Zlecenie 8466775 - Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej Dobra Robota na...
(zakończone) | Zamówienie 8466775|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-10-18 |
przedmiot zlecenia | Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej Dobra Robota na subregion metropolitalny Przedmiotem zamówienia jest wykonanie specjalisty cznej usługi na rzecz podmiotu ekonomii społecznej (PES) polegającej na opracowaniu przez Wykonawcę i wdrożenia systemu jakości HACCP obejmującego przeszkolenie personelu oraz opracowaniu dokumentacji potrzebnych do rejestracji podmiotu w stacji sanitarno – epidemiologicznej i uzyskania zatwierdzenia zakładu w drodze decyzji wydawanej przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego. Podmiot planuje otworzyć kuchnię do obsługi działalności związanej z prowadzeniem cateringu oraz obróbki żywności do sprzedaży w foodtrucku. III. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: Wykonawca zobligowany będzie do wykonania usługi polegającej na: I. Opracowanie dokumentacji potrzebnej do rejestracji podmiotu w stacji sanitarno – epidemiologicznej i uzyskania zatwierdzenia zakładu w drodze decyzji wydawanej przez państwowego powiatowego inspektora sanitarnego, rozumianej jako: a) Dostosowaniu, na podstawie otrzymanego projektu technologicznego, możliwości podmiotu do spełnienia aktualnych wymagań unijnych i Państwowej Inspekcji Sanitarnej b) Konsultacji posiadanych przez podmiot dokumentów i dostosowania ich do wymagań higienicznych dla zakładów produkcji i obrotu żywnością związanych z otwarciem kuchni; c) Przygotowanie wymaganej przepisami prawa dokumentacji koniecznej do rejestracji podmiotu w stacji sanitarno-epidemiologicznej i uzyskania wszelkich pozwoleń i decyzji do otwarcia kuchni II. Opracowanie dokumentacji oraz wdrożenie w podmiocie GHP/GMP i systemu jakości HACCP dot. otwarcia kuchni pod działalność cateringową i obróbki żywności dla food trucka rozumianej jako: a) Opracowanie dla Spółdzielni procedur i instrukcji dotyczących przeciwdziałaniu skutkom pandemii SARS COV 2 b) wdrożenie systemu Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) c) Wprowadzenie systemu jakości HACCP, d) przeprowadzenie audytu wewnętrznego mającego na celu weryfikację opracowanego i wdrożonego system HACCP e) przeszkolenie personelu max 8 osób z zakresu przestrzegania wprowadzonego systemu jakości HACCP oraz z zakresu higieny żywności odpowiednio do charakteru pracy oraz wydanie zaświadczenia o odbyciu szkolenia Informacja dodatkowa: a) Wyłoniony Wykonawca przedmiotu zamówienia będzie zobowiązany do przedstawiania i konsultowania na bieżąco procedur z podmiotem na rzecz którego wykonywana będzie usługa. b) Finalna wersja procedur musi być zaakceptowana przez podmiot oraz przez Zamawiającego jak również spełniać wymogi Unijne i Państwowej Inspekcji Sanitarnej c) Wszelkie prace lub czynności nieopisane w niniejszym zapytaniu ofertowym a niezbędne do właściwego i kompletnego opracowania dokumentacji należy traktować jako oczywiste i uwzględnić w formularzu ceny i terminie wykonania usługi. d) Całość dokumentacji projektowej należy dodatkowo przekazać Zamawiającemu w wersji elektronicznej. Warunki realizacji usługi: a) Usługa odbywać się będzie w formie pośredniej (kontakt telefoniczny i mailowy) oraz bezpośredniej (spotkania z przedstawicielami podmiotu) na terenie powiatu gdyńskiego. Wyłoniony w ofertowaniu Wykonawca będzie miał obowiązek zapoznania się ze specyfiką obiektu oraz działalności podmiotu i posiadanymi przez podmiot dokumentami. b) Wyłoniony Wykonawca będzie zobowiązany do bieżącej konsultacji proponowanych procedur z podmiotem i dostosowania ich do możliwości podmiotu na rzecz którego wykonana będzie usługa. Finalne wersje procedur muszą być zaakceptowane przez podmiot oraz przez Zamawiającego. c) Reakcja na zgłoszone przez Zamawiającego zapotrzebowanie w ciągu 2 dni roboczych. d) Wypełnianie dokumentacji projektowej (karta usługi, protokół lub innych). Prowadzenie dokumentacji realizacji umowy będzie odbywać się na wzorach dostarczonych przez Zamawiającego. e) Dyspozycyjność w zakresie udziału w spotkaniach z PES/PS oraz kadrą projektu. f) Mobilność w zakresie dojazdu do PES/PS oraz biura projektu. g) Zamawiający nie pokrywa kosztów dojazdu przedstawicieli Wykonawcy, wyżywienia oraz ewentualnego noclegu. h) Wykonawca nie będzie mógł jednocześnie świadczyć odpłatnie usług dla uczestników projektu w zakresie i terminie objętym umową. |
branża | Ekonomia, prawo i organizacja |
podbranża | konsulting, doradztwo |
kody CPV | 79400000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |