Przetarg 8298931 - Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla...

   
Analizuj Zamówienie 8298931 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-07-29
przedmiot ogłoszenia
Przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do Szkoły Podstawowej w Niemicy oraz Zespo
łu Sz-P w Malechowie w okresie 01.09.2021 r. – 31.08.2022 r

1. Przedmiotem zamówienia jest:
Świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowywania, dostawy i wydawania gotowych
posiłków (catering) dla uczniów klas I – VIII w postaci obiadu (drugie danie) oraz dla dzieci 3-6
letnich (3 posiłków: śniadania, obiadu w formie zupy i drugiego dania obiadowego wraz z
kompotem i podwieczorku) w dni robocze tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu
przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w szkole dla stołówek
Szkoły Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w
Malechowie w okresie 01.09.2021 do 31.08 2022 r.
a) Posiłki będą wydawane z kuchni w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Malechowie, dla
Szkoły Podstawowej i Przedszkola w godz. 8.30 do godz. 13.30.
b) Posiłki będą wydawane z kuchni w Szkole Podstawowej im. Noblistów Polskich w Niemicy,
dla Szkoły Podstawowej i oddziałów przedszkolnych w godz. 9.00 do godz. 13.00.
c) Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków jest zmienna. Zamawiający danego dnia do godz.
8.00 poinformuje Wykonawcę o ilości posiłków, które mają być dostarczone. Wykonawcy nie przysługują w stosunku do Zamawiającego żadne roszczenia z tytułu realizacji umowy w
niniejszym zakresie.
d) Wykonawca zobowiązany jest do wydawania posiłków w naczyniach będących
wyposażeniem stołówki.
2. Zamawiający planuje, że w roku szkolnym 2021/2022 należy dostarczyć:
Szkoła Podstawowa im. Noblistów Polskich w Niemicy
Przewidywana liczba dzieci objętych dożywianiem wynosi: szkoła – 50 , oddział przedszkolny –
35.
Zespół Szkolno – Przedszkolny w Malechowie
Przewidywana liczba dzieci wynosi: szkoła – 40, przedszkole – 70.
3. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie z 25
sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia –łącznie z przepisami wykonawczymi do
tej ustawy, oraz określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 26 lipca 2016 r. w sprawie grup
środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach
systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
4. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze
określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z
zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży,
5. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca
posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków
dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-
epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za
ich przestrzeganie,
6. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na
bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP.
Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich
przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem
daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie
tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP
dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca.
7. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od
indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od zamawiającego (np.: posiłki z
zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, uwzględnienie indywidualnych potrzeb
alergików). Posiłki muszą być urozmaicone oraz wysokiej jakości, zarówno do wartości
odżywczej, gramatury jak i estetyki, a także uwzględniać polską tradycję kulinarną.
8. Najemca bezpłatnie udostępni wyposażenie sprzętów kuchennych oraz naczyń na podstawie
umowy użyczenia.
9. Dostarczenie i wydawanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w
szkole, realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt zgodnie z wymaganiami
sanitarnymi dotyczącymi żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach-
pojemnikach transportowych wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi
zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami
transportu przystosowanymi do przewozu żywności.

RIGP.2710.7.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10342821 2024-04-04
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...
10364813 2024-04-08
godz. 10:30
Dolnośląskie Świadczenie usług całodobowego żywienia pacjentów SPZOZ MSWiA we Wrocławiu w formie cateringu w okresie 24 miesięcy Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie całod...
10403749 2024-04-15
godz. 08:00
Śląskie Świadczenie usługi w zakresie żywienia dla SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu Świadczenie usługi w zakresie żywienia dlaSP ZOZ Szpitala Specjalistycznego Nr 1 w Bytomiu ...
10403346 2024-04-15
godz. 23:59
Śląskie Pełna treść zapytania ofertowego znajduje się w załączonym pliku "Zapytanie ofertowe 2-OWES-TG - catering.pdf" 1. Przedmiotem umowy jest świadczenie usług cateringowych w okresie od ...
10424798 2024-04-18
godz. 09:00
Śląskie ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach'' Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja sukcesywnej usługi cateringowej na potrzeby U...
10422745 2024-04-19
godz. 10:00
Zachodniopomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest: świadczenie usług cateringowych dla Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Podborsku, w okresie 01.05.2024r. do 31.12.2024r. w zakresie przygotowywania i...
10441530 2024-04-23
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniu 15 maja 2024 r. na Uniwersytecie w Siedlcach ul. Żytnia 39. Przedmiot zamówienia obejmuje usługę gastronomiczną polegającą na przygotowani...
10449564 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 11/TP/DZP/2024
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...
10476815 2024-05-07
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji dwóch konferencji dotyczących podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim” z podzia...