Przetarg 8302032 - Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług żywienia w...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8302032
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-07-30 |
przedmiot ogłoszenia | Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usług żywienia w formie cateringu dla pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej przy Szpit alu Powiatowym im. A. Wolańczyka Sp. z o.o. w Złotoryi polegające na przygotowaniu i dostarczeniu w dni robocze posiłków składających się ze: a) Śniadania – np.: kanapki, jogurt, ciasto, sałatka, sok owocowo-warzywny, b) Obiadu: zupa i drugie danie z dodatkiem jarzyn i soku/napoju, c) Podwieczorka: np.: deser, owoce itp. dla maksymalnie 15 pacjentów Dziennego Domu Opieki Medycznej zlokalizowanego w siedzibie Zamawiającego przy ul. Hoża 11 w Złotoryja. 1) Wykaz diet i wymagań Zamawiającego dotyczących żywienia: Wykonawca w dni robocze dostarczy wyżywienie z uwzględnieniem diet: a) dieta podstawowa (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-960 kcal, śniadanie: około 200-240 kcal)- 60% b) dieta cukrzycowa (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-900 kcal, śniadanie: około 200-220 kcal)- 20% c) dieta lekkostrawna (zapotrzebowanie energetyczne: obiad: około 800-960 kcal, śniadanie: około 200-240 kcal)-20% ułożone zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. 2) Kaloryczność posiłków wynosić będzie: a) Śniadania - 10% dziennego zapotrzebowania energetycznego, b) Obiad - 40 % dziennego zapotrzebowania energetycznego. 3) Zobowiązuje się Wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenie. 4) Wykonawca zapewni zgodność przygotowywanych posiłków z sugestiami przekazanymi przez dietetyka. 5) Menu będzie konsultowane z dietetykiem DDOM Zamawiającego. 6) Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania diety indywidualnej, zalecanej przez lekarza Zamawiającego. 7) W/w diety mogą podlegać kombinacji pod względem konsystencji posiłków (papkowate, przecierane, płynne) oraz modyfikowane pod względem tłuszczu, białka, błonnika i składników mineralnych. 8) Posiłki dostarczane będą w pojemnikach termoizolacyjnych w tzw. Lunch Box opisanych nazwą diety. SP.6.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Dolnośląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Dolnośląskie |