Zlecenie 8121182 - Organizacja kursów zawodowych dla uczestników projektu...
(zakończone) | Zamówienie 8121182|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-07 |
przedmiot zlecenia | Organizacja kursów zawodowych dla uczestników projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Regionalnego Programu O peracyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014- 2020, w następujących częściach Część I Kurs barberski Część II Nowoczesne strzyżenie, układania włosów i koloryzacji Część III Podstawy trychologii Część IV Kurs glazurnika Część V Kurs kelnerski Część VI Kurs baristy 3. Szczegółowe informacje dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia: Część I Kurs barberski: a) Celem kursu jest nabycie wiedzy i umiejętności przez uczestników w zakresie strzyżenia, pielęgnacji zarostu i fryzury męskiej oraz przygotowanie uczestników do egzaminu końcowego. b) Liczba uczestników: 10 osób c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 40 godzin, w tym 5 zajęć teoretycznych i 35 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. e) Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin f) Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 g) Minimalny zakres tematyczny zajęć: Dobór fryzury do kształtu głowy; Dobór zarostu do kształtu twarzy; Charakterystyka, rodzaje i działanie produktów do stylizacji włosów i zarostu; Przygotowanie stanowiska pracy; Omówienie zabiegu i przygotowanie klienta do zabiegu. h) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników: egzamin zewnętrzny sprawdzający zgodnie z art.3 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle Część II Nowoczesne strzyżenie, układania włosów i koloryzacji a) Celem kursu jest nabycie wiedzy i umiejętności przez uczestników w zakresie nowoczesnych technik strzyżenia, układania i koloryzacji włosów. b) Liczba uczestników: 10 osób. c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 40 godzin, w tym 5 zajęć teoretycznych i 35 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. e) Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 f) Minimalny zakres tematyczny zajęć: Wszelkie nowoczesne techniki strzyżenia włosów, Trzy topowe techniki koloryzacji-ombre, sombre i flamboyage, Nowoczesne techniki układania włosów: fryzura wieczorowa, ślubna, codzienna. g) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników: egzamin zewnętrzny sprawdzający zgodnie z art.3 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle Część III Podstawy trychologii: a) Celem kursu jest dobycie wiedzy na temat funkcjonowania i fizjologii włosów, skóry głowy, problemów dotykających włosy, skórę głowy i zrozumienie ich przyczyn oraz nabycie umiejętności w zakresie metod diagnozowania schorzeń skóry głowy i włosów b) Liczba uczestników: 10 osób c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 40 godzin, w tym 5 zajęć teoretycznych i 35 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin e) Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 f) Minimalny zakres tematyczny zajęć: Budowa włosa i skóry głowy; Podstawowe schorzenia skóry głowy i włosów; Przyczyny schorzeń; Trychologia w praktyce; g) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników: egzamin zewnętrzny sprawdzający zgodnie z art.3 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle Część IV-Kurs glazurnika: a) Celem kursu jest nabycie wiedzy i umiejętności uczestników w zakresie glazurnictwa oraz przygotowanie uczestników do egzaminu końcowego. b) Liczba uczestników: 8 osób c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 200 godzin, w tym 50 zajęć teoretycznych i 150 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. h) Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin i) Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 e) Obowiązkowa tematyka zajęć itp.: Szkolenie BHP, Rachunkowość zawodowa, Dokumentacja działalności gospodarczej, Rysunek zawodowy, Zasady BHP i PPOŻ; Podstawowe zasady ochrony środowiska; Podstawowe przepisy prawa pracy; Maszynoznawstwo-maszyny, sprzęt i narzędzia ręczne oraz mechaniczne; Dokumentacja techniczna: analiza rysunków technicznych i ustalanie na ich podstawie zakresu robót okładzinowych; Kosztorysowanie robót glazurniczych; Materiały stosowane w glazurnictwie; Przygotowanie i organizacja miejsca pracy; Zajęcia praktyczne. f) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników:: egzamin zewnętrzny czeladniczy zgodnie z art. 3 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle Część V-Kurs kelnerski: a) Celem kursu jest nabycie wiedzy i umiejętności w zakresie kulturalnej i profesjonalnej obsługi gościa restauracji, w szczególności: sposoby konwersacji z klientem, poprawna kolejność przynoszenia i układania dań, sztućców oraz przygotowanie uczestników do egzaminu końcowego. b) Liczba uczestników: 8 osób c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 100 godzin, w tym 25 zajęć teoretycznych i 75 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. e) Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin f) Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 g) Minimalny zakres tematyczny zajęć: Szkolenie BHP; Rachunkowość zawodowa, Dokumentacja działalności gospodarczej, Rysunek zawodowy, Zasady BHP i PPOŻ; Podstawowe zasady ochrony środowiska; Podstawowe przepisy prawa pracy, Elementy teorii zawodu kelner; Serwisy stosowane w restauracjach francuskich, niemieckich, angielskich, rosyjskich, Zastawa i menaże do serwisu specjalnego, zasady konsumowania oraz metody serwowania; Serwowanie i porcjowanie owoców; Zastawa stołowa; Kultura przy stole. h) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników:: egzamin zewnętrzny czeladniczy zgodnie z art. 3 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle Część VI-Kurs baristy: a) Celem kursu jest zdobycie wiedzy na temat profesjonalnego parzenia kawy oraz jej serwowania, jak i poprawnej obsługi maszyn barowych. b) Liczba uczestników: 8 osób c) Liczba godzin kursu (lekcyjnych): 32 godzin, w tym 5 zajęć teoretycznych i 27 zajęć praktycznych, d) Termin kursu: od 15.05.2021 do 30.07.2021 r. e) Miejsce organizacji zajęć: Zespół Szkół Rzemieślniczych, ul. Chmielewskiego 19, 70-028 Szczecin f) Zajęcia będą zorganizowane w dni robocze w godzinach od 14 do 19. Dopuszcza się możliwość realizacji zajęć w weekendy w godzinach 9.00 do 14.00 g) Minimalny zakres tematyczny zajęć: Ustawienie młynka; Spienianie mleka; Teksturowanie mleka; Sporządzanie różnego rodzaju kaw:, różne metody zdobienia kaw h) Rodzaj egzaminu końcowego, do którego należy przygotować uczestników:: egzamin zewnętrzny sprawdzający zgodnie z art.3 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 22 marca 1989 r. o rzemiośle 4. Salę, sprzęt i wyposażenie niezbędne do realizacji kursów zapewnia Zamawiający. 5. Kurs zostanie zakończony egzaminem. Egzamin zostanie przeprowadzony i sfinansowany przez Zamawiającego. 6. Zaświadczenia o ukończeniu kursu zostaną wystawione przez Zamawiającego. 7. Szczegółowy program i harmonogram godzinowy kursu powinien zostać opracowany przez trenera wyznaczonego przez Wykonawcę do przeprowadzenia kursu we współpracy z Zamawiającym, m.in. w oparciu o zapotrzebowanie zgłoszone przez uczestników projektu (w tym osób niepełnosprawnych). Program i harmonogram godzinowy powinny być przedstawione Zamawiającemu do akceptacji po wyłonieniu Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do nanoszenia zmian w harmonogramie zajęć.. 8. Obowiązki Wykonawcy: a) Wykonawca jest zobowiązany zapewnić kadrę prowadzącą zajęcia, posiadającą odpowiednią wiedzę i doświadczenie w zakresie tematyki kursu. Wszystkie koszty związane z dojazdem trenerów na miejsce kursu, wyżywieniem trenera oraz jego ewentualnym zakwaterowaniem pokrywa Wykonawca. b) Wykonawca jest zobowiązany do prowadzenia dokumentacji kursu, zgodnie z ustaleniami z Zamawiającym, zawierającej m.in. dziennik zajęć, listy obecności, listy potwierdzające odbiór materiałów szkoleniowych oraz listy wystawionych i odebranych zaświadczeń. Dokumentacja zostanie oznaczona zgodnie z zasadami wizualizacji określonymi dla projektów realizowanych w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego 2014-2020 współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. c) Przygotowanie i druk materiałów dydaktycznych dla każdego uczestnika: skrypt merytoryczny z zakresu kursu tj. program szkolenia oraz zbindowane lub w inny sposób trwale połączone materiały szkoleniowe i/lub zakup podręcznika obejmującego zagadnienia będące przedmiotem szkolenia. d) Po zakończeniu kursu jego dokumentacja powinna zostać przekazana Zamawiającemu. e) Bezwzględnego stosowania Wytycznych w zakresie kwalifikowalności wydatków w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego oraz Funduszu Spójności na lata 2014-2020 f) Ścisłej współpracy z personelem projektu. g) Przekazywania w formie telefonicznej lub e-mail, niezwłocznie informacji o każdym uczestniku, który opuszcza spotkania lub posiada innego rodzaju zaległości. h) Każdorazowo przesłania, w terminie 7 dni kalendarzowych od zakończenia kursu dokumentów potwierdzających ich należytą realizację. i) Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać aktualnych obostrzeń i wytycznych dotyczących działalności w okresie epidemii SARS-CoV-2, autorstwa Głównego Inspektoratu Sanitarnego oraz Ministerstwa Rozwoju Pracy i Technologii. 9. Zamawiający zastrzega sobie możliwość: - zmniejszenia lub zwiększenia łącznej liczby osób skierowanych na szkolenie - zmniejszenia lub zwiększenia liczby osób w grupie Z tego tytułu: - wyklucza się jakiekolwiek roszczenia Wykonawcy względem Zamawiającego - Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie tylko za przeprowadzone godziny szkolenia. Rozdział IV Termin realizacji zamówienia Umowa zostaje zawarta na czas określony od dnia zawarcia umowy na daną część zamówienia do: Część I Kurs barberski-do 30.07.2021 r. Część II Nowoczesne strzyżenie, układania włosów i koloryzacji-do 30.07.2021 r. Część III Podstawy trychologii-do 30.07.2021 r. Część IV Kurs glazurnika-do 30.07.2021 r. Część V Kurs kelnerski-do 30.07.2021 r. Część VI Kurs baristy-do 30.07.2021 r. Rozdział V Warunki udziału w postępowaniu Zamówienie mogą wykonać wykonawcy, którzy spełniają łącznie następujące warunki: A. Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania ww. warunku. Zamawiający uzna warunki za spełnione, kiedy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego). B. Wiedza i doświadczenie Zamawiający nie określa szczegółowego sposobu oceny spełniania ww. warunku. Zamawiający uzna warunki za spełnione, kiedy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 2 do Zapytania ofertowego). C. Osoby zdolne do wykonania zamówienia zamawiający uzna, że wykonawca posiada wymagane zdolności techniczne i/lub zawodowe zapewniające należyte wykonanie zamówienia, jeżeli wykaże, że dysponuje minimum jedną osobą prowadzącą zajęcia spełniającą poniższe kryteria (osobno dla każdej z części postępowania): a. Kurs barberski: Dyplom Mistrza w zawodzie Fryzjer lub wykształcenie fryzjerskie techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe oraz ukończone minimum jedno szkolenie z zakresu BARBER w ilości minimum 30 godzin b. Nowoczesne strzyżenie, układania włosów i koloryzacji: Dyplom Mistrza w zawodzie Fryzjer lub wykształcenie fryzjerskie techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe c. Podstawy trychologii: Dyplom Mistrza w zawodzie Fryzjer lub Kosmetyczka lub wykształcenie fryzjerskie techniczne lub kosmetyczne techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe oraz minimum 30 godzin szkolenia z zakresu trychologii d. Kurs glazurnika: Dyplom Mistrza w zawodzie Glazurnik lub monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie lub wykształcenie budowlane techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe e. Kurs kelnerski: Dyplom Mistrza w zawodzie Kelner lub wykształcenie kelnerskie techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe f. Kurs baristy: Dyplom Mistrza w zawodzie Kelner lub wykształcenie kelnerskie techniczne lub ukończone studia wyższe kierunkowe oraz kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu lub tożsame uprawnienia pedagogiczne, np. ukończone kierunkowe studia wyższe oraz ukończone minimum 1 szkolenie z zakresu baristy w ilości minimum 30 godzin. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80000000, 80530000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |