Zlecenie 7935028 - Otwarcie Klubu Dziecięcego w gminie Bądkowo szansą...
(zakończone) | Zamówienie 7935028|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-01-26 |
przedmiot zlecenia | Otwarcie Klubu Dziecięcego w gminie Bądkowo szansą powrotu rodzica na rynek pracy 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa i dostar czanie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci uczęszczających do Klubu Dziecięcego w terminie od 01.03.2021r. do 31.12.2021r. Usługa obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do wskazanej placówki posiłków wraz z napojami dla 20 dzieci dziennie w wieku od 1 roku do 3 lat. Posiłki powinny byś dostarczane w dwóch turach, tj.: śniadanie i II śniadanie, obiad i podwieczorek. Posiłki obejmują: - śniadanie - II śniadanie - obiad (zupa + drugie danie) - podwieczorek 2. Czas trwania zamówienia/termin wykonania Termin wykonania: 01.03.2021r. – 31.12.2021r., dni robocze, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć w placówce. 3. Podstawa świadczenia usługi Umowa o świadczenie usługi cateringowej 4. Miejsce realizacji zamówienia Siedziba nabywcy: ul. Włocławska 13, 87-704 Bądkowo 5. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków: Śniadanie: - kuchnia mleczna - kanapki z pieczywa różnorodnego tzn. pszennego, razowego, orkiszowego, żytniego, mieszanego z dodatkiem masła, wędliny, sera żółtego, sera białego, jajka gotowanego, ryby, past mięsnych lub/i warzywnych, dżemu, miodu pszczelego naturalnego, warzyw - napoje, takie jak: herbata ziołowa, herbata owocowa, herbata z cytryną, kakao, kawa zbożowa II śniadanie: - musy owocowe, - kasza manna z sokiem, - jogurty smakowe, - chrupki kukurydziane, Obiad: - zupa: zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno – mięsnym lub warzywnym, - drugie danie: w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym wraz z surówką (co najmniej dwa razy w tygodniu posiłek mięsny) do każdego posiłku surówka. Każdy posiłek powinien zawierać produkty będące źródłem białka zwierzęcego (mięso wieprzowe i wołowe, drób, ryby lub nabiał) uzupełnione o produkty będące źródłem białka roślinnego (jarzyny, surówki, sałatki, owoce) oraz ziemniaki (zamiennie kaszę, ryż, makaron). - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych; - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone; - jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu; - do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; - posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów i z wykorzystaniem MOM (mięso odkostnione mechanicznie) Podwieczorek: - kanapka, - ciasto, - desery mleczne, - owoce (w tym także sezonowe), - kisiel, budyń, - jogurty, - herbata, napój mleczny, sok itp., 6. Warunki dotyczące transportu posiłków: - Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania. - Liczba dostarczanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w klubie dziecięcym, w związku z czym zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych posiłków w trakcie realizacji usługi. W przypadku zmniejszenia liczby żywionych osób, Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykorzystania łącznej wartości zamówienia, czyli zamówienia mniejszej liczby posiłków, a Wykonawca nie będzie z tego tytułu dochodził żadnych roszczeń. Osoba wyznaczona przez Kierownika Klubu Dziecięcego będzie przekazywała informację o przewidywanej liczbie posiłków telefonicznie w dniu dostawy do umówionej wcześniej godziny. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia pięciodniowego jadłospisu, zawierającego m.in.: informacje o wartości kalorycznej posiłków, alergenach na 3 dni przed pierwszym dniem dostawy i każdym następnym tygodniowym okresem żywienia, w celu akceptacji przez Kierownika. Nabywca w terminie do 2 dni naniesie ewentualne poprawki, które Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić. - Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Nabywcy. Nabywca zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami zamówienia pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C) II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 7. W ramach zamówienia Oferent będzie zobowiązany do: - świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz.U. z 2020 r., poz. 1493), - przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności - świadczenia usługi zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u. - przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów każdej z grup. Oferent zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Nabywcy (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, wegeteriańskiej, cukrzycowej uwzględnienie indywidualnych potrzeb alergików). Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Nabywcy załącznika, określającego liczbę dzieci dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |