Zlecenie 12189815 - PRZEZNACZENIEM NA PROWADZENIE BUFETU W OBIEKCIE MARECKIEGO...

   
Analizuj Zamówienie 12189815
źródło Internet
data publikacji 2025-12-01
przedmiot zlecenia
PRZEZNACZENIEM NA PROWADZENIE BUFETU W OBIEKCIE
MARECKIEGO CENTRUM EDUKACYJNO-REKREACYJNEGO
W MARKACH PRZY UL. WSPÓLNEJ 40/42
w
ybór najkorzystniejszej oferty na najem lokalu użytkowego mieszczącego się w budynku Mareckiego Centrum Edukacyjno - Rekreacyjnego w Markach z przeznaczeniem na prowadzenie bufetu.
Lokal usytułowany na I piętrze i składa się z dwóch pomieszczeń:
Bufetu (z ladą, stałą zabudową meblową, blatami) o powierzchni 8,18 m2 - pomieszczenie S.1.16
Magazynku bufetu o powierzchni 9,66 m2 - pomieszczenie S.1.15. Schemat pomieszczeń oraz zdjęcia wnętrza zostały zamieszczone w Załączniku nr 1 do ogłoszenia o konkursie.
Po wynajęciu w/w pomieszczenia
Najemca zobowiązany będzie do prowadzenia bufetu na następujących zasadach:
codzienne otwieranie bufetu, z wyłączeniem dni, w których obiekt będzie nieczynny,
utrzymanie czystości i porządku na terenie bufetu oraz w bezpośrednim jego sąsiedztwie, zgodnie z wymogami odpowiednich służb,
przestrzeganie przepisów bhp, ppoż., sanitarno-epidemiologicznych,
konsultowanie z zarządzającym obiektem oferowanego asortymentu. Asortyment nie może zagrażać zdrowiu i życiu klientów. Powinien być oferowany w małych, jednorazowych porcjach i opakowaniach. Jeśli zachodzi taka potrzeba (np. w przypadku jogurtów, sałatek owocowych) powinny być również dołączane do nich sztućce jednorazowe.
W wynajmowanym pomieszczeniu nie można gotować.
Asortyment powinien obejmować m.in. zdrową żywność tj.
PRODUKTY ŚNIADANIOWE:
Kanapki - w różnych wersjach (zestawach):
pieczywo (razowe, pszenne, mieszane),
masło,
wędliny chude o wysokiej jakości, pieczone mięsa, suszone kiełbasy,
sery podpuszczkowe (żółte), twarogowe (białe), topione,
dodatek warzyw np. sałata, pomidor, papryka, ogórek.
Produkty mleczne:
jogurty z dodatkiem musli,
desery mleczne,
sery i serki.
Bułki i bułeczki:
bez nadzienia,
z nadzieniem na słono, np. mięsnym, pieczarkowym,
z nadzieniem na słodko np. serowym, owocowym.
NAPOJE:
naturalne wody mineralne i wody źródlane,
soki owocowe, zawierające tylko naturalnie występujące cukry,
soki warzywne,
soki owocowo-warzywne,
napoje mleczne.
PRZEKĄSKI:
Owoce świeże sezonowe, umyte i przygotowane do bezpośredniego spożycia, np. jabłka, gruszki, śliwki, banany, brzoskwinie, nektarynki itp.,
Owoce suszone np. jabłka, banany, morele, śliwki, rodzynki (w małych opakowaniach),
Musy owocowe,
Warzywa świeże przygotowane do bezpośredniego spożycia np. marchewka, papryka, ogórek, rzodkiewka,
Suchary smakowe,
Orzeszki, migdały, nasiona słonecznika, dyni (w małych opakowaniach, przeznaczone do bezpośredniego spożycia),
Batony i ciasteczka zbożowe zawierające ziarna zbóż, płatki, orzechy, migdały, owoce.
W asortymencie bufetu mogą się również znaleźć artykuły szkolne np. zeszyty, długopisy, ołówki, linijki.
Opłaty z tytułu: mediów, podatku od nieruchomości, ogrzewania lokalu, dostarczania ciepłej i zimnej wody, odprowadzania ścieków do kanalizacji publicznej, poboru energii elektrycznej, wywozu odpadów komunalnych są wkalkulowane ryczałtowo w kwocie czynszu deklarowanej przez Najemcę w formularzu ofertowym.
Najemca ma prawo do oznaczenia lokalu w sposób zgodny z obowiązującymi przepisami - wielkość, formę oraz faktyczne usytuowanie nośnika informacyjnego, po uprzednim uzgodnieniu z Wynajmującym.
Najemca nie może bez uprzedniej zgody Wynajmującego instalować np. anten, klimatyzatorów itp. urządzeń poza lokalem.
Najemca ma prawo do korzystania z ogólnodostępnych miejsc parkingowych, znajdujących się na terenie przyległym do obiektu.
Rozdział III. Termin wynajmu
Umowa zostanie zawarta na czas określony od dnia podpisania umowy do 31.12.2028 r.
Rozdział IV. Warunki wymagane dla oferentów
Oferent musi być podmiotem gospodarczym, tj. musi być wpisany do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego albo do Centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej i działać na podstawie ustawy z dnia 6 marca 2018 r. Prawo przedsiębiorców lub ustawy z dnia 15 września 2000 r. Kodeks spółek handlowych.
Oferent musi prowadzić działalność gospodarczą zgodną z profilem działalności objętej postępowaniem konkursowym.
Oferent nie może powierzyć prowadzenia bufetu innemu podmiotowi bez uprzedniej pisemnej pod rygorem nieważności zgody zarządcy budynku.
Zamawiający wymaga aby wykonawcy ubiegający się o udzielenie zamówienia wykazali, że w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują: co najmniej jedną usługę (wraz z podaniem przedmiotu, dat wykonania i podmiotu, na rzecz którego usługa była wykonana lub jest wykonywana oraz załączeniem dowodów, czy została wykonana lub jest wykonywana należycie) polegające na prowadzeniu punktu gastronomicznego i świadczeniu usług gastronomicznych na terenie publicznego obiektu użyteczności publicznej, trwających przez okres co najmniej 24 miesięcy w ramach jednej umowy.
Dysponują odpowiednim zapleczem technicznym - obowiązkowym wyposażeniem punktu powinien być piec konwekcyjno-mikrofalowy, który jako jedyny spełnia wymagania wentylacyjne pomieszczenia zaplecza technicznego i umożliwia przygotowywanie różnych posiłków na ciepło.
Rozdział V. Sposób przygotowywania ofert
Oferta musi być sporządzona w języku polskim, podpisana przez osobę/osoby uprawnione do występowania w imieniu oferenta. Poprawki lub zmiany w ofercie powinny być naniesione czytelnie oraz opatrzone podpisem osoby uprawnionej.
Wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 2) musi zawierać:
oświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej zgodnej z profilem działalności objętej postępowaniem konkursowym,
oferowaną za wynajem miesięczną kwotę brutto opisaną cyframi i słownie (kwota obejmuje opłatę za wynajem oraz media),
oświadczenie o nie zaleganiu z opłatami w ZUS,
oświadczenie o nie zaleganiu z opłatami w Urzędzie Skarbowym,
zobowiązanie do zawarcia umowy najmu w przypadku wyboru oferty.
Oferent zobowiązany jest dostarczyć jako załącznik do oferty:
zaświadczenie o wpisie do rejestru działalności gospodarczej lub wpisie do KRS.
na potwierdzenie spełnienia warunku określonego w ust. 4 Rozdziału IV
wykaz usług wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonywanych, w okresie ostatnich 5 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane lub są wykonywane, oraz załączeniem dowodów określających, czy te usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane.
na potwierdzenie spełnienia warunku określonego w ust. 5 Rozdziału IV
wykaz sprzętu, który będzie wykorzystywany podczas świadczenia usług gastronomii.
Ofertę wraz z załącznikami należy składać w nieprzejrzystej i zamkniętej kopercie lub innym opakowaniu, trwale zabezpieczonym, uniemożliwiającym otwarcie i zapoznanie się z treścią oferty przed upływem terminu otwarcia ofert. Na kopercie lub innym opakowaniu powinny być umieszczone:
nazwa organizatora:
Mareckie Inwestycje Miejskie Sp. z o.o.,
nazwa i adres oferenta,
hasło przetargu: Konkurs ofert na prowadzenie bufetu
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
forma konkurs
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne