Zlecenie 9183267 - Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania,...
(zakończone) | Zamówienie 9183267|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-09-20 |
przedmiot zlecenia | Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczania i serwowania posiłków. Zamówienie podzielono na dwie części.: Część 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dostarczania posiłków (do miejsca zamieszkania) w formie dwudaniowego ciepłego obiadu dostarczanego od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy dla co najmniej 12 osób – mieszkańców gminy Sadkowice, wskazanych przez Zamawiającego. Łączna liczba obiadów : 3 120 zestawów w okresie od dnia po podpisaniu umowy do 31.08.2023 r. Posiłki w formie dwudaniowego ciepłego obiadu muszą być dostarczane w pojemnikach jednorazowych, zapewniających utrzymanie ciepła, tak aby dostarczony do miejsca zamieszkania posiłek nadawał się do spożycia bez uprzedniego podgrzania. Posiłki należy dostarczać w porze obiadowej tj. w godzinach 12 - 15 Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego ciepłego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne (3 razy w tygodniu), danie rybne lub niemięsne (2 razy w tygodniu) – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania od poniedziałku do piątku każdej porcji ciepłej w styropianowych jednorazowych opakowaniach (osobno zupa oraz danie główne), zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. i) zapewnia, na własny koszt i we własnym zakresie, ciągłość dostarczania posiłków w przypadku awarii urządzeń Wykonawcy, w tym pojazdu, za pomocą, którego dostarcza posiłki, bądź wystąpienia innych okoliczności niedotyczących Zamawiającego, uniemożliwiających lub utrudniających Wykonawcy wykonywanie lub należyte wykonywanie umowy. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowego powiadomienia o tym Zamawiającego wraz z określeniem podjętych przez Wykonawcę działań mających na celu niezwłoczne przywrócenie i zapewnienie ciągłości wykonywania przedmiotu umowy.Usługa cateringowa dla uczestników warsztatów Część 2. Przedmiotem zamówienia w części 2 jest przygotowanie, dostarczanie i serwowanie dwudaniowego obiadu i napojów dla uczestników cyklu szkoleniowego realizowanego w ramach projektu „ Rozwój usług opiekuńczych w Gminie Sadkowice”. Szkolenie realizowane będzie dla max. 6 osób przez 4 dni w okresie od X.2022 do VIII.2023 r. na terenie Sadkowic. Miejsce i dokładny termin będą przekazane wykonawcy na 7 dni przed szkoleniem. Łącznie 24 obiady. Zamawiający określa następującą gramaturę posiłku w formie dwudaniowego ciepłego obiadu, który powinien obejmować: 1) zupę – jedna porcja – min. 300 ml/os. 2) danie główne: a) danie mięsne lub danie rybne lub niemięsne – jedna porcja – min. 120 g/os., b) dodatki do dań na gorąco – np. ziemniaki gotowane, ziemniaki opiekane, ryż, kasza, kluski śląskie, itp. – jedna porcja – min. 200 g/os. c) dodatek warzywny – np. warzywa blanszowane, surówki, sałaty – jedna porcja – min. 120 g/os. d) napój – jedna porcja – min. 200 ml/os. 3) Kawa, herbata, cukier, cytryna, mleko do kawy, woda mineralna – dostęp w każdy dzień szkolenia, przez 8 godzin w ilościach co najmniej po 250 ml każdego napoju na osobę w każdy z dni szkolenia. Obiad oraz napoje muszą być ciepłe, preferuje się, aby były podane w zastawie szklanej/ porcelanowej którą dostarczy wykonawca. Wydanie posiłku i mycie zastawy oraz odbiór nieczystości po posiłkach pozostaje po stronie wykonawcy. Składając ofertę Oferent zobowiązuje się do: a) świadczenia usługi z wykorzystaniem świeżych produktów żywnościowych, b) przyrządzania posiłków w dniu dostarczenia do zamawiającego, c) przygotowywania posiłków na bazie produktów wysokiej jakości; ryby podawane w zestawach powinny być świeże i pozbawione ości - filetowane, dania i napoje gorące powinny posiadać odpowiednią temperaturę, d) przygotowywania potraw z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant, np. zupy w proszku i sosy w posiłku oraz produktów gotowych, e) dostarczania każdej porcji ciepłej - preferuje się wydanie posiłku na szkoleniach w zastawie szklanej/ porcelanowej oraz zapewniony jej odbiór i mycie f) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji papierowej 3-warstwowej serwetki, g) zapewnienia do każdej z dostarczanych porcji jednorazowych sztućców (łyżka, widelec, nóż). h) uwzględniania w ramach menu posiłku diet specjalnych (bezglutenowa, cukrzycowa, niskocholesterolowa) w zależności od indywidualnych preferencji uczestników o czym w Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie min. 3 dni przed rozpoczęciem świadczenia usługi. i) zapewnia, na własny koszt i we własnym zakresie, ciągłość dostarczania posiłków w przypadku awarii urządzeń Wykonawcy, w tym pojazdu, za pomocą, którego dostarcza posiłki, bądź wystąpienia innych okoliczności niedotyczących Zamawiającego, uniemożliwiających lub utrudniających Wykonawcy wykonywanie lub należyte wykonywanie umowy. W takim przypadku, Wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowego powiadomienia o tym Zamawiającego wraz z określeniem podjętych przez Wykonawcę działań mających na celu niezwłoczne przywrócenie i zapewnienie ciągłości wykonywania przedmiotu umowy. Powstaje w kontekście projektu RPLD.09.02.01-10-D003/22 - Rozwój usług opiekuńczych w Gminie Sadkowice |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55300000, 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |