Przetarg 12194568 - Na 2026 rok - dostawa artykułów spożywczych do stołówki...

   
Analizuj Zamówienie 12194568
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-03
przedmiot ogłoszenia
Na 2026 rok - dostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem

Część 1: Wszystkie produkty dostarczone do placówki m
uszą odpowiadać wymaganiom zawartym w Specyfikacji i być zgodne z Rozporządzeniem z dnia 01 sierpnia 2016 roku. - produkty śniadaniowe zawierające nie więcej niż 15g cukru w 100 g produktu, - o niskiej zawartości sodu (nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej soli na 100g środka spożywczego), oleje roślinne rafinowane o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% - sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), - zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli, - gramatury dostarczanych produktów muszą odpowiadać wartościom zawartym w Specyfikacji.

Część 2: Klasa I Całe, bez uszkodzeń mechanicznych. Zdrowe, nie dopuszcza się produktów gnijących lub z objawami zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych (np. ziemia). Wolne od szkodników. Wolne od uszkodzeń miąższu. Wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków. Warzywa muszą być wystarczająco rozwinięte, ale nie przerośnięte, a owoce muszą być odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe. Owoce porównywalnej wielkości. Warzywa i owoce świeże, bez oznak przemrożenia lub niewłaściwego przechowywania, dające możliwość dłuższego przechowywania w magazynach. Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI) w którym musi być określona data zniesienia jaj u producenta – hodowcy.

Część 3: Produkty muszą być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowane informacje o nazwie środka spożywczego (skład), informacje w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/ litrażu, alergenach i wartości odżywczej ( kcal/100g produktu)

Część 4: Etykieta pieczywa- pieczywo powinno być oznakowane- powinno zawierać: nazwę producenta, nazwę produktu, skład, masę netto, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Pieczywo nieopakowane powinno mieć zbiorcze oznakowanie.

Część 5: Wymagania odnośnie wędlin: Klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, Wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta z datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia, Nazwa wędliny oraz jej cena uwzględniona na dokumencie dostawy musi być zgodna z nazwą i ceną zawartą w SWZ Wymagania odnośnie mięsa: Klasa I, świeże, Czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, Konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się, Smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, Barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej Mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch Każda partia mięsa powinna być oznakowana, powinna posiadać dokument HDI

Część 6: Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal).

Część 7: Produkty powinny być: 1.      Robione ręcznie, świeże, nie mrożone. 2.      Ciasto na naleśniki i krokiety powinno być usmażone z dwóch stron. 3.      Produkty powinny odpowiadać Polskiej Normie. 4.      Produkty powinny być zgodne z wymogami zawartymi w Dz.U z dnia 1 sierpnia 2016 roku Produkty oznakowane, każda partia towaru powinno zawierać: ·         nazwę produktu i rodzaj ·         wykaz składników użytych do produkcji ·         termin przydatności do spożycia ·         masę netto ·         warunki przechowywania ·         nazwę i adres producenta Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal).

Część 8: Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal)

SOSW.261.8.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15000000, 15112000, 15131500, 15220000, 15300000, 15331110, 15332100, 15500000, 15800000, 15894300
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze