Przetarg 8298931 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8298931
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-07-29 |
przedmiot ogłoszenia | Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Niemicy oraz Zespo łu Sz-P w Malechowie w okresie 01.09.2021 r. – 31.08.2022 r 1. Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania, dostawy i wydawania gotowych posiłków (catering) dla uczniów klas I – VIII w postaci obiadu (drugie danie) oraz dla dzieci 3-6 letnich (3 posiłków: śniadania, obiadu w formie zupy i drugiego dania obiadowego wraz z kompotem i podwieczorku) w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w szkole dla stołówek Szkoły Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Malechowie w okresie 01.09.2021 do 31.08 2022 r. a) Posiłki będą wydawane z kuchni w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Malechowie, dla Szkoły Podstawowej i Przedszkola w godz. 8.30 do godz. 13.30. b) Posiłki będą wydawane z kuchni w Szkole Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy, dla Szkoły Podstawowej i oddziałów przedszkolnych w godz. 9.00 do godz. 13.00. c) Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków jest zmienna. Zamawiający danego dnia do godz. 8.00 poinformuje Wykonawcę o ilości posiłków, które mają być dostarczone. Wykonawcy nie przysługują w stosunku do Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu realizacji umowy w niniejszym zakresie. d) Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w naczyniach będących wyposażeniem stołówki. 2. Zamawiający planuje, że w roku szkolnym 2021/2022 należy dostarczyć: Szkoła Podstawowa im. Noblistów Polskich w Niemicy Przewidywana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi: szkoła – 50 , oddział przedszkolny – 35. Zespół Szkolno – Przedszkolny w Malechowie Przewidywana liczba dzieci wynosi: szkoła – 40, przedszkole – 70. 3. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia –łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy, oraz określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. 4. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży, 5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie, 6. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. 7. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np.: posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki, a także uwzględniać polską tradycję kulinarną. 8. Najemca bezpłatnie udostępni wyposażenie sprzętów kuchennych oraz naczyń na podstawie umowy użyczenia. 9. Dostarczenie i wydawanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole, realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach- pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. RIGP.2710.7.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |