Przetarg 8424211 - PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWY MIĘSA ORAZ WĘDLIN DLA...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8424211
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-09-28 |
przedmiot ogłoszenia | PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWY MIĘSA ORAZ WĘDLIN DLA WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA SPECJALISTYCZNEGO W LEGNICY Numer referencyjny: WS zSl/FZ-39A/21 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięs i wędlin szczegółowo opisanych w Załączniku 2A (formularzu asortymentowo-cenowym), który stanowi integralną część SWZ. 2. Wykonawca ma obowiązek podać w ofercie (Załączniku 2A): nazwę handlową (w przypadkach wskazanych przez Zamawiającego we właściwej kolumnie), producenta i wartość odżywczą zawartą w 100 g produktu rynkowego z uwzględnieniem: 1) wartości energetycznej (kcal), 2) białka, 3) tłuszczu, 4) węglowodanów, 5) sodu 6) zawartości substancji lub produktów alergizujących 3. Zamawiający wymaga, aby oferowane wędliny: 1) zawierały NIE mniej niż 70% mięsa; 2) NIE zawierały w swoim składzie mięsa oddzielanego mechanicznie (MOM i MDOM) 3) NIE zawierały w swoim składzie fosforanów, cytrynianów oraz azotynów. 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięs i wędlin szczegółowo opisanych w Załączniku 2A (formularzu asortymentowo-cenowym), który stanowi integralną część SWZ. 2. Wykonawca ma obowiązek podać w ofercie (Załączniku 2A): nazwę handlową (w przypadkach wskazanych przez Zamawiającego we właściwej kolumnie), producenta i wartość odżywczą zawartą w 100 g produktu rynkowego z uwzględnieniem: 1) wartości energetycznej (kcal), 2) białka, 3) tłuszczu, 4) węglowodanów, 5) sodu 6) zawartości substancji lub produktów alergizujących 3. Zamawiający wymaga, aby oferowane wędliny: 1) zawierały nie mniej niż 70% mięsa; 2) nie zawierały w swoim składzie mięsa oddzielanego mechanicznie (MOM i MDOM) 3) nie zawierały w swoim składzie fosforanów, cytrynianów oraz azotynów. 4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert na: 1) wędliny typu Mortadela, 2) na wędliny, pasztety, pieczenie itp. z dodatkiem jakichkolwiek warzyw. 5. Zamawiający określił w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia – w związku z tym faktem korzysta z możliwości wskazanej w art.246 ust. 2 uPzp. 6. Warunki dotyczące wykonywania zamówienia określone zostały również w projekcie umowy w Rozdziale XX SWZ. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15111100, 15112100, 15113000, 15131120, 15131310 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |