Zlecenie 8090630 - MAŁE MICHAŁKI - utworzenie pierwszego żłobka na terenie...
(zakończone) | Zamówienie 8090630|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-04-21 |
przedmiot zlecenia | MAŁE MICHAŁKI - utworzenie pierwszego żłobka na terenie gminy Michałowo Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczeni e 3 posiłków dziennie dla maksymalnie 22 dzieci – docelowa ilość objętych opieką żłobkową w ramach projektu, w dni robocze od poniedziałku do piątku w okresie 01.06.2021 – 31.12.2022. Catering będzie składał się z 3 posiłków: 1) posiłku I (w postaci śniadania); 2) posiłku II (dwudaniowy obiad – zupa i drugie danie); 3) posiłku III (podwieczorek). Liczba wydawanych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w żłobku. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie z odpowiednim wyprzedzeniem (do godziny 6.30 danego dnia). W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. Wykonawca wystawiać będzie faktury/ rachunek za bieżący miesiąc z 7-dniowym terminem płatności, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę dzieci, dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków w dni, w które odbywają się zajęcia w żłobku, tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru odpadów żywieniowych od Zamawiającego. Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany ma być przez Wykonawcę na okres 10 dni i zatwierdzany przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka/technologa żywności ze strony Wykonawcy. Jadłospis będzie dostarczany Zamawiającemu do 3 dni roboczych przed okresem jego obowiązywania. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i norm bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla dzieci w wieku żłobkowym. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca dostarczał posiłki własnym transportem przystosowanym do przewożenia posiłków, spełniającym określone normy i w sposób gwarantujący utrzymanie odpowiedniej temperatury (w przypadku dań ciepłych mają one być utrzymane w odpowiedniej temperaturze do momentu wydania ich dzieciom). Zamawiający wymaga, aby osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem) posiadały aktualne orzeczenia lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością. Wykonawca musi posiadać decyzję Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Zamawiający ma prawo zażądać od Wykonawcy przedstawienia decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |