Zlecenie 6819963 - NAJEM POMIESZCZEŃ I WYPOSAŻENIA KUCHNI ORAZ PROWADZENIE...
(zakończone) | Zamówienie 6819963|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2019-06-05 |
przedmiot zlecenia | NAJEM POMIESZCZEŃ I WYPOSAŻENIA KUCHNI ORAZ PROWADZENIE STOŁÓWKI SZKOLNEJ W GMINNYM ZESPOLE SZKÓŁ W KAZIMIERZU DOLNYM Najem pom ieszczeń i wyposażenia kuchni oraz prowadzenie stołówki w Gminnym Zespole Szkół w Kazimierzu Dolnym " 3. Informacje pomocnicze: Lokal wyposażony jest w: - instalację elektryczną, - instalację wodno-kanalizacyjną, - instalację centralnej ciepłej wody, - instalację c.o. Obecnie wydawana ilość posiłków: obiad (zupa, drugie danie z kompotem): około 50 szt. Wykaz wyposażenia specjalistycznego przekazanego Wynajmującemu stanowi załącznik Nr 10 do przedmiotowego Regulaminu. 4. Przedmiotem zamówienia jest najem lokalu znajdującego się na terenie GZS, w celu prowadzenia stołówki szkolnej, w trakcie trwania roku szkolnego. Lokal jest przystosowany do prowadzenia działalności gastronomicznej. Warunki lokalowe: - kuchnia wraz z zapleczem - 99 m - stołówka - 126 m“ 5. Wymogiem jest, aby cena obiadu promocyjnego dla ucznia GZS w Kazimierzu Dolnym nie była wyższa niż 5 zł brutto, a dla nauczyciela i pracownika GZS- 6 zł brutto z uwzględnieniem norm żywieniowych stosowanych w zbiorowym żywieniu dzieci i młodzieży. 6. Minimalna stawka czynszu za w/w pomieszczenia nie może być niższa niż 500 zł netto. 7. Po zawarciu umowy najmu od GZS w Kazimierzu Dolnym „kuchni i stołówki" Najemca zobowiązany będzie do prowadzenia w okresie obowiązywania umowy stołówki szkolnej na następujących zasadach: 1) Godziny pracy kuchni od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.00 do 18.00, - wydawanie obiadów dla uczniów i pracowników GZS w Kazimierzu Dolnym od poniedziałku do piątku od 11.30 do 14.00, wszelkie zmiany dotyczące czasu i terminów wydawania posiłków wymagają wcześniejszego uzgodnienia obu stron, 2) Udostępnienie „stołówki" na zorganizowanie szkolnych imprez okolicznościowych. 3) Zabezpieczenie obsługi gastronomicznej podczas szkolnych uroczystości okolicznościowych, obozów sportowych, kolonii, zgłaszanych przez Dyrektora GZS w Kazimierzu Dolnym, za dodatkową opłatą, regulowaną oddzielną umową. 4) Utrzymanie czystości i porządku na terenie stołówki i kuchni zgodnie z wymogami odpowiednich służb, mycie okien i drzwi zewnętrznych przynajmniej 1 raz na miesiąc w kuchni i stołówce. 5) Doposażenie na własny koszt wynajętych pomieszczeń w urządzenia niezbędne do prowadzenia działalności gospodarczej (urządzenia te pozostają przez okres trwania umowy i po jej wygaśnięciu własnością Oferenta), 6) Na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał konserwacje i remonty bieżące urządzeń wynajętych od Zamawiającego, z częstotliwością zgodną z technologią użytkowania tych urządzeń, 7) Na własny koszt Oferent będzie przeprowadzał niezbędne naprawy i remonty wynajmowanych pomieszczeń (wynikające z przedmiotu najmu) w uzgodnieniu z dyrektorem szkoły, 8) Oferent będzie uiszczał opłaty stałe za liczniki oraz koszty opłat eksploatacyjnych takich jak: energia elektryczna (licznik), woda, kanalizacja (licznik), gaz (licznik) według stawek obowiązujących w miesiącu, za który jest opłata, wywóz nieczystości (we własnym zakresie), c.o. - wliczone w czynsz Opłaty związane z prowadzeniem działalności gastronomicznej z terminem płatności do 10 każdego miesiąca (aktualne ceny za media w projekcie umowy). 9) Po zakończeniu umowy nastąpi komisyjny odbiór wynajmowanych przez Oferenta pomieszczeń. 10) Oferent zobowiązany jest do przestrzegania zapisów ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. UWAGA: Na terenie GZS obowiązuje bezwzględny zakaz sprzedaży wyrobów tytoniowych i alkoholowych, oraz prowadzenia działalności nie związanej ze składaną ofertą. Niedotrzymanie warunków zawartych w specyfikacji i umowie spowoduje naliczenie kary umownej w wysokości jednomiesięcznego czynszu a w przypadku powtórnego naruszenia tych zasad rozwiązania umowy ze skutkiem natychmiastowym. Oferent będzie obciążony czynszem i opłatą za media za bieżący miesiąc, w którym nastąpiło rozwiązanie umowy. 8. Oferent obowiązany jest do ustalenia ceny obiadów dla dzieci na okres każdego roku szkolnego do dnia 25 sierpnia, po uzyskaniu akceptacji dyrektora placówki na piśmie. Brak powyższej akceptacji jest podstawą rozwiązania umowy. 9. W ramach wykonywania przedmiotu konkursu Oferent zobowiązany jest do prowadzenia zapisów na obiady oraz do przyjmowania wpłat od opiekunów uczniów lub od samych uczniów i pracowników korzystających z wyżywienia. 10. Oferent zobowiązuje się do żywienia uczniów korzystających z obiadów refundowanych oraz rozliczeń z Ośrodkiem Pomocy Społecznej. Oferent zobowiązuje się do udostępnienia numeru konta, na które zostaną dokonane wpłaty za posiłki refundowane. 11. Zamawiający posiłki, zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Oferenta przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 12. W ramach prowadzonej działalności Oferent przejmuje na siebie obowiązek opłacania podatków oraz innych należności związanych z prowadzoną działalnością jak i odpowiedzialność kamą i skarbową z tego tytułu. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
forma | konkurs |
typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |