Zlecenie 7345741 - Przygotowanie i dostarczanie posiłków do kuchenek...

   
Zamówienie 7345741 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-02-19
przedmiot zlecenia
Przygotowanie i dostarczanie posiłków do kuchenek oddziałowych z uwzględnieniem diet i kaloryczności dla pacjentów 116 Szpitala Wo
jskowego z Przychodnią SP ZOZ:
a) codzienne (śniadanie, obiad, kolacja) dla oddziałów chirurgii ogólnej i laryngologii- 16 łóżek,
chorób wewnętrznych-26 łóżek, zakładu opiekuńczo-leczniczego (ZOL)-40 łóżek, rehabilitacji i reumatologii-20 łóżek,
b) w dni powszednie (lunch typu drugie śniadanie) dla dziennego oddziału psychogeriatrycznego-24 osoby.
2. Szczegółowy opis przedmiot zamówienia obejmuje:
2.1 Przygotowanie i dostawę do kuchenek oddziałowych szpitala całodziennych posiłków:
a) wymagane jest dostarczanie posiłków trzy razy dziennie przygotowanych wg ustalonego jadłospisu w następujących godzinach:
śniadanie od 7.15 do 7.45,
obiad od 12.15 do 12.45,
kolacja od 16.15 do 16.45.
Dopuszcza się dostarczanie kolacji wraz z dostawą obiadu, pod warunkiem zachowania świeżości posiłku i zabezpieczenia warunków zgodnie z obowiązującymi przepisami,
b) posiłki muszą być dostarczane codziennie przez wszystkie dni w roku do kuchenek oddziałowych szpitala;
c) posiłki dla pacjentów w ZOL-u powinny być dostosowane dla osób w podeszłym wieku (miękkie, rozdrobnione itp.),
2.2 Przygotowanie i dostawa posiłków - lunchu (np. w formie kanapki, zupy, gulaszu, sałatek z ugotowanych składników ) dla dziennego oddziału psychogeriatrycznego (dla pacjentów powyżej 60 roku życia):
a) wymagane jest dostarczanie posiłku tzw. lunch jeden raz dziennie do godz. 11.00 w dni powszednie,
b) Zamawiający dopuszcza dostarczanie lunchu razem z dostawą śniadania, z tym że lunch powinien być odpowiednio zabezpieczony i przechowywany w warunkach zapewniających świeżość posiłku do godz. 11.00, zgodnie z obowiązującymi przepisami.
2.3 Zapewnienie we własnym zakresie przez Wykonawcę sprzętu do przechowywania i transportu posiłków.
2.4 Wykonawca zapewni jakość posiłków oraz ich transport jak również przechowywanie próbek zgodnie z obowiązującym systemem analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli zw. Systemem HACCP.
2.5 Posiłki gorące należy dostarczać w termosach, zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn.: minimalna temperatura zupy winna wynosić 75stopn.C, drugiego dania 65stopn.C, płynów 80stopn.C, a maksymalna temperatura produktów zimnych (sałatki, pasty, sery itp.) 15 stopn.C.
2.6 Zamawiający wymaga, by całodzienne żywienie opierało się na dietach, wg jadłospisów Zamawiającego, stanowiących załącznik 9 do siwz:
a) dieta podstawowa
b) dieta lekkostrawna / wrzodowa / wątrobowa
c) dieta cukrzycowa
d) dieta niskopurynowa
e) dieta niskobiałkowa
f) dieta bogatobiałkowa
g) dieta bezmleczna
h) dieta bezglutenowa
i) dieta bezglutenowa i bezmleczna
j) dieta bogatoresztkowa
k) dieta miękka-oddział ZOL
l) sonda (miksowana)
2.7 Ponadto Zamawiający wymaga aby:
a) posiłki były przygotowywane zgodnie z Zarządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974 r. w sprawie ustalania racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz. Urz. MZ i OS nr 16 z 1974 r. poz. 69), zaleceniami opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, zgodnie z Systemem HACCP oraz ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 Nr 136 poz. 914 z późn. zm.)
b) przygotowywane posiłki odbywały się wg przykładowych jadłospisów dla diet stosowanych w szpitalu zgodnie z załącznikiem 9 do siwz z uwzględnieniem ewentualnych korekt dokonanych przez dietetyka;
c) w jadłospisach uwzględnić: rodzaj potrawy (nazwę produktu), gramaturę potraw, wartość kaloryczną posiłków razem i w rozdziale na śniadanie, obiad, kolację,
d) dostarczyć wraz z jadłospisem tygodniowym jadłospisy jednodniowe, sporządzone w estetycznej formie graficznej, na papierze o podwyższonej gramaturze, które będą dostarczane codziennie, najpóźniej do godz. 7.45,
e) przekazywać codziennie jadłospisy jednodniowe do godz. 7.45 pielęgniarce oddziałowej Zamawiającego każdego oddziału lub osobie przez nią wyznaczoną,
f) zmiany w jadłospisie zostały dokonywane w okresie:
Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy-wówczas Wykonawca ma obowiązek przygotować posiłki o charakterze świątecznym z zachowaniem tradycyjnych potraw,
zmiany pór roku-wówczas Wykonawca w jadłospisie ma obowiązek uwzględnić warzywa i owoce sezonowe
g) dokonywać zmian w jadłospisie w przypadku stwierdzenia błędów przez organy kontrolne. Wówczas Wykonawca we współudziale z Zamawiającym ponownie zweryfikują jadłospisy i w razie potrzeby dostosują je do zaleceń pokontrolnych,
h) do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych. Posiłki powinny posiadać odpowiednią temperaturę, tak jak to określono w pkt 5. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej i systemem HACCP. Wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku, stosowania sztucznych substancji wzmacniających smak i zapach np. glutaminianu sodu, stosowania półproduktów oraz dań gotowych.
2.8 Wykonawca zobowiązany będzie do:
a) stosowania pojemników i termosów zamykanych szczelnie, tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu;
b) stosowania do smarowania pieczywa produktów zawierających minimum 82% tłuszczu, przy czym tłuszcz palmowy jest wykluczony;
c) zaopatrzenia pracowników Wykonawcy zajmujących się realizacją usługi w ubrania ochronne zgodnie z obowiązującymi przepisami;
d) posiadania aktualnych badań sanitarno-epidemiologicznych dopuszczających do kontaktu z żywnością, to samo dotyczy przedstawiciela Wykonawcy dostarczającego posiłki do szpitala. Przedstawiciel Wykonawcy winien posiadać dokument przy sobie.
e) zapewnienia pojemników hermetycznie zamykanych służących do transportu odpadów pokonsumpcyjnych, w ilości zgodnej z rzeczywistymi potrzebami, przy czym utrzymanie ich w czystości i we właściwym stanie technicznym spoczywać będzie na Wykonawcy,
f) przechowywania próbek żywnościowych;
g) dowożenia przygotowanych posiłków w oznakowanych pojemnikach, opisanych nazwą oddziału, nazwą produktu, oraz liczbą porcji;
h) dostarczenia nieodpłatnie na żądanie Zamawiającego, jednej porcji posiłku dla upoważnionego pracownika Zamawiającego, celem kontroli gramatury, temperatury i walorów organoleptycznych posiłku.
2.9 Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
a) regularnej kontroli gramatury, kaloryczności, ilości, temperatury, zgodności diet, godziny dostaw;
b) złożenia reklamacji na wykonaną usługę po stwierdzeniu, że dostarczony posiłek (posiłki) nie spełnia wymaganych parametrów ilościowych i jakościowych,
c) wszystkie niezgodności i braki w realizacji usługi Zamawiający wpisuje do Karty zgłoszenia, w której odnotowuje się datę i godzinę zgłoszenia Wykonawcy tej informacji. Złożenie podpisu przez osobę dostarczającą posiłki ze strony Wykonawcy uważa się za powiadomienie Wykonawcy o zdarzeniu. W szczególności niezgodności mogą dotyczyć różnicy pomiędzy liczbą lub rodzajem diet lub dostarczonych posiłków, dostarczenia posiłku niepełnego (brak składnika posiłku lub jego części), dostarczenia posiłków po upływie czasu jego dostarczenia, dostawy w brudnych pojemnikach, nieprawidłowej temperaturze (w takim wypadku Wykonawca usuwa niezgodności lub uzupełnia posiłki),
d) nałożenia kar zgodnie z umową w przypadku wystąpienia zdarzenia opisanego powyżej.
2.10 Ilość wydawanych posiłków w danym dniu na dany oddział odbywa się na podstawie dziennego zamówienia sporządzonego przez pracownika Szpitala. Zamawiający zastrzega sobie, że posiłki będą dostarczane w ilościach podanych faxem przez pracownika Szpitala składającego dzienne zapotrzebowanie, do godz. 14.00 dnia poprzedniego. Ewentualne korekty ilości mogą być dokonywane nie później niż do godz. 10.00 dnia, w którym ma być wydany posiłek (korekty dot. obiadów i kolacji).
3. W zakres przedmiotu zamówienia wchodzi również uwzględnienie poniższych wytycznych:
Zamawiający stosownie do art. 29 ust 3a ustawy Pzp, wymaga aby wszelkie prace fizyczne związane z wykonaniem wszystkich czynności objętych zamówieniem, których wykonanie polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 11) ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r.-Kodeks pracy, były wykonywane przez osoby zatrudnione przez wykonawcę na podstawie umowy o pracę. Obowiązek zatrudnienia na umowę o prace dotyczy osób wykonujących pracę: kucharza, pomocy kuchennej.
Obowiązek ten dotyczy również podwykonawców-Wykonawca jest zobowiązany zawrzeć w każdej umowie o podwykonawstwo stosowne zapisy zobowiązujące podwykonawców do zatrudnienia na umowę o pracę każdej z osób wykonujących wskazane wyżej czynności. Szczegółowe zasady dokumentowania zatrudnienia na podstawie umowy o prace ww. osób oraz kontrolowanie tego obowiązku przez Zamawiającego i przewidziane z tego tytułu sankcje określono w wzorze umowy, stanowiącym załacznik nr 7 do SIWZ.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Opolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Opolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339228 2024-03-28
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Centrum Innowacji PW ,2. Miejsce świadczenia usługi: ul. Rektorska 4, 00-614 Warszawa Sygn.: CINN-ZP02/202...
10365137 2024-03-29
godz. 10:00
Lubelskie świadczenie usługi w zakresie: „Przygotowania oraz dostawy posiłków dla uczestników Centrum Opiekuńczo - Mieszkalnego w Bródku
10373771 2024-04-03
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 „WYSPA DZIECI” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 146...
10300059 2024-04-03
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Całodzienna usługa żywienia gości w Szpitalu Uzdrowiskowym Willa Fortuna” - s.p.z.o.z. z dzierżawą pomieszczeń kuchennych” Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa żywie...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10394137 2024-04-10
godz. 08:00
Wielkopolskie Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu usługa społeczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu gorącego p...
10415695 2024-04-17
godz. 07:30
Mazowieckie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania). Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych polegających na zapewnieniu zestawów śniadaniowych ...
10442466 2024-04-22
godz. 23:59
Kujawsko-Pomorskie Niniejsze zapytanie ofertowe ma na celu wybór wykonawcy świadczącego usługi cateringowe dla 30 podopiecznych Dziennego Domu Pomocy w Tucholi przy Parafii pw. Opatrzności Bożej Zamówie...
10380335 2024-04-29
godz. 10:00
Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży w placówkach oświatowych na terenie miasta Kwidzyna. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamów...
10428691 2024-05-16
godz. 10:00
Śląskie Zadanie: Catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest catering – przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywie...