Przetarg 12194568 - Na 2026 rok - dostawa artykułów spożywczych do stołówki...
| Analizuj | Zamówienie 12194568 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-03 |
| przedmiot ogłoszenia | Na 2026 rok - dostawa artykułów spożywczych do stołówki funkcjonującej w Specjalnym Ośrodku Szkolno- Wychowawczym w Rudniku nad Sanem Część 1: Wszystkie produkty dostarczone do placówki m uszą odpowiadać wymaganiom zawartym w Specyfikacji i być zgodne z Rozporządzeniem z dnia 01 sierpnia 2016 roku. - produkty śniadaniowe zawierające nie więcej niż 15g cukru w 100 g produktu, - o niskiej zawartości sodu (nie więcej niż 0,12g sodu lub równoważnej soli na 100g środka spożywczego), oleje roślinne rafinowane o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i wielonienasyconych poniżej 40% - sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), - zioła i przyprawy suszone bez dodatku soli, - gramatury dostarczanych produktów muszą odpowiadać wartościom zawartym w Specyfikacji. Część 2: Klasa I Całe, bez uszkodzeń mechanicznych. Zdrowe, nie dopuszcza się produktów gnijących lub z objawami zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia. Czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych substancji obcych (np. ziemia). Wolne od szkodników. Wolne od uszkodzeń miąższu. Wolne od jakichkolwiek obcych zapachów i smaków. Warzywa muszą być wystarczająco rozwinięte, ale nie przerośnięte, a owoce muszą być odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe. Owoce porównywalnej wielkości. Warzywa i owoce świeże, bez oznak przemrożenia lub niewłaściwego przechowywania, dające możliwość dłuższego przechowywania w magazynach. Handlowy Dokument Identyfikacji (HDI) w którym musi być określona data zniesienia jaj u producenta – hodowcy. Część 3: Produkty muszą być w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które będą posiadać nadrukowane informacje o nazwie środka spożywczego (skład), informacje w sprawie producenta (nazwie), dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze/ litrażu, alergenach i wartości odżywczej ( kcal/100g produktu) Część 4: Etykieta pieczywa- pieczywo powinno być oznakowane- powinno zawierać: nazwę producenta, nazwę produktu, skład, masę netto, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia, warunki przechowywania. Pieczywo nieopakowane powinno mieć zbiorcze oznakowanie. Część 5: Wymagania odnośnie wędlin: Klasa I, świeże, wystudzone, powierzchnia sucha, osłonka ściśle przylegająca, równomiernie pomarszczona, Niedopuszczalne zacieki tłuszczu i galarety pod osłonką, jej pęknięcia i wyciek farszu, w osłonkach naturalnych lub sztucznych, Wędliny muszą być zapakowane w folię zgrzaną na obrzeżach w opakowaniach maksimum 2 kg, na opakowaniu ma być naklejona etykieta z datą produkcji oraz terminem przydatności do spożycia, Nazwa wędliny oraz jej cena uwzględniona na dokumencie dostawy musi być zgodna z nazwą i ceną zawartą w SWZ Wymagania odnośnie mięsa: Klasa I, świeże, Czystość – mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi, dobrze wykrwawione, Konsystencja – jędrna, elastyczna, odkształcająca się, Smak i zapach – swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i zepsucia, Barwa – od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej Mięso oznakowane przez lekarza weterynarii – zdatne do spożycia, ze sztuk zdrowych, nie pochodzących z knurów i loch Każda partia mięsa powinna być oznakowana, powinna posiadać dokument HDI Część 6: Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal). Część 7: Produkty powinny być: 1. Robione ręcznie, świeże, nie mrożone. 2. Ciasto na naleśniki i krokiety powinno być usmażone z dwóch stron. 3. Produkty powinny odpowiadać Polskiej Normie. 4. Produkty powinny być zgodne z wymogami zawartymi w Dz.U z dnia 1 sierpnia 2016 roku Produkty oznakowane, każda partia towaru powinno zawierać: · nazwę produktu i rodzaj · wykaz składników użytych do produkcji · termin przydatności do spożycia · masę netto · warunki przechowywania · nazwę i adres producenta Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal). Część 8: Obowiązkowe jest podanie informacji o wszelkich substancjach lub produktach, powodujących alergie lub reakcje nietolerancji, które są obecne w dostarczonym asortymencie oraz wartość odżywcza w100g (kcal) SOSW.261.8.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15000000, 15112000, 15131500, 15220000, 15300000, 15331110, 15332100, 15500000, 15800000, 15894300 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |