Zlecenie 7708372 - Przeprowadzenie szkoleń zawodowych dla 6 Uczestników...
(zakończone) | Zamówienie 7708372|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-09-22 |
przedmiot zlecenia | Przeprowadzenie szkoleń zawodowych dla 6 Uczestników Projektu wraz z egzaminem zewnętrznym nadającym kwalifikacje zawodowe i wydan iem dokumentu potwierdzającego nabycie kwalifikacji zawodowych. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń zawodowych, mających na celu podniesienie, uzupełnienie, uzyskanie lub zmianę kwalifikacji dla 6 Uczestników Projektu, zamieszkujących na terenie województwa podkarpackiego. Grupą docelową w projekcie jest: 40 osób (w tym 22 kobiety), w wieku 18-29 lat, biernych zawodowo, należących do kategorii NEET, tj. takiej, która nie pracuje, nie szkoli się, nie kształci się, zamieszkujących zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego na terenie województwa podkarpackiego. Cena szkoleń powinna obejmować: wynagrodzenie trenerów prowadzących szkolenia, ewentualne koszty dojazdu i wyżywienia trenera, wynajem w pełni wyposażonych sal szkoleniowych dostępnych dla osób niepełnosprawnych, materiały szkoleniowe (autorskie trenerów, podręczniki, ewentualne tłumaczenia materiałów na potrzeby osób z niepełnosprawnościami), zapewnienie sprzętu niezbędnego do realizacji szkolenia, przeprowadzenie niezbędnego egzaminu (teoretycznego oraz gdy jest wymagane również i praktycznego – w formie adekwatnej do tematyki danego szkolenia) oraz wydanie odpowiedniego dokumentu (certyfikatu/dyplomu itp.) potwierdzającego nabycie kompetencji/kwalifikacji zawodowych, poczęstunek dla Uczestników Projektu (zajęcia w ramach szkoleń trwają średnio 8 godzin dziennie). Szkolenie trwać będzie 12 dni, średnio po 8 godzin dziennie, średnio 96 godzin na osobę (godziny dydaktyczne, 1 h = 45minut). W przypadku realizacji zajęć powyżej 6 godzin dydaktycznych dziennie należy zapewnić uczestnikowi szkolenia serwis kawowy składający się z kawy (min. 250ml/os./dzień), herbaty (min. 250 ml/os./dzień), wody (min. 0,5 litra/os./dzień), śmietanki do kawy (min.2 szt./os./dzień), cukru, 3 rodzajów suchych ciastek po min. 10 sztuk/os./dzień oraz jednodaniowego obiadu składającego się co najmniej z: ziemniaków/ryżu/makaronu/frytek – 150g/os./dzień, mięso/ryba – 150g/os./dzień, surówka – 150g/os/dzień, napój/sok – 250 ml/os/dzień. Wykonawca przekaże Uczestnikowi kursu przed rozpoczęciem zajęć teoretycznych wyczerpujące materiały szkoleniowe, w tym materiały dydaktyczne (co najmniej literaturę wspomagającą tematykę szkolenia np. podręcznik, skrypt), oraz zeszyt/brulion min. 30 kartkowy w formacie nie mniejszym niż A5 oraz długopis. Wykonawca będzie zobowiązany wskazać Zamawiającemu jakiego rodzaju materiały dydaktyczne zostały przekazane Uczestnikowi szkolenia. Materiały dydaktyczne powinny być napisane w języku prostym zrozumiałym dla odbiorców o różnych potrzebach. Cena zawarta w ofercie powinna dotyczyć przeprowadzenia szkolenia dla jednej osoby. Zamówienie udzielane jest w ramach Projektu: „Młodzi z przyszłością – aktywizacja zawodowa biernych zawodowo mieszkańców województwa podkarpackiego w wieku 18-29 lat należących do grupy NEET” nr POWR.01.02.01-18-0052/19 w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020: Oś Priorytetowa: I. Rynek pracy otwarty dla wszystkich Działanie: 1.2 Wsparcie osób młodych na regionalnym rynku pracy – projekty konkursowe Poddziałanie: 1.2.1 Wsparcie udzielane z Europejskiego Funduszu Społecznego Szkoleniem objęty zostanie każdy Uczestnik Projektu zgodnie z kierunkiem kształcenia i intensywnością wsparcia określoną na etapie realizacji projektu, w Indywidualnym Planie Działania. Szkolenia w wymiarze średnio 96h – 8h/dzień, 12 dni w miesiącu. Szkolenia realizowane będą przez podmioty posiadające wpis do RIS. Planuje się organizację szkoleń zamkniętych. Program i metodyka szkoleń uzależnione są od wyników IPD. Efektem każdego szkolenia ma być uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych. Wiedza Uczestników Projektu zostanie poddana ocenie (kompetencje)/walidacji (kwalifikacje) a szkolenie zostanie zakończone egzaminem zewnętrznym przeprowadzonym przez akredytowany podmiot (kwalifikacje)/wykonawcę szkolenia (kompetencje), potwierdzającym uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych i wydaniem certyfikatu lub innego dokumentu potwierdzającego nabycie/podwyższenie kompetencji. Zajęcia dla uczestników mogą się odbywać w dni powszednie, soboty i niedziele w godzinach od 8.00 do 20.00 (w zależności od indywidualnej sytuacji uczestników/uczestniczek). Szkolenie Magazynier z obsługą wózka jezdniowego zakończone zostanie egzaminem zewnętrznym nadającym kwalifikacje zawodowe do obsługi wózków jezdniowych podnośnikowych z mechanicznym napędem podnoszenia z wyłączeniem wózków z wysięgnikiem oraz wózków z osobą obsługującą podnoszoną wraz z ładunkiem. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia: Lp. Nazwa kursu/szkolenia j.m Liczba Opis Szkolenie Magazynier z obsługą wózka jezdniowego osoba 6 Szkolenie obejmuje: 1. Przedmiot/zagadnienie, 2. Zapasy i budowle magazynowe, 3. Wyposażenie magazynu, 4. Organizacja i technologia prac magazynowych, 5. Zapasy – cel i funkcja zapasów, 6. Prowadzenie dokumentacji, obieg dokumentów i towarów, wydawanie towarów z magazynu, 7. Systemy komputerowe w gospodarce magazynowej, 8. Fakturowanie komputerowe, 9. Typy stosowanych wózków jezdniowych, 10. Budowa wózków jezdniowych, 11. Czynności operatora przed rozpoczęciem, w trakcie oraz po zakończeniu pracy, 12. Wiadomości z zakresu ładunkoznawstwa, 13. BHP, 14. Wiadomości o dozorze technicznym, 15. Wiadomości związane z wymianą butli gazowych a) omówienie warunków pracy z uwzględnieniem: miejsca, w którym wykonywana jest wymiana (oświetlenie ogólne, ogrzewania, wentylacja, urządzenia techniczne, urządzenia ochronne itp.), elementów wózka mających wpływ na bezpieczeństwo i higienę pracy (pozycja przy pracy, oświetlenie, wentylacja miejscowa, urządzenia zabezpieczające, ostrzegawcze i sygnalizacyjne, narzędzia, gaz, butle, zawory), b) omówienie zagrożeń występujących przy transporcie butli oraz wymianie i sposobów ochrony przed zagrożeniami, c) przygotowanie stanowiska pracy do wymiany butli, pokaz przez instruktora sposobu wymiany butli zgodnie z przepisami i zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy, z uwzględnieniem poszczególnych czynności i szczególnym zwróceniem uwagi na czynności trudne i niebezpieczne, omówienie i ocena przebiegu czynności wymiany butli wykonywanej przez kierowcę. 16. Zajęcia praktyczne – praktyczna nauka jazdy wózkiem jezdniowym, 17. Wymiana butli gazowych – pokaz instruktora i samodzielna wymiana przez kursanta.Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń zawodowych, mających na celu podniesienie, uzupełnienie, uzyskanie lub zmianę kwalifikacji dla 10 Uczestników Projektu, zamieszkujących na terenie województwa podkarpackiego. Grupą docelową w projekcie jest: 40 osób (w tym 22 kobiety), w wieku 18-29 lat, biernych zawodowo, należących do kategorii NEET, tj. takiej, która nie pracuje, nie szkoli się, nie kształci się, zamieszkujących zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego na terenie województwa podkarpackiego. Cena szkoleń powinna obejmować: wynagrodzenie trenerów prowadzących szkolenia, ewentualne koszty dojazdu i wyżywienia trenera, wynajem w pełni wyposażonych sal szkoleniowych dostępnych dla osób niepełnosprawnych, materiały szkoleniowe (autorskie trenerów, podręczniki, ewentualne tłumaczenia materiałów na potrzeby osób z niepełnosprawnościami), zapewnienie sprzętu niezbędnego do realizacji szkolenia, przeprowadzenie niezbędnego egzaminu (teoretycznego oraz gdy jest wymagane również i praktycznego – w formie adekwatnej do tematyki danego szkolenia) oraz wydanie odpowiedniego dokumentu (certyfikatu/dyplomu itp.) potwierdzającego nabycie kompetencji/kwalifikacji zawodowych, poczęstunek dla Uczestników Projektu (zajęcia w ramach szkoleń trwają średnio 8 godzin dziennie). Szkolenie trwać będzie 12 dni, średnio po 8 godzin dziennie, średnio 96 godzin na osobę (godziny dydaktyczne, 1 h = 45minut). W przypadku realizacji zajęć powyżej 6 godzin dydaktycznych dziennie należy zapewnić uczestnikowi szkolenia serwis kawowy składający się z kawy (min. 250ml/os./dzień), herbaty (min. 250 ml/os./dzień), wody (min. 0,5 litra/os./dzień), śmietanki do kawy (min.2 szt./os./dzień), cukru, 3 rodzajów suchych ciastek po min. 10 sztuk/os./dzień oraz jednodaniowego obiadu składającego się co najmniej z: ziemniaków/ryżu/makaronu/frytek – 150g/os./dzień, mięso/ryba – 150g/os./dzień, surówka – 150g/os/dzień, napój/sok – 250 ml/os/dzień. Wykonawca przekaże Uczestnikowi kursu przed rozpoczęciem zajęć teoretycznych wyczerpujące materiały szkoleniowe, w tym materiały dydaktyczne (co najmniej literaturę wspomagającą tematykę szkolenia np. podręcznik, skrypt), oraz zeszyt/brulion min. 30 kartkowy w formacie nie mniejszym niż A5 oraz długopis. Wykonawca będzie zobowiązany wskazać Zamawiającemu jakiego rodzaju materiały dydaktyczne zostały przekazane Uczestnikowi szkolenia. Materiały dydaktyczne powinny być napisane w języku prostym zrozumiałym dla odbiorców o różnych potrzebach. Cena zawarta w ofercie powinna dotyczyć przeprowadzenia szkolenia dla jednej osoby. Zamówienie udzielane jest w ramach Projektu: „Młodzi z przyszłością – aktywizacja zawodowa biernych zawodowo mieszkańców województwa podkarpackiego w wieku 18-29 lat należących do grupy NEET” nr POWR.01.02.01-18-0052/19 w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020: Oś Priorytetowa: I. Rynek pracy otwarty dla wszystkich Działanie: 1.2 Wsparcie osób młodych na regionalnym rynku pracy – projekty konkursowe Poddziałanie: 1.2.1 Wsparcie udzielane z Europejskiego Funduszu Społecznego Szkoleniem objęty zostanie każdy Uczestnik Projektu zgodnie z kierunkiem kształcenia i intensywnością wsparcia określoną na etapie realizacji projektu, w Indywidualnym Planie Działania. Szkolenia w wymiarze średnio 96h – 8h/dzień, 12 dni w miesiącu. Szkolenia realizowane będą przez podmioty posiadające wpis do RIS. Planuje się organizację szkoleń zamkniętych. Program i metodyka szkoleń uzależnione są od wyników IPD. Efektem każdego szkolenia ma być uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych. Wiedza Uczestników Projektu zostanie poddana ocenie (kompetencje)/walidacji (kwalifikacje) a szkolenie zostanie zakończone egzaminem zewnętrznym przeprowadzonym przez akredytowany podmiot (kwalifikacje)/wykonawcę szkolenia (kompetencje), potwierdzającym uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych i wydaniem certyfikatu lub innego dokumentu potwierdzającego nabycie/podwyższenie kompetencji. Zajęcia dla uczestników mogą się odbywać w dni powszednie, soboty i niedziele w godzinach od 8.00 do 20.00 (w zależności od indywidualnej sytuacji uczestników/uczestniczek). Szkolenie Sprzedawca z obsługą kasy fiskalnej zakończone zostanie egzaminem zewnętrznym nadającym kwalifikacje w zawodzie Sprzedawca. Szkolenie obejmuje: 1. Znajomość specyfiki pracy na stanowisku Sprzedawcy 2. Podstawowa wiedza na temat cech współczesnego rynku oraz sposobów sprzedaży 3. Podstawowa wiedza na temat branży handlowej, w tym pojęcia ceny, marży, sprzedaży hurtowej i detalicznej 4. Wiedza na temat wyglądu i wyposażenia lokalu sklepowego 5. Podstawowe informacje na temat prawnych aspektów sprzedaży, umów kupna, gwarancji, reklamacji, faktur, odpowiedzialności i obowiązków sprzedawcy oraz odpowiedzialności za poniesione błędy podczas procesu sprzedaży 6. Wiedza z zakresu towaroznawstwa, w tym klasyfikacja rodzajowa i systemowa towarów, kodowanie, etykietowanie, oznaczenie towarów 7. Podstawowa wiedza na temat zasad BHP w obiekcie handlowym 8. Podstawowa wiedza na temat zasad magazynowania i transportowania towarów 9. Znajomość zasad fakturowania i prowadzenia dokumentacji magazynowej 10. Wiedza związana z zagadnieniami obsługi klienta, technikami sprzedaży, komunikacją werbalną i niewerbalną 11. Umiejętność prowadzenia procesu sprzedaży, racjonalne i emocjonalne motywacje zakupu 12. Podstawowa wiedza na temat kas fiskalnych: budowa, tryb pracy, rodzaje kas 13. Znajomość przepisów prawnych dotyczących obowiązku posiadania kas fiskalnych oraz kar za jego nieprzestrzeganie 14. Umiejętność obsługi kasy fiskalnej – od włączenia urządzenia po wydruk paragonu 15. Znajomość podstawowych zagadnień z marketingu i reklamy ze zwróceniem uwagi na istotę pojęcia wystawy sklepowejPrzedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń zawodowych, mających na celu podniesienie, uzupełnienie, uzyskanie lub zmianę kwalifikacji dla 7 Uczestników Projektu, zamieszkujących na terenie województwa podkarpackiego. Grupą docelową w projekcie jest: 40 osób (w tym 22 kobiety), w wieku 18-29 lat, biernych zawodowo, należących do kategorii NEET, tj. takiej, która nie pracuje, nie szkoli się, nie kształci się, zamieszkujących zgodnie z przepisami kodeksu cywilnego na terenie województwa podkarpackiego. Cena szkoleń powinna obejmować: wynagrodzenie trenerów prowadzących szkolenia, ewentualne koszty dojazdu i wyżywienia trenera, wynajem w pełni wyposażonych sal szkoleniowych dostępnych dla osób niepełnosprawnych, materiały szkoleniowe (autorskie trenerów, podręczniki, ewentualne tłumaczenia materiałów na potrzeby osób z niepełnosprawnościami), zapewnienie sprzętu niezbędnego do realizacji szkolenia, przeprowadzenie niezbędnego egzaminu (teoretycznego oraz gdy jest wymagane również i praktycznego – w formie adekwatnej do tematyki danego szkolenia) oraz wydanie odpowiedniego dokumentu (certyfikatu/dyplomu itp.) potwierdzającego nabycie kompetencji/kwalifikacji zawodowych, poczęstunek dla Uczestników Projektu (zajęcia w ramach szkoleń trwają średnio 8 godzin dziennie). Szkolenie trwać będzie 12 dni, średnio po 8 godzin dziennie, średnio 96 godzin na osobę (godziny dydaktyczne, 1 h = 45minut). W przypadku realizacji zajęć powyżej 6 godzin dydaktycznych dziennie należy zapewnić uczestnikowi szkolenia serwis kawowy składający się z kawy (min. 250ml/os./dzień), herbaty (min. 250 ml/os./dzień), wody (min. 0,5 litra/os./dzień), śmietanki do kawy (min.2 szt./os./dzień), cukru, 3 rodzajów suchych ciastek po min. 10 sztuk/os./dzień oraz jednodaniowego obiadu składającego się co najmniej z: ziemniaków/ryżu/makaronu/frytek – 150g/os./dzień, mięso/ryba – 150g/os./dzień, surówka – 150g/os/dzień, napój/sok – 250 ml/os/dzień. Wykonawca przekaże Uczestnikowi kursu przed rozpoczęciem zajęć teoretycznych wyczerpujące materiały szkoleniowe, w tym materiały dydaktyczne (co najmniej literaturę wspomagającą tematykę szkolenia np. podręcznik, skrypt), oraz zeszyt/brulion min. 30 kartkowy w formacie nie mniejszym niż A5 oraz długopis. Wykonawca będzie zobowiązany wskazać Zamawiającemu jakiego rodzaju materiały dydaktyczne zostały przekazane Uczestnikowi szkolenia. Materiały dydaktyczne powinny być napisane w języku prostym zrozumiałym dla odbiorców o różnych potrzebach. Cena zawarta w ofercie powinna dotyczyć przeprowadzenia szkolenia dla jednej osoby. Zamówienie udzielane jest w ramach Projektu: „Młodzi z przyszłością – aktywizacja zawodowa biernych zawodowo mieszkańców województwa podkarpackiego w wieku 18-29 lat należących do grupy NEET” nr POWR.01.02.01-18-0052/19 w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój na lata 2014-2020: Oś Priorytetowa: I. Rynek pracy otwarty dla wszystkich Działanie: 1.2 Wsparcie osób młodych na regionalnym rynku pracy – projekty konkursowe Poddziałanie: 1.2.1 Wsparcie udzielane z Europejskiego Funduszu Społecznego Szkoleniem objęty zostanie każdy Uczestnik Projektu zgodnie z kierunkiem kształcenia i intensywnością wsparcia określoną na etapie realizacji projektu, w Indywidualnym Planie Działania. Szkolenia w wymiarze średnio 96h – 8h/dzień, 12 dni w miesiącu. Szkolenia realizowane będą przez podmioty posiadające wpis do RIS. Planuje się organizację szkoleń zamkniętych. Program i metodyka szkoleń uzależnione są od wyników IPD. Efektem każdego szkolenia ma być uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych. Wiedza Uczestników Projektu zostanie poddana ocenie (kompetencje)/walidacji (kwalifikacje) a szkolenie zostanie zakończone egzaminem zewnętrznym przeprowadzonym przez akredytowany podmiot (kwalifikacje)/wykonawcę szkolenia (kompetencje), potwierdzającym uzyskanie kwalifikacji/kompetencji zawodowych i wydaniem certyfikatu lub innego dokumentu potwierdzającego nabycie/podwyższenie kompetencji. Zajęcia dla uczestników mogą się odbywać w dni powszednie, soboty i niedziele w godzinach od 8.00 do 20.00 (w zależności od indywidualnej sytuacji uczestników/uczestniczek). Szkolenie Pracownik biurowy zakończone zostanie egzaminem zewnętrznym nadającym kwalifikacje w zawodzie Pracownik biurowy. Szkolenie obejmuje: 1. Umiejętność przyjmowania, rozdzielania i wysyłania korespondencji oraz przesyłek 2. Znajomość zasad prowadzenia rejestru korespondencji przychodzącej i wychodzącej, rejestru pism wewnętrznych oraz monitorowania prawidłowego obiegu dokumentów 3. Umiejętność prowadzenia czynności kancelaryjnych w systemie elektronicznym (prowadzenie bazy elektronicznego systemu obiegu dokumentów) lub tradycyjnym 4. Znajomość zasad udzielania informacji interesantom oraz kierowania interesantów do właściwych komórek organizacyjnych 5. Umiejętność sporządzania, przechowywania i archiwizowania dokumentów 6. Wiedza na temat organizowania stanowiska pracy zgodnie z zasadami BHP, ochrony ppoż., ochrony środowiska i wymaganiami ergonomii 7. Wiedza na temat podstawowych zagadnień ekonomii i prawa 8. Wiedza na temat podstaw rachunkowości 9. Umiejętność przygotowania narad, zebrań, konferencji oraz spotkań służbowych 10. Wiedza dotycząca zasad redagowania i prowadzenia korespondencji biznesowej 11. Znajomość zasad prowadzenia korespondencji mailowej – netykieta 12. Znajomość zasad prowadzenia biznesowej rozmowy telefonicznej – rozmowy przychodzące i wychodzące 13. Umiejętność pracy w zespole 14. Znajomość zasad skutecznej komunikacji werbalnej i pozawerbalnej 15. Bardzo dobra organizacja pracy własnej – systematyczność i elastyczność 16. Umiejętność zarządzania czasem własnym - priorytetyzacja zadań 17. Umiejętność pracy pod presją czasu |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |