Zlecenie 8134599 - Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej...
(zakończone) | Zamówienie 8134599|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-13 |
przedmiot zlecenia | Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzanowie SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Nazwa szkolen ia: „Narzędzia pracy z zaburzonym klientem”. 2. Liczba uczestników: 10. 3. Program powinien obejmować 16 godzin dydaktycznych i zawierać następujące moduły: 1. Praktyczne narzędzia do pracy socjalnej z klientem 2. Wskazówki do pracy z osobami zaburzonymi 3. Specyfika pracy dostosowana do danego rodzaju zaburzeń psychicznych 4. Czas trwania: 2 kolejne dni robocze 5. Planowany termin realizacji: od 27.05.2021r. – do 28.05.2021r. 6. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający zakłada, iż szkolenie odbędzie się w trybie stacjonarnym. Zamawiający udostępni nieodpłatnie salę szkoleniową zlokalizowaną w swojej siedzibie tj. ul. Jagiellońska 4, Chrzanów. lub w innym miejscu na terenie Chrzanowa jeśli Wykonawca dysponuje własną salą do przeprowadzenia zajęć. W takim przypadku szkolenie powinno odbyć się w odległości nie większej niż 1000 m od rynku w Chrzanowie. W sytuacji braku możliwości przeprowadzenia szkolenia w formie stacjonarnej np. z uwagi na nowe obostrzenia związane z aktualną sytuacją pandemiczną Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia szkolenia w formie zdalnej, o czym wybrany Wykonawca zostanie uprzednio poinformowany. W powyższym przypadku ostatecznym wynagrodzeniem Wykonawcy będzie ceny oferty szkolenia pomniejszona o koszty cateringu. 2) W przypadku realizacji szkolenia w formie stacjonarnej w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni: a. materiały dydaktyczne tj.: materiały biurowe / zeszyt, notatnik, długopis/, materiały dydaktyczne tj. opracowanie kompletu materiałów dla każdego uczestnika oraz ich wydrukowanie /powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą w posiadanie absolwentów w/w kursu. b. Wyżywienie: Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników w obiekcie, w którym będzie realizowane szkolenie obejmujące: obiad w każdym dniu szkolenia ( dla każdego uczestnika ) oraz serwis kawowy w każdym dniu szkolenia dla każdego uczestnika. Wyżywienie musi obejmować: Obiad zgodnie z poniższym opisem: - zupa – 350 ml; - ciepłe danie główne - mięso lub ryba – 150 g; dodatki ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki ) - 150 g; surówki – 100 g; - woda mineralna – 200 ml ( w butelkach); Serwis kawowy podawany na początek każdego dnia przed rozpoczęciem szkolenia obejmujący: - kawa, mleko do kawy, herbata, cukier, świeża cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka, dwa rodzaje ciast; - serwis kawowy musi być zorganizowany w pomieszczeniu, w którym odbywają się warsztaty. c. odpowiednie warunki lokalowe: Szkolenie musi być zorganizowane z uwzględnieniem aktualnych Rekomendacji Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii z Głównym Inspektorem Sanitarnym dotyczących przeciwdziałania szerzeniu się zakażeń SARS-CoV-2 . 3) W przypadku realizacji szkolenia w formie zdalnej powinny zostać spełnione poniższe warunki: a) kurs zrealizowany będzie za pomocą sieci Internet z wykorzystaniem platformy do prowadzenia kursów/szkoleń w formie pracy zdalnej, umożliwiającej prowadzenie videokonferencji z udziałem trenera i wszystkich Uczestników kursu, wymiany dokumentów, przeprowadzania ankiet, testów i egzaminów. b) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne nie może wymagać instalowania na komputerach uczestników jakichkolwiek aplikacji. c) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno umożliwić nieograniczony udział w szkoleniu wskazanej liczby uczestników. d) Wykonawca ma obowiązek przygotować informację o sposobie przeprowadzenia szkolenia ( z podaniem instruktażu dotyczącego logowania i obsługi rozwiązania teleinformatycznego ) i przekazać ją Zamawiającemu nie później niż w dniu poprzedzającym dzień przeprowadzenia szkolenia najpóźniej do godziny 10:00. e) Szkolenie musi odbywać się w czasie rzeczywistym ( na żywo ), nie dopuszcza się odtwarzania wcześniej nagranego materiału. f) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno zapewnić transmisję dźwięku i obrazu oraz możliwość prezentacji plików ( graficznych, tekstowych ) g) Uczestnicy szkolenia powinni mieć możliwość zadawania pytań trenerowi ( w formie głosowej lub tekstowej). 4) Szkolenie musi zostać zrealizowane zgodnie z zasadami: a. Plan nauczania musi obejmować liczbę godz. wskazaną przez Zamawiającego. b. Zajęcia mają odbywać się w terminie wskazanym w ogłoszeniu. c. d. Harmonogram warsztatów musi być opracowany w taki sposób, aby zajęcia zaczynały się nie wcześniej niż o godz. 8:00 a kończyły się nie później niż do godz. 14:30. 5) Szkolenie zakończy się wydaniem dokumentów świadczących o ich ukończeniu (zaświadczeń, świadectw, certyfikatów itp.). Dokumenty zostaną wydane w języku polskim na papierze firmowym. Zaświadczenie musi zawierać poniższe informacje: a) imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, b) nazwę organizatora szkolenia c) nazwę szkolenia d) okres realizacji e) miejsce i datę wydania zaświadczenia / certyfikatu/dyplomu f) tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych g) podpis osoby upoważnionej przez organizatora szkolenia. 6) Warunkiem ukończenia szkolenia i otrzymania zaświadczenia jest zaliczenie przez uczestnika co najmniej 80% ogólnej liczby godzin przewidzianej programem szkolenia. 7) W przypadku przerwania szkolenia przez któregoś z uczestników Zamawiający sfinansuje koszty jego uczestnictwa za faktyczną liczbę zaliczonych godzin, na podstawie wyliczeń zgodnych z umową stanowiącą załącznik nr 7 do ogłoszenia. 8) W szkoleniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby skierowane przez Zamawiającego . Zabrania się dołączania do grup szkoleniowych będących przedmiotem zamówienia dodatkowych osób skierowanych przez inne podmioty niż Zamawiający. 9) Zapłata: nastąpi po zakończeniu i rozliczeniu szkolenia. W celu rozliczenia końcowego instytucja zobowiązuje się dostarczyć następujące dokumenty: a. dziennik zajęć ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), b. listy obecności ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), a w przypadku osób uczestniczących w szkoleniu w formie zdalnej potwierdzeniem obecności będzie zrzut ekranu zawierający Imię/ nazwisko- uczestników projektu. c. zaświadczenia o ukończeniu szkolenia ( kserokopie ) , d. potwierdzenie odbioru materiałów oraz wyżywienia przez uczestników szkolenia- dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, e. potwierdzenie odbioru zaświadczenia / certyfikatu przez uczestników szkolenia - dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, f. wykaz osób kończących szkolenie g. wykaz osób, które nie ukończyły szkolenia wraz z podaniem liczby godzin ich uczestnictwa w szkoleniu. h. faktura wraz z preliminarzem- w przypadku gdy nie wszyscy uczestnicy zakończą szkolenie. 10. Liczba uczestników szkolenia może się zmienić jednak nie więcej niż o dwie osoby. W takim przypadku Zamawiający pokryje koszty za rzeczywistą liczbę przeszkolonych osób. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne |
kody CPV | 55300000, 80000000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |