Zlecenie 12202603 - Przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka...

   
Analizuj Zamówienie 12202603
źródło Internet
data publikacji 2025-12-05
przedmiot zlecenia
Przygotowanie gorącego posiłku dla beneficjentów Ośrodka Pomocy
Społecznej w Kostrzynie, jego wydanie we wskazanym przez Zamawiaj
ącego punkcie na terenie gminy Kostrzyn oraz w przypadku osób niesamodzielnych dowiezienie gorącego posiłku do miejsca
zamieszkania klienta (na terenie gminy Kostrzyn), w okresie od 02.01.2026 roku do 31.12.2026 roku dla min. 15 osób od poniedziałku do piątku w dni robocze.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1) Gorący posiłek w formie:
a) zupa nie mniej niż 350 ml z porcją mięsną w ilości 100 g (po przetworzeniu) - dwa razy w
tygodniu,
b) drugie danie - dwa razy w tygodniu składające się z: porcji mięsnej lub sosu mięsnego w ilości nie mniejszej niż 100 g mięsa (po przetworzeniu),
węglowodanów: do wyboru ziemniaki, ryż lub pierogi, kluski śląskie, kopytka, kasza, krokiety, makaron w ilości 200 g (po przetworzeniu),
surówka lub gotowane warzywa w ilości 100 g (po przetworzeniu),
c) raz w tygodniu, w każdy piątek danie składające się z:
ziemniaków w ilości 200 g,
porcja ryby w ilości 100 g,
surówka lub gotowane warzywa w ilości 100 g lub pierogi czy naleśniki w ilości 300
2) Zamawiający zastrzega sobie możliwość, by Wykonawca w szczególnie uzasadnionych przypadkach (po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym) podjął się przygotowania posiłku w oparciu o szczególne potrzeby beneficjenta Ośrodka, wynikające przede wszystkim ze stanu jego zdrowia, tj. w przypadku osób u których stwierdzono konieczność stosowania określonego żywienia, w tym: cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją laktozy lub glutenu itp. lub z uwzględnieniem innej grupy osób: np. wegan/wegetarian.
3) Wykonawca winien zapewnić jednorazowe opakowania do posiłku z atestem PZH. Część ciepła posiłku np. mięso, ziemniaki powinny być zapakowane w jednym pojemniku, część zimna posiłku np. surówki powinna być zapakowana w odrębnym pojemniku.
4) Posiłki powinny być:
różnorodne,
sporządzone tak, aby wartość kaloryczna i odżywcza spełniała wymogi dla osób dorosłych,
sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego,
■ wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie i posiadających aktualne terminy ważności.
5) W ciągu tygodnia nie dopuszcza się, aby wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu
obiadowego.
6) Gramatura posiłków, ich wartość odżywcza i energetyczna musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględnić rację pokarmową dla osób dorosłych.
7) Zamawiający zleca wydanie posiłku poprzez:
a) Dowóz gorącego posiłku do miejsca zamieszkania beneficjenta Ośrodka,
b) Wydanie gorącego posiłku beneficjentom Ośrodka we wskazanym przez Zamawiającego
punkcie na terenie gminy Kostrzyn.
3. Zakres zadań do realizacji:
1) Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania posiłku, który będzie:
a) pełnowartościowy pod względem odżywczym,
b) różnorodny,
c) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia,
d) zgodny z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego, zgodnie z zasadami żywienia opracowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia;
2) w uzasadnionych przypadkach dostosowany do potrzeb wynikających przede wszystkim ze stanu zdrowia beneficjenta, tj. w przypadku osób, u których stwierdzono konieczność stosowania określonego typu żywienia (cukrzycy, alergicy, osoby z nietolerancją glutenu lub laktozy, itp.) i/lub innej grupy osób np. wegan/wegetarian, co zostanie ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą.
3) Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem. Dowóz posiłku powinien spełniać warunki sanitarne zatwierdzone przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.
4) Transport posiłków powinien odbywać się w atestowanych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
5) Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno - higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków oraz ich przewozu.
6) Wykonawca ponosi odpowiedzialność i wszelkie konsekwencje w przypadku dostarczania posiłków, które spowodują zatrucia pokarmowe i inne niedyspozycje.
7) Wykonawca oświadcza, iż posiada uprawnienia oraz odpowiednie kwalifikacje i warunki do należytego wykonania przedmiotowej usługi.
8) Wykonawca będzie obciążał Zamawiającego tylko za ilość posiłków faktycznie wydanych.
9) Za transport i dostarczanie posiłków do beneficjentów Ośrodka Wykonawca nie będzie naliczał Zamawiającemu żadnych kosztów dodatkowych.
10) Godziny dostarczania i wydawania posiłków zostaną ustalone między Zamawiającym, a Wykonawcą.
11) Zamawiający zastrzega, że podana liczba podopiecznych korzystających z posiłków jest ilością szacunkową i może ulec zmianie.
12) Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków przez Wykonawcę do miejsca zamieszkania beneficjentów Ośrodka, co zostanie zgłoszone Wykonawcy.
13) W przypadku ogłoszenia stanu zagrożenia epidemicznego w kraju, Zamawiający zastrzega sobie prawo do dowozu posiłków do miejsca zamieszkania wszystkich podopiecznych Ośrodka, z zastrzeżeniem wszelkich zasad reżimu sanitarnego,
14) Strony, zarówno Zamawiający, jak i Wykonawca zobowiązane są do wzajemnego informowania się o wszelkich istotnych zmianach w realizacji usługi, w tym o sytuacji, gdy odbiór posiłku przez klienta nie
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe