Przetarg 12196385 - Przedmiotem niniejszego zamówienia jest Dostawa posiłków...

   
Analizuj Zamówienie 12196385
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest Dostawa posiłków regeneracyjnych dla dzieci szkolnych na terenie Gminy Mirów1. Catering obejmuje przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku jednoda
niowego w:1) Zespół Szkolno - Przedszkolny w Zbijowie Małym2) Publiczna Szkoła Podstawowa w Mirowie Starym3) Publiczna Szkoła Podstawowa w Bieszkowie Dolnym2. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń poszczególnych szkół.3. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, jednorazowych pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.4. Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Dyrektorom szkół do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Dzienny jadłospis obejmuje:• gorący posiłek: pożywna zupa, drugie danie, kompot lub sok, (jeden dzień zupa, drugi dzień danie obiadowe). Pod pojęciem pożywnej zupy należy rozumieć zupę z tzw. mięsną wkładką podaną ze świeżym pieczywem bez ograniczenia ilościowego. Pod pojęciem drugie danie należy rozumieć posiłek mięsny/rybny z urozmaiconymi surówkami lub gotowanymi jarzynami. Do mięsa zamiennie mogą być podawane ziemniaki, kasze, ryż lub makaron, Drugie danie mogą stanowić również pierogi, naleśniki, kopytka, makaron z sosem i krokiety itp.5. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego.6. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę,7. Wykonawca zapewnia mycie i dezynfekcje we własnych pomieszczeniach termosów i pojemników, w których będą dostarczane posiłki,8. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonania przedmiotu zamówienia.9. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Dostarczane posiłki powinny być zgodne z zalecanym modelem żywienia o charakterze pro zdrowotnym poprzez: Realizację zgodną z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. (Dz. U z 2016 r. poz. 1154). Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.10. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia próbki każdej składowej części potrawy, określonych w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. 2017 Nr 80, poz. 545). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania w uzasadnionych przypadkach próbek.11. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia w szkołach tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. 12. Naczynia i sztućce do wydawania posiłków zapewnia Zamawiający.13. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie zabieranie odpadów oraz dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki po zakończeniu miesiąca na podstawie faktury obejmującą należność wyliczoną w oparciu o ilość rzeczywiście wydanych dzieciom posiłków i cenę określoną w ofercie,14. Wykonawca jest odpowiedzialny za zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia.15. Zastrzega się możliwość zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostarczanych posiłków.16. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 7 do SWZ.

BG.271.16.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe