Zlecenie 9183267 - Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania,...

   
Zamówienie 9183267 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-09-20
przedmiot zlecenia
Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania i serwowania posiłków. Zamówienie podzielono na dwie części.: Część
1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków (do miejsca zamieszkania) w formie dwudaniowego ciepłego obiadu dostarczanego od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy dla co najmniej 12 osób – mieszkańców gminy Sadkowice, wskazanych przez Zamawiającego. Łączna liczba obiadów : 3 120 zestawów w okresie od dnia po podpisaniu umowy do 31.08.2023 r. Posiłki w formie dwudaniowego ciepłego obiadu muszą być dostarczane w pojemnikach jednorazowych, zapewniających utrzymanie ciepła, tak aby dostarczony do miejsca zamieszkania posiłek nadawał się do spożycia bez uprzedniego podgrzania. Posiłki należy dostarczać w porze obiadowej tj. w godzinach 12 - 15 Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego ciepłego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (3 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania od poniedziałku do piątku każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. i) zapewnia, na własny koszt i we własnym zakresie, ciągłość dostarczania posiłków w przypadku awarii urządzeń Wykonawcy, w tym pojazdu, za pomocą, którego dostarcza posiłki, bądź wystąpienia innych okoliczności niedotyczących Zamawiającego, uniemożliwiających lub utrudniających Wykonawcy wykonywanie lub należyte wykonywanie umowy. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowego powiadomienia o tym Zamawiającego wraz z określeniem podjętych przez Wykonawcę działań mających na celu niezwłoczne przywrócenie i zapewnienie ciągłości wykonywania przedmiotu umowy.Usługa cateringowa dla uczestników warsztatów Część 2. Przedmiotem zamówienia w części 2 jest przygotowanie, dostarczanie i serwowanie dwudaniowego obiadu i napojów dla uczestników cyklu szkoleniowego realizowanego w ramach projektu „ Rozwój usług opiekuńczych w Gminie Sadkowice”. Szkolenie realizowane będzie dla max. 6 osób przez 4 dni w okresie od X.2022 do VIII.2023 r. na terenie Sadkowic. Miejsce i dokładny termin będą przekazane wykonawcy na 7 dni przed szkoleniem. Łącznie 24 obiady. Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego ciepłego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne lub danie rybne lub niemięsne – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. d) napój – jedna porcja – min. 200 ml/os. 3) Kawa, herbata, cukier, cytryna, mleko do kawy, woda mineralna – dostęp w każdy dzień szkolenia, przez 8 godzin w ilościach co najmniej po 250 ml każdego napoju na osobę w każdy z dni szkolenia. Obiad oraz napoje muszą być ciepłe, preferuje się, aby były podane w zastawie szklanej/ porcelanowej którą dostarczy wykonawca. Wydanie posiłku i mycie zastawy oraz odbiór nieczystości po posiłkach pozostaje po stronie wykonawcy. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej - preferuje się wydanie posiłku na szkoleniach w zastawie szklanej/ porcelanowej oraz zapewniony jej odbiór i mycie f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. i) zapewnia, na własny koszt i we własnym zakresie, ciągłość dostarczania posiłków w przypadku awarii urządzeń Wykonawcy, w tym pojazdu, za pomocą, którego dostarcza posiłki, bądź wystąpienia innych okoliczności niedotyczących Zamawiającego, uniemożliwiających lub utrudniających Wykonawcy wykonywanie lub należyte wykonywanie umowy. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowego powiadomienia o tym Zamawiającego wraz z określeniem podjętych przez Wykonawcę działań mających na celu niezwłoczne przywrócenie i zapewnienie ciągłości wykonywania przedmiotu umowy.

Powstaje w kontekście projektu
RPLD.09.02.01-10-D003/22 - Rozwój usług opiekuńczych w Gminie Sadkowice
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55300000, 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10345145 2024-04-03
godz. 10:00
Opolskie Kompleksowa organizacja szkoleń, spotkań, akademii Część 1: Część nr 1. Usługa polegająca na organizacji i przeprowadzeniu tzw. „Akademii Przedsiębiorczości Społecznej”.Szc...
10375622 2024-04-08
godz. 10:00
Śląskie Najem lokalu użytkowego o lokalu użytkowego o łącznej powierzchni 29,70 m2 znajdującego się w holu Szpitala w segmencie K-7 na poziomie 0 Szpitala, z przeznaczeniem na prowadzenie dzia...
10361882 2024-04-08
godz. 12:00
Śląskie Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie usług hotelarskich, noclegowych, gastronomicznych wraz z wynajmem sali wykładowo – szkoleniowej w ramach projektu „Dialog PLUS – wzmocnienie ...
10375381 2024-04-16
godz. 11:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola „Wesołe Sówki” w Legionowie w zakresie:1) dzierżawa pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia kuc...
10406060 2024-04-16
godz. 11:00
Śląskie Usługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały SzpitalneUsługa przygotowania, transportu i dostarczania posiłków na Oddziały Szpitalne 06/TP/DZP/2024
10450834 2024-04-18
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Usługa przygotowania posiłków wraz z dowozem do Ośrodka Kuratorskiego nr 1 przy Sądzie Rejonowym Szczecin-Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie
10426555 2024-04-18
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10432831 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10405899 2024-04-26
godz. 13:00
Dolnośląskie Wynajem powierzchni o której mowa niżej na potrzeby prowadzenia działalności polegającej na sprzedaży usług drobnej gastronomii (ciepłe i zimne danie, przekąski, lody, napoje ciepł...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...