Zlecenie 8402520 - Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej...

   
Zamówienie 8402520 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-09-17
przedmiot zlecenia
Nowe standardy pracy socjalnej w Ośrodku Pomocy Społecznej w Chrzanowie

Przeprowadzenie szkolenia grupowego dla 10 pracowników
Ośrodka Pomocy Społecznej w Chrzanowie nt.: „Nienależnie pobrane świadczenia z pomocy społecznej- krok po kroku” . 1. Nazwa szkolenia: „Nienależnie pobrane świadczenia z pomocy społecznej - krok po kroku”. 2. Liczba uczestników: 10. 3. Program powinien obejmować 16 godzin dydaktycznych i zawierać następujące moduły: a) Akty prawne regulujące tematykę świadczeń nienależnych w obszarze pomocy społecznej. b) Ustalanie świadczeń nienależnie pobranych. c) Wznowienie postępowania – wszczęcie i przesłanki, zmiana decyzji. d) Prowadzenie postępowania administracyjnego – zasady, niezbędne dokumenty wyjaśnienia, zeznania świadków. e) Ustalenie momentu powstania świadczenia nienależnie pobranego. f) Dochodzenie zwrotu świadczeń nienależnie pobranych oraz świadczeń nienależnych z zakresu pomocy społecznej. g) Postępowanie w sprawie możliwości zastosowania ulg w spłacie należności z tytułu nienależnie pobranych świadczeń. h) Egzekucja świadczeń z pomocy społecznej. i) Rozwiązywanie konkretnych przypadków. 4. Czas trwania: 2 kolejne dni robocze w terminie 28.09.2021-30.09.2021 5. Planowany termin realizacji: 28.09.2021r. - 30.09.2021r. 6. Informacje dodatkowe: 1) Zamawiający zakłada, iż szkolenie odbędzie się w trybie stacjonarnym. Zamawiający udostępni nieodpłatnie salę szkoleniową zlokalizowaną w swojej siedzibie tj. ul. Jagiellońska 4, Chrzanów lub w innym miejscu na terenie Chrzanowa jeśli instytucja dysponuje własną salą do przeprowadzenia zajęć. W sytuacji braku możliwości przeprowadzenia szkolenia w formie stacjonarnej np. z uwagi na nowe obostrzenia związane z aktualną sytuacją pandemiczną Zamawiający dopuszcza możliwość przeprowadzenia szkolenia w formie zdalnej, o czym wybrany Wykonawca zostanie uprzednio poinformowany. W powyższym przypadku ostatecznym wynagrodzeniem Wykonawcy będzie cena oferty szkolenia pomniejszona o koszty cateringu. 2) W przypadku realizacji szkolenia w formie stacjonarnej w ramach realizacji zamówienia Wykonawca zapewni: a. materiały dydaktyczne tj.: materiały biurowe / zeszyt, notatnik, długopis/, materiały dydaktyczne tj. opracowanie kompletu materiałów dla każdego uczestnika oraz ich wydrukowanie / powielenie w liczbie odpowiadającej ilości uczestników zakwalifikowanych do udziału w szkoleniu. Po zakończeniu szkolenia materiały przejdą w posiadanie absolwentów w/w kursu. b. Wyżywienie: Wykonawca zapewni wyżywienie dla uczestników w obiekcie, w którym będzie realizowane szkolenie obejmujące: obiad w każdym dniu szkolenia (dla każdego uczestnika) oraz serwis kawowy w każdym dniu szkolenia dla każdego uczestnika. Wyżywienie musi obejmować:  Obiad zgodnie z poniższym opisem: - zupa – 350 ml; - ciepłe danie główne - mięso lub ryba – 150 g; dodatki ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g; surówki – 100 g; - woda mineralna – 200 ml ( w butelkach);  Serwis kawowy podawany na początek każdego dnia przed rozpoczęciem szkolenia obejmujący: - kawa, mleko do kawy, herbata, cukier, świeża cytryna do herbaty, soki owocowe, woda mineralna, ciasta/ ciastka, - serwis kawowy musi być zorganizowany w pomieszczeniu, w którym odbywa się szkolenie. c. odpowiednie warunki lokalowe:  Szkolenie musi być zorganizowane z uwzględnieniem aktualnych Rekomendacji Ministerstwa Zdrowia dotyczących przeciwdziałania szerzeniu się zakażeń SARS-CoV-2 , w szczególności dotyczy to obowiązku: - Zapewnienia rękawiczek jednorazowych oraz płynu do dezynfekcji rąk, - Przestrzegania obowiązku zakrywania nosa i ust ( maseczka). 3) W przypadku realizacji szkolenia w formie zdalnej powinny zostać spełnione poniższe warunki: a) kurs zrealizowany będzie za pomocą sieci Internet z wykorzystaniem platformy do prowadzenia kursów/szkoleń w formie pracy zdalnej, umożliwiającej prowadzenie videokonferencji z udziałem trenera i wszystkich Uczestników kursu, wymiany dokumentów, przeprowadzania ankiet, testów i egzaminów. b) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne nie może wymagać instalowania na komputerach uczestników jakichkolwiek aplikacji. c) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno umożliwić nieograniczony udział w szkoleniu wskazanej liczby uczestników. d) Wykonawca ma obowiązek przygotować informację o sposobie przeprowadzenia szkolenia (z podaniem instruktażu dotyczącego logowania i obsługi rozwiązania teleinformatycznego) i przekazać ją Zamawiającemu nie później niż w dniu poprzedzającym dzień przeprowadzenia szkolenia najpóźniej do godziny 10:00. e) Szkolenie musi odbywać się w czasie rzeczywistym ( na żywo ), nie dopuszcza się odtwarzania wcześniej nagranego materiału. f) Przyjęte rozwiązanie teleinformatyczne powinno zapewnić transmisję dźwięku i obrazu oraz możliwość prezentacji plików ( graficznych, tekstowych ) 4) Uczestnicy szkolenia powinni mieć możliwość zadawania pytań trenerowi ( w formie głosowej lub tekstowej).Szkolenie musi zostać zrealizowane zgodnie z zasadami: a. Plan nauczania musi obejmować liczbę godz. wskazaną przez Zamawiającego. b. Zajęcia mają odbywać się w terminie wskazanym w ogłoszeniu. c. Harmonogram warsztatów musi być opracowany w taki sposób, aby zajęcia zaczynały się nie wcześniej niż o godz. 8:00 a kończyły się nie później niż do godz. 14:30. 5) Szkolenie zakończy się wydaniem dokumentów świadczących o ich ukończeniu (zaświadczeń, świadectw, certyfikatów itp.). Dokumenty zostaną wydane w języku polskim na papierze firmowym. Zaświadczenie musi zawierać poniższe informacje: a) imię i nazwisko oraz numer PESEL uczestnika szkolenia, a w przypadku cudzoziemca numer dokumentu stwierdzającego tożsamość, b) nazwę organizatora szkolenia, c) nazwę szkolenia, d) okres realizacji, e) miejsce i datę wydania zaświadczenia / certyfikatu / dyplomu, f) tematy i wymiar godzin zajęć edukacyjnych, g) podpis osoby upoważnionej przez organizatora szkolenia. 6) Warunkiem ukończenia szkolenia i otrzymania zaświadczenia jest zaliczenie przez uczestnika co najmniej 80% ogólnej liczby godzin przewidzianej programem szkolenia. 7) W szkoleniu mogą wziąć udział wyłącznie osoby skierowane przez Zamawiającego. Zabrania się dołączania do grup szkoleniowych będących przedmiotem zamówienia dodatkowych osób skierowanych przez inne podmioty niż Zamawiający. 8) Zapłata: nastąpi po zakończeniu i rozliczeniu szkolenia. W celu rozliczenia końcowego instytucja zobowiązuje się dostarczyć następujące dokumenty: a. dziennik zajęć ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), b. listy obecności ( oryginał lub kserokopia potwierdzona za zgodność z oryginałem), a w przypadku osób uczestniczących w szkoleniu w formie zdalnej potwierdzeniem obecności będzie zrzut ekranu zawierający imię / nazwisko uczestników projektu. c. zaświadczenia o ukończeniu szkolenia ( kserokopie ), d. potwierdzenie odbioru materiałów oraz wyżywienia przez uczestników szkolenia - dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, e. potwierdzenie odbioru zaświadczenia / certyfikatu przez uczestników szkolenia - dotyczy formy stacjonarnej szkolenia, f. wykaz osób kończących szkolenie, g. wykaz osób, które nie ukończyły szkolenia wraz z podaniem liczby godzin ich uczestnictwa w szkoleniu, h. faktura wraz z preliminarzem - w przypadku gdy nie wszyscy uczestnicy zakończą szkolenie.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne
kody CPV 55300000, 80000000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10339231 2024-04-02
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług hotelarskich, konferencyjnych i gastronomicznych na potrzeby Sądu Okręgowego w Warszawie (pakiet konferencyjny). Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotel...
10415113 2024-04-17
godz. 08:00
Mazowieckie DZP.261.8.2024 Świadczenie usługi konferencyjno-gastronomicznej, wynajmu sal konferencyjnych wraz z wyposażeniem oraz usługa organizacji konferencji towarzyszącej, będącej elementem w...
10428841 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie „Organizacja Spotkania Rady Doradczej Rodziców oraz 18. Międzynarodowej Konferencji pt. Bezpieczeństwo dzieci i młodzieży w internecie„ 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie...
10445569 2024-04-22
godz. 12:00
Warmińsko-Mazurskie Wyłączność obsługi sprzedaży piwa podczas imprezy plenerowej Piknik Country 26-28.07.2024 r. na Placu Unii Europejskiej w Mrągowie.
10403050 2024-04-26
godz. 10:00
Pomorskie Dzierżawa części nieruchomości gruntowych-terenu plaży w granicach administracyjnych Gdańska na działalność sportowo-rekreacyjną, handlową, gastronomiczną oraz wypożyczalnie spr...
10472631 2024-04-29
godz. 15:00
Lubelskie Zorganizowanie wypoczynku letniego z programem profilaktycznym w turystycznej miejscowości położonej w górach dla 16 dzieci w wieku od 9 do 15 lat Zadaniem wykonawcy będzie zapewnienie ...
10478221 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 45 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 02.06.2024 do 06.06.2024 r. w Giżycku, województwo warmińsko-m...
10478230 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 52 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 07.11.2024 do 11.11.2024 r. w Krakowie, województwo małopolskie...
10479278 2024-05-07
godz. 12:00
Dolnośląskie Obsługa gastronomiczna basenów zewnętrznych przy ul. 3 Maja 50 w Polkowicach w okresie letnim tj. od 01.06.2024 r. do 08.09.2024 r.
10473725 2024-05-20
godz. 09:30
Mazowieckie Zakup biletów lotniczych, kolejowych i promowych, usług hotelarskich, gastronomicznych, konferencyjnych i rezerwacji samochodów w ramach umowy ramowej, w związku z projektem „Niwelowan...