Zlecenie 7761813 - Projekt HYPFLO „Opracowanie metody wytwarzania produktów...
(zakończone) | Zamówienie 7761813|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-10-19 |
przedmiot zlecenia | Projekt HYPFLO „Opracowanie metody wytwarzania produktów piekarniczych o właściwościach hipoalergicznych dla osób z nietolerancją białek pszenicy” 1. Przedmiotem zamówienia jest ocena ekstensograficzna w ramach projektu HYPFLO „Opracowanie metody wytwarzania produktów piekarniczych o właściwościach hipoalergicznych dla osób z nietolerancją białek pszenicy”. 2. Zakres zadania: Ocena ekstensograficzna wg metodyki określonej w normie PN-EN ISO 5530-2:2015-01 wraz ze wszystkimi niezbędnymi czynnościami (tj. w szczególności: przemiał laboratoryjny ziarna, określenie wilgotności i wodochłonności mąki) potrzebnymi do oceny 72 próbek ziarna pszenicy (wyniki należy podać w dwóch powtórzeniach dla każdej próbki ziarna) (36 próbek ziarna w roku 2020 i 36 w roku 2021). Wodochłonność do badań ekstensograficznych należy wyznaczyć na podstawie oznaczenia farinograficznego (PN-EN ISO 5530-1:2015-01) lub mixolabu (PN-EN ISO 17718:2015-01). W celu uzyskania mąki do badań ekstensograficznych należy wykonać przemiał laboratoryjny ziarna za pomocą młyna laboratoryjnego sześciopasażowego (należy podać protokół przemiału ziarna). Oznaczenie wilgotności ziarna należy wykonać wg PN-EN ISO 712:2012 oraz szklistości ziarna wg PN-R-74008:1970 w celu wyznaczenia warunków kondycjonowania ziarna przed przemiałem. Oznaczenie wilgotności mąki wg PN-EN ISO 712:2012 w celu określenia naważki do badań ekstensograficznych. |
branża | Laboratoria |
podbranża | usługi laboratoryjne |
kody CPV | 73000000, 73100000, 73110000, 73111000, 73300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |