Zlecenie 8122957 - Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej...

   
Zamówienie 8122957 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-07
przedmiot zlecenia
Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzanowie

SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Nazwa szkolen
ia: „Diagnozowanie przemocy w rodzinie”. 2. Liczba uczestników: 10. 3. Program powinien obejmować 8 godzin dydaktycznych i zawierać następujące moduły: a) Różnica pomiędzy przemocą, a konfliktem, b) Elementy, czynniki wskazujące na występowanie przemocy w rodzinie, c) Procedura „Niebieskiej Karty” - jak poprawnie ją założyć ( wypełnianie formularza). 4. Czas trwania: 1 dzień roboczy 5. Planowany termin realizacji: 19 maj 2021r. 6. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający zakłada, iż szkolenie odbędzie się w trybie stacjonarnym. Zamawiający udostępni nieodpłatnie salę szkoleniową zlokalizowaną w swojej siedzibie tj. ul. Jagiellońska 4, Chrzanów lub w innym miejscu na terenie Chrzanowa jeśli instytucja dysponuje własną salą do przeprowadzenia zajęć. W sytuacji braku możliwości przeprowadzenia szkolenia w formie stacjonarnej np. z uwagi na nowe obostrzenia związane z aktualną sytuacją pandemiczną Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia szkolenia w formie zdalnej, o czym wybrany Wykonawca zostanie uprzednio poinformowany. W powyższym przypadku ostatecznym wynagrodzeniem Wykonawcy będzie ceny oferty szkolenia pomniejszona o koszty cateringu. 2) W przypadku realizacji szkolenia w formie stacjonarnej w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni: a. materiały dydaktyczne tj.: materiały biurowe / zeszyt, notatnik, długopis/, materiały dydaktyczne tj. opracowanie kompletu materiałów dla każdego uczestnika oraz ich wydrukowanie /powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą w posiadanie absolwentów w/w kursu. b. Wyżywienie: Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników w obiekcie, w którym będzie realizowane szkolenie obejmujące: obiad w każdym dniu szkolenia ( dla każdego uczestnika ) oraz serwis kawowy w każdym dniu szkolenia dla każdego uczestnika. Wyżywienie musi obejmować:  Obiad zgodnie z poniższym opisem: - zupa – 350 ml; - ciepłe danie główne - mięso lub ryba – 150 g; dodatki ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki ) - 150 g; surówki – 100 g; - woda mineralna – 200 ml ( w butelkach);  Serwis kawowy podawany na początek każdego dnia przed rozpoczęciem szkolenia obejmujący: - kawa, mleko do kawy, herbata, cukier, świeża cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasteczka, dwa rodzaje ciast; - serwis kawowy musi być zorganizowany w pomieszczeniu, w którym odbywają się warsztaty. c. odpowiednie warunki lokalowe:  Szkolenie musi być zorganizowane z uwzględnieniem aktualnych Rekomendacji Ministerstwa Rozwoju, Pracy i Technologii z Głównym Inspektorem Sanitarnym dotyczących przeciwdziałania szerzeniu się zakażeń SARS-CoV-2 , w szczególności dotyczy to obowiązku,: • Zapewnienia rękawiczek jednorazowych oraz płynu do dezynfekcji rąk, • Przestrzegania obowiązku zakrywania nosa i ust ( np. maseczka, przyłbica ochronna, element odzieży ). 3) W przypadku realizacji szkolenia w formie zdalnej powinny zostać spełnione poniższe warunki: a) kurs zrealizowany będzie za pomocą sieci Internet z wykorzystaniem platformy do prowadzenia kursów/szkoleń w formie pracy zdalnej, umożliwiającej prowadzenie videokonferencji z udziałem trenera i wszystkich Uczestników kursu, wymiany dokumentów, przeprowadzania ankiet, testów i egzaminów. b) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne nie może wymagać instalowania na komputerach uczestników jakichkolwiek aplikacji. c) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno umożliwić nieograniczony udział w szkoleniu wskazanej liczby uczestników. d) Wykonawca ma obowiązek przygotować informację o sposobie przeprowadzenia szkolenia ( z podaniem instruktażu dotyczącego logowania i obsługi rozwiązania teleinformatycznego ) i przekazać ją Zamawiającemu nie później niż w dniu poprzedzającym dzień przeprowadzenia szkolenia najpóźniej do godziny 10:00. e) Szkolenie musi odbywać się w czasie rzeczywistym ( na żywo ), nie dopuszcza się odtwarzania wcześniej nagranego materiału. f) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno zapewnić transmisję dźwięku i obrazu oraz możliwość prezentacji plików ( graficznych, tekstowych ) g) Uczestnicy szkolenia powinni mieć możliwość zadawania pytań trenerowi ( w formie głosowej lub tekstowej). 4) Szkolenie musi zostać zrealizowane zgodnie z zasadami: a. Plan nauczania musi obejmować liczbę godz. wskazaną przez Zamawiającego. b. Zajęcia mają odbywać się w terminie wskazanym w ogłoszeniu. d. Harmonogram warsztatów musi być opracowany w taki sposób, aby zajęcia zaczynały się nie wcześniej niż o godz. 8:00 a kończyły się nie później niż do godz. 14:30. 5) Szkolenie zakończy się wydaniem dokumentów świadczących o ich ukończeniu (zaświadczeń, świadectw, certyfikatów itp.). Dokumenty zostaną wydane w języku polskim na papierze firmowym. Zaświadczenie musi zawierać poniższe informacje: a) imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, b) nazwę organizatora szkolenia c) nazwę szkolenia d) okres realizacji e) miejsce i datę wydania zaświadczenia / certyfikatu/dyplomu f) tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych g) podpis osoby upoważnionej przez organizatora szkolenia. 6) Warunkiem ukończenia szkolenia i otrzymania zaświadczenia jest zaliczenie przez uczestnika co najmniej 80% ogólnej liczby godzin przewidzianej programem szkolenia. 7) W przypadku przerwania szkolenia przez któregoś z uczestników Zamawiający sfinansuje koszty jego uczestnictwa za faktyczną liczbę zaliczonych godzin, na podstawie wyliczeń zgodnych z umową stanowiącą załącznik nr 7 do ogłoszenia. 8) W szkoleniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby skierowane przez Zamawiającego . Zabrania się dołączania do grup szkoleniowych będących przedmiotem zamówienia dodatkowych osób skierowanych przez inne podmioty niż Zamawiający. 9) Zapłata: nastąpi po zakończeniu i rozliczeniu szkolenia. W celu rozliczenia końcowego instytucja zobowiązuje się dostarczyć następujące dokumenty: a. dziennik zajęć ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), b. listy obecności ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), a w przypadku osób uczestniczących w szkoleniu w formie zdalnej potwierdzeniem obecności będzie zrzut ekranu zawierający Imię/ nazwisko- uczestników projektu. c. zaświadczenia o ukończeniu szkolenia ( kserokopie ) , d. potwierdzenie odbioru materiałów oraz wyżywienia przez uczestników szkolenia- dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, e. potwierdzenie odbioru zaświadczenia / certyfikatu przez uczestników szkolenia - dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, f. wykaz osób kończących szkolenie g. wykaz osób, które nie ukończyły szkolenia wraz z podaniem liczby godzin ich uczestnictwa w szkoleniu. h. faktura wraz z preliminarzem- w przypadku gdy nie wszyscy uczestnicy zakończą szkolenie. 10. Liczba uczestników szkolenia może się zmienić jednak nie więcej niż o dwie osoby.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000, 80000000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10370638 2024-04-03
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi noclegowej i restauracyjnej dla uczestników Konferencji Prorektorów ds. Nauki Uczelni Przyrodniczych i Rolniczych organizowanej w Uniwersytecie Rzeszowskim w dniach 13...
10374861 2024-04-03
godz. 10:00
Świętokrzyskie Świadczenie jednodniowej usługi gastronomicznej polegającej na zapewnieniu wyżywienia uczestnikom projektu w formie lunchu (zwanej dalej w skrócie usługą lub lunchem ) - ciepły posi...
10344219 2024-04-05
godz. 11:00
Warmińsko-Mazurskie SA.2217.75.2023 Dzierżawa budynku Snack Bar na prowadzenie działalności usługowo – gastronomicznej w Wilczym Szańcu w Gierłoży. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Dzierżawa budynku Snack ...
10375622 2024-04-08
godz. 10:00
Śląskie Najem lokalu użytkowego o lokalu użytkowego o łącznej powierzchni 29,70 m2 znajdującego się w holu Szpitala w segmencie K-7 na poziomie 0 Szpitala, z przeznaczeniem na prowadzenie dzia...
10397546 2024-04-10
godz. 23:59
Mazowieckie Usługa hotelowa, gastronomiczna oraz wynajmu obiektów sportowych podczas warsztatów sportowo-aktywizujących dla osób z niepełnosprawnościami: 1) w terminie: 14-26.04.2024 r., na teren...
10427989 2024-04-19
godz. 08:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych zlecanych przez Wydział ds. Przedsiębiorczości i Innowacji w 2024 roku.2. Szczegółowy opis przedmiotu zam...
10428133 2024-04-19
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Centrum Usług Logistycznych szuka najemcy pomieszczeń restauracyjnych w Warszawie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Pozycja - 1 szt.
10441070 2024-04-23
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług hotelarsko-gastronomicznych, transportowych oraz wynajmu sal szkoleniowych 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi hotelarsko-gastronomicznej i transportowe...
10449466 2024-04-25
godz. 13:00
Mazowieckie Kompleksowa obsługa spotkania piknikowego pracowników ITB organizowanego przez Instytut Techniki Budowlanej-spotkanie integracyjne wraz z usługą gastronomiczną.
10381356 2024-04-30
godz. 10:00
Śląskie Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa organizacja zagranicznej misji gospodarczej do Maroka (Marrakeszu), w terminie 28.05-01.06.2024 r. w ramach projektu „InterGlobal – internacjonal...