Przetarg 7268137 - przygotowanie i dostarczanie obiadów trzydaniowych uczniów...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7268137
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-01-09 |
przedmiot ogłoszenia | przygotowanie i dostarczanie obiadów trzydaniowych uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Ryszarda Peryta w Zielonej Górze, oraz prz ygotowanie i dostarczanie całodniowego posiłku składającego się ze śniadania, obiadu i podwieczorku dla oddziału przedszkolnego dzieci 6-letnich przy Szkole Podstawowej nr 6 w Zielonej Górze Numer referencyjny: SP6.2300-01/2020 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie obiadów trzydaniowych uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 im. Ryszarda Peryta w Zielonej Górze, oraz przygotowanie i dostarczanie całodniowego posiłku składającego się ze śniadania, obiadu i podwieczorku dla oddziału przedszkolnego dzieci 6-letnich przy Szkole Podstawowej nr 6 w Zielonej Górze, CPV – 55.52.31.00-3 , 55.52.40.00-9 a. w ilości maksymalnie dziennie 105 obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 6 w Zielonej Górze - zupa – 250ml, - ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g - porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g - pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g - surówka, jarzyny – 150g - woda – 200ml ilość dni żywieniowych: 165 w terminie od dnia 10 lutego 2020r. do 23 grudnia 2020r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć: przerwa egzaminacyjna 20-22.04.2020r. przerwa świąteczna od 09.04.2020r. do 14.04.2020r., przerwa wakacyjna od 24.06.2020r. do 03.09.2020r. Usługa obejmuje przygotowywanie obiadu , dostarczenie go Zamawiającemu: Szkoła Podstawowa nr 6 w Zielonej Górze ul. św.Kingi 1, 65-215 Zielona Góra Razem: 17 325 obiadów b. w ilości maksymalnie dziennie: 24 całodziennych posiłków dla dzieci oddziału przedszkolnego przy Szkole Podstawowej nr 6 w Zielonej Górze - zupa – 250ml, - ziemniaki, makaron, kasze, ryż i inne – 200g - porcja mięsa (kotlet, gulasz, pulpety i inne) lub ryby (filet, kotlet mielony i inne) – 150g - pierogi, naleśniki z serem, placuszki z jabłkami, ryż z jabłkami, makaron z sosem i inne – 300g - surówka, jarzyny – 150g - woda – 200ml ilość dni żywieniowych 206 w terminie od dnia 10 lutego 2020r. do 31 grudnia 2020r. z wyłączeniem dni wolnych od zajęć: dni świąteczne, przerwa wakacyjna od 01-07-2020 do 31-07-2020r., przerwa świąteczna od 25.12.2020r. do 27.12.2020r. Usługa obejmuje przygotowywanie całodniowych posiłków i dostarczanie ich Zamawiającemu: Szkoła Podstawowa nr 6 ul. św. Kingi 1, 65-215 Zielona Góra Razem 5144 posiłki. Całość przedmiotu zamówienia wynosi: 17325 szt. obiadów oraz 5144 posiłków całodziennych ( śniadanie, obiad, podwieczorek). 2. Ogólne wymagania dla Wykonawcy: 1) Zamawiający na podstawie art. 29 ust. 3a ustawy Pzp wymaga, aby przy realizacji zamówienia Wykonawca lub Podwykonawca zatrudniał na umowę o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. Kodeks pracy ( tekst jednolity Dz. U. z 2019r., poz. 1040 z późn. zm.) osoby bezpośrednio wykonujące czynności: związane z gotowaniem, pomocą kuchenną i nadzorowaniem osób. Wykonawca zobowiązany jest przedłożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy oświadczenie dotyczące zatrudnienia osób wykonujących ww. zakres prac. Uwaga! Za niezrealizowanie każdorazowo obowiązku ( za każdego pracownika ), o którym mowa w § 8 ust. 2 umowy Zamawiający będzie miał prawo do naliczenia kary umownej w wysokości 1000,00 zł brutto. 2) Zatrudnienie na podstawie Umowy o pracę winno trwać przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązany jest do przedłożenia Zamawiającemu w terminie określonym zapisami umowy i aktualizowania na bieżąco, tj. za każdym razem, gdy dojdzie do zmiany personalnej, listy osób biorących udział przy realizacji zamówienia. Na każde pisemne wezwanie Zamawiającego, Wykonawca będzie zobligowany przedstawić wykaz i dokumenty potwierdzające zatrudnienie osób na umowę o pracę przy realizacji zamówienia tj. osób wykonujących czynności bezpośrednio związanych z gotowaniem, pomocą kuchenną i nadzorowaniem osób. Zamawiający uprawniony jest w szczególności do : a) żądania oświadczeń i dokumentów w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów i dokonywania ich oceny, b) żądania wyjaśnień w przypadku wątpliwości w zakresie potwierdzenia spełniania ww. wymogów, c) przeprowadzania kontroli na miejscu wykonywania świadczenia. 3) Wykonawca winien działać zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1781). tj. zachowa w tajemnicy wszelkie informacje poufne, których dowiedział się w czasie realizacji zadania, jak również po wygaśnięciu umowy z jakiejkolwiek przyczyny. Przez informacje poufną należy rozumieć każdą informację, której ujawnienie osobom trzecim może wyrządzić jakąkolwiek szkodę. 4) Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował : a. minimum 1 środkiem transportu (samochodem) przeznaczonym do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnego, b. lokalem gastronomicznym ( zakładem) , który spełnia wymagania higieniczno- sanitarne dla zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. Wyłoniony Wykonawca zobowiązany jest złożyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kopie Decyzji dotyczącej samochodu i lokalu zgodnie z wymaganiami j.w. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w SIWZ. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55523100, 55524000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |