2) produkt białkowy (ryba, ser, jaja kurze) – gotowy 80g.;3) surówka, jarzyny gotowane, bądź owoc 100g. oddzielnie do drugiego dania (asortyment podawanych warzyw i owoców powinien być różnorodny);4) kompot 200ml. przygotowany ze świeżych i pełnowartościowych owoców i warzyw.UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie dla zadania nr 1:ok. 55.350 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa przedszkolaków na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Warunki realizacji zamówienia dla zadania nr 2: Posiłek musi składać się z:1) Drugiego dania w tym:a) ziemniaki 200g.; ( kasza, ryż, lub makaron ) 180g,b) danie mięsne lub ryba ( gotowe ) 100 g, ; danie mięsne z kością np. kurczak (gotowe) 135 g, ; gulasz z sosem 120 g, ; danie mięsne w jednym kawałku z sosem w tym porcja mięsna bez sosu 100 g, c) surówka lub jarzyny gotowane – 170 g oddzielnie do drugiego dania ( asortyment podawanych warzyw powinien być różnorodny),d) raz w tygodniu posiłek: z rybą 100g.e) raz w tygodniu posiłek pierogami, naleśnikami lub kluskami śląskimi – 250 g,f) kompotu – 250 ml z produktów świeżych i wartościowych, g) 1 owocu ( zgodnie z sezonem ).UWAGA: Gramatura produktów podana jest po przygotowaniu!!!Przewidywana łączna ilość posiłków w trakcie trwania zamówienia wyniesie ok. 60.571 szt. - ilość posiłków została oszacowana na podstawie frekwencji uczestnictwa uczniów na obiadach w 2025 roku oraz prognozy na 2026 rok i może ulec zmianie. Rozliczenie następować będzie za faktycznie dostarczone posiłki według ceny jednostkowej za jeden posiłek podanej w Kalkulacji ceny. W przypadku zlecenia zmniejszonego zakresu niż wskazany w przedmiocie zamówienia, Wykonawcy nie przysługuje roszczenie o zlecenie niewykonanej części usługi. Szczegółowy Opis przedmiotu zamówienia został zawarty w SWZ.

ZS-P.SP.321.2.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe