Przetarg 7356101 - Kursy językowe – Inkubator kompetencji Numer...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7356101
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2020-02-26 |
przedmiot ogłoszenia | Kursy językowe – Inkubator kompetencji Numer referencyjny: AG-2240-02-20 Kurs językowy w Wielkiej Brytanii dla wykładowców1.K urs języka angielskiego obejmujący: zajęcia dydaktyczne z języka angielskiego dla osób dorosłych pow. 18 roku życia – wykładowcy akademiccy - w wymiarze czasowym 4 tygodni, podczas których odbędzie się łącznie nie mniej niż 5120 minut zajęć dydaktycznych. 32 lekcje tygodniowo obejmujące min. 40 minut zajęć. Zamawiający dopuszcza inny rozkład tygodniowy zajęć i inny wymiar minutowy pojedynczej godziny dydaktycznej (np. jedna godzina = 45 minut dydaktycznych), jednak łączna liczba minut zajęć dydaktycznych w okresie pobytu nie może być niższa niż 5120 minut, a łączna liczba godzin zegarowych zajęć dziennie nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych w żadnym dniu;2. Zakwaterowanie podczas odbywania kursu: klimatyzowany pokój dla jednej osoby z łazienką i toaletą, łóżko z pościelą i co najmniej 2 ręczniki (podręczny i kąpielowy). Wymiana pościeli co najmniej raz w tygodniu, a wymiana ręczników co najmniej dwa razy w tygodniu, dostęp i możliwość skorzystania z pralki oraz żelazka. Zakwaterowanie powinno być zlokalizowane w ośrodku szkoleniowym lub w odległości pieszej (tzn. nie większej niż 30 minut marszu), lub – w przypadku większych odległości – w miejscu z łatwo dostępną komunikacją publiczną (dojście na przystanek komunikacji publicznej nie dłuższy niż 20 minut marszu). Dotarcie do ośrodka szkoleniowego pow. 60 minut wliczając przejścia piesze należy zapewnić bilety lub abonament na przejazdy komunikacją publiczną na trasie: zakwaterowanie – ośrodek szkoleniowy, bez dodatkowych opłat ze strony uczestnika.3. Wyżywienie obejmujące co najmniej dwa posiłki – obowiązkowo śniadanie oraz obiad lub obiadokolację. Śniadanie powinno zostać zapewnione w formie bufetu (szwedzki stół), w przypadku drugiego posiłku dopuszcza się formę bufetu (szwedzki stół), wybór z karty lub wybór opcji. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki przygotowane zgodnie z przepisami sanitarnymi kraju destynacji. Posiłki powinny być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakościąW odniesieniu do użytych składników. Posiłki winny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywaneZ produktów typu instant. Temperatura posiłków powinna być odpowiednia dla danej potrawy zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki i prawo indywidualnego wyboru dla uczestnika (w tym posiłki mięsne, bezmięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie). Wyżywienie w postaci śniadania w miejscu zakwaterowania, obiad lub obiadokolacja w miejscu zakwaterowania bądź w innym lokalu gastronomicznym w pobliżu szkoły lub miejsca zakwaterowania. Dopuszcza się również formę talonów, bonów żywieniowych na posiłki – dotyczy obiadów i obiadokolacji.4. Transport do i z ośrodka szkoleniowego:Przelot samolotem w klasie ekonomicznej w obie strony z bagażem podręcznym kabinowym min. 10 kg oraz bagażem rejestrowanym min. 20 kg wliczonym w cenę. Wylot z Polski i przylot do Polski – lotnisko Poznań. Wykonawca uwzględnia w ofercie koszty transferu za granicą. Wykonawca zobowiązany jest odprawić każdego z uczestników kursu i przesłać karty pokładowe do każdego z uczestnika na podany adres e-mail, co najmniej 24 godziny przed odlotem.5. Terminy: Zamawiający proponuje, aby wykonawca zorganizował pobyt uczestników w następujących terminach: 14.06.2020 - 1 os., 28.06.2020 - 4 os., 05.07.2020 - 2 os., 16.08.2020 2 os. Najpóźniejsza możliwa data zorganizowania wyjazdu w roku 2020 to 16 sierpień - jeśli do tego terminu nie zostanie uzgodniony pasujący obu stronom termin, zamawiający zastrzega sobie prawo zapłaty wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zrealizowane usługi. Kurs językowy w Wielkiej Brytanii dla pracowników administracji1.Kurs języka angielskiego obejmujący: zajęcia dydaktyczne z języka angielskiego dla osób dorosłych pow. 18 roku życia – pracownicy administracji - w wymiarze czasowym 2 tygodni, podczas których odbędzie się łącznie nie mniej niż 2560 minut zajęć dydaktycznych. 32 lekcje tygodniowo obejmujące min. 40 minut zajęć. Zamawiający dopuszcza inny rozkład tygodniowy zajęć i inny wymiar minutowy pojedynczej godziny dydaktycznej (np. jedna godzina = 45 minut dydaktycznych), jednak łączna liczba minut zajęć dydaktycznych w okresie pobytu nie może być niższa niż 2560 minut, a łączna liczba godzin zegarowych zajęć dziennie nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych w żadnym dniu;2. Zakwaterowanie podczas odbywania kursu: klimatyzowany pokój dla jednej osoby z łazienką i toaletą, łóżko z pościelą i co najmniej 2 ręczniki (podręczny i kąpielowy). Wymiana pościeli co najmniej raz w tygodniu, a wymiana ręczników co najmniej dwa razy w tygodniu, dostęp i możliwość skorzystania z pralki oraz żelazka. Zakwaterowanie powinno być zlokalizowane w ośrodku szkoleniowym lub w odległości pieszej (tzn. nie większej niż 30 minut marszu), lub – w przypadku większych odległości – w miejscu z łatwo dostępną komunikacją publiczną (dojście na przystanek komunikacji publicznej nie dłuższy niż 20 minut marszu). Dotarcie do ośrodka szkoleniowego pow. 60 minut wliczając przejścia piesze należy zapewnić bilety lub abonament na przejazdy komunikacją publiczną na trasie: zakwaterowanie – ośrodek szkoleniowy, bez dodatkowych opłat ze strony uczestnika.3. Wyżywienie obejmujące co najmniej dwa posiłki – obowiązkowo śniadanie oraz obiad lub obiadokolację. Śniadanie powinno zostać zapewnione w formie bufetu (szwedzki stół), w przypadku drugiego posiłku dopuszcza się formę bufetu (szwedzki stół), wybór z karty lub wybór opcji. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki przygotowane zgodnie z przepisami sanitarnymi kraju destynacji. Posiłki powinny być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakościąW odniesieniu do użytych składników. Posiłki winny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant. Temperatura posiłków powinna być odpowiednia dla danej potrawy zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki i prawo indywidualnego wyboru dla uczestnika (w tym posiłki mięsne, bezmięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie). Wyżywienie w postaci śniadania w miejscu zakwaterowania, obiad lub obiadokolacja w miejscu zakwaterowania bądź w innym lokalu gastronomicznym w pobliżu szkoły lub miejsca zakwaterowania. Dopuszcza się również formę talonów, bonów żywieniowych na posiłki – dotyczy obiadów i obiadokolacji.4. Transport do i z ośrodka szkoleniowego:Przelot samolotem w klasie ekonomicznej w obie strony z bagażem podręcznym kabinowym min. 10 kg oraz bagażem rejestrowanym min. 20 kg wliczonym w cenę. Wylot z Polski i przylot do Polski – lotnisko Poznań. Wykonawca uwzględnia w ofercie koszty transferu za granicą. Wykonawca zobowiązany jest odprawić każdego z uczestników kursu i przesłać karty pokładowe do każdego z uczestnika na podany adres e-mail, co najmniej 24 godziny przed odlotem.5. Terminy: Zamawiający proponuje, aby wykonawca zorganizował pobyt uczestników w następujących terminach: 26.07.2020 - 2 os.Najpóźniejsza możliwa data zorganizowania wyjazdu w roku 2020 to 13 grudzień - jeśli do tego terminu nie zostanie uzgodniony pasujący obu stronom termin, zamawiający zastrzega sobie prawo zapłaty wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zrealizowane usługi. Kurs językowy w Irlandii dla wykładowców1.Kurs języka angielskiego obejmujący: zajęcia dydaktyczne z języka angielskiego dla osób dorosłych pow. 18 roku życia – wykładowcy - w wymiarze czasowym 4 tygodni, podczas których odbędzie się łącznie nie mniej niż 5120 minut zajęć dydaktycznych. 32 lekcje tygodniowo obejmujące min. 40 minut zajęć. Zamawiający dopuszcza inny rozkład tygodniowy zajęć i inny wymiar minutowy pojedynczej godziny dydaktycznej (np. jedna godzina = 45 minut dydaktycznych), jednak łączna liczba minut zajęć dydaktycznych w okresie pobytu nie może być niższa niż 5120 minut, a łączna liczba godzin zegarowych zajęć dziennie nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych w żadnym dniu;2. Zakwaterowanie podczas odbywania kursu: klimatyzowany pokój dla jednej osoby z łazienką i toaletą, łóżko z pościelą i co najmniej 2 ręczniki (podręczny i kąpielowy). Wymiana pościeli co najmniej raz w tygodniu, a wymiana ręczników co najmniej dwa razy w tygodniu, dostęp i możliwość skorzystania z pralki oraz żelazka. Zakwaterowanie powinno być zlokalizowane w ośrodku szkoleniowym lub w odległości pieszej (tzn. nie większej niż 30 minut marszu), lub – w przypadku większych odległości – w miejscu z łatwo dostępną komunikacją publiczną (dojście na przystanek komunikacji publicznej nie dłuższy niż 20 minut marszu). Dotarcie do ośrodka szkoleniowego pow. 60 minut wliczając przejścia piesze należy zapewnić bilety lub abonament na przejazdy komunikacją publiczną na trasie: zakwaterowanie – ośrodek szkoleniowy, bez dodatkowych opłat ze strony uczestnika.3. Wyżywienie obejmujące co najmniej dwa posiłki – obowiązkowo śniadanie oraz obiad lub obiadokolację. Śniadanie powinno zostać zapewnione w formie bufetu (szwedzki stół), w przypadku drugiego posiłku dopuszcza się formę bufetu (szwedzki stół), wybór z karty lub wybór opcji. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki przygotowane zgodnie z przepisami sanitarnymi kraju destynacji. Posiłki powinny być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakościąW odniesieniu do użytych składników. Posiłki winny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant. Temperatura posiłków powinna być odpowiednia dla danej potrawy zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki i prawo indywidualnego wyboru dla uczestnika (w tym posiłki mięsne, bezmięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie). Wyżywienie w postaci śniadania w miejscu zakwaterowania, obiad lub obiadokolacja w miejscu zakwaterowania bądź w innym lokalu gastronomicznym w pobliżu szkoły lub miejsca zakwaterowania. Dopuszcza się również formę talonów, bonów żywieniowych na posiłki – dotyczy obiadów i obiadokolacji.4. Transport do i z ośrodka szkoleniowego:Przelot samolotem w klasie ekonomicznej w obie strony z bagażem podręcznym kabinowym min. 10 kg oraz bagażem rejestrowanym min. 20 kg wliczonym w cenę. Wylot z Polski i przylot do Polski – lotnisko Poznań. Wykonawca uwzględnia w ofercie koszty transferu za granicą. Wykonawca zobowiązany jest odprawić każdego z uczestników kursu i przesłać karty pokładowe do każdego z uczestnika na podany adres e-mail, co najmniej 24 godziny przed odlotem.5. Terminy: Zamawiający proponuje, aby wykonawca zorganizował pobyt uczestników w następujących terminach: 14.06.2020 - 4 os., 19.07.2020 - 1 os. Najpóźniejsza możliwa data zorganizowania wyjazdu w roku 2020 to 16 sierpień - jeśli do tego terminu nie zostanie uzgodniony pasujący obu stronom termin, zamawiający zastrzega sobie prawo zapłaty wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zrealizowane usługi. Kurs językowy na Malcie dla wykładowców1.Kurs języka angielskiego obejmujący: zajęcia dydaktyczne z języka angielskiego dla osób dorosłych pow. 18 roku życia – wykładowcy - w wymiarze czasowym 4 tygodni, podczas których odbędzie się łącznie nie mniej niż 5120 minut zajęć dydaktycznych. 32 lekcje tygodniowo obejmujące min. 40 minut zajęć. Zamawiający dopuszcza inny rozkład tygodniowy zajęć i inny wymiar minutowy pojedynczej godziny dydaktycznej (np. jedna godzina = 45 minut dydaktycznych), jednak łączna liczba minut zajęć dydaktycznych w okresie pobytu nie może być niższa niż 5120 minut, a łączna liczba godzin zegarowych zajęć dziennie nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych w żadnym dniu;2. Zakwaterowanie podczas odbywania kursu: klimatyzowany pokój dla jednej osoby z łazienką i toaletą, łóżko z pościelą i co najmniej 2 ręczniki (podręczny i kąpielowy). Wymiana pościeli co najmniej raz w tygodniu, a wymiana ręczników co najmniej dwa razy w tygodniu, dostęp i możliwość skorzystania z pralki oraz żelazka. Zakwaterowanie powinno być zlokalizowane w ośrodku szkoleniowym lub w odległości pieszej (tzn. nie większej niż 30 minut marszu), lub – w przypadku większych odległości – w miejscu z łatwo dostępną komunikacją publiczną (dojście na przystanek komunikacji publicznej nie dłuższy niż 20 minut marszu). Dotarcie do ośrodka szkoleniowego pow. 60 minut wliczając przejścia piesze należy zapewnić bilety lub abonament na przejazdy komunikacją publiczną na trasie: zakwaterowanie – ośrodek szkoleniowy, bez dodatkowych opłat ze strony uczestnika.3. Wyżywienie obejmujące co najmniej dwa posiłki – obowiązkowo śniadanie oraz obiad lub obiadokolację. Śniadanie powinno zostać zapewnione w formie bufetu (szwedzki stół), w przypadku drugiego posiłku dopuszcza się formę bufetu (szwedzki stół), wybór z karty lub wybór opcji. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki przygotowane zgodnie z przepisami sanitarnymi kraju destynacji. Posiłki powinny być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakościąW odniesieniu do użytych składników. Posiłki winny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant. Temperatura posiłków powinna być odpowiednia dla danej potrawy zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki i prawo indywidualnego wyboru dla uczestnika (w tym posiłki mięsne, bezmięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie). Wyżywienie w postaci śniadania w miejscu zakwaterowania, obiad lub obiadokolacja w miejscu zakwaterowania bądź w innym lokalu gastronomicznym w pobliżu szkoły lub miejsca zakwaterowania. Dopuszcza się również formę talonów, bonów żywieniowych na posiłki – dotyczy obiadów i obiadokolacji.4. Transport do i z ośrodka szkoleniowego:Przelot samolotem w klasie ekonomicznej w obie strony z bagażem podręcznym kabinowym min. 10 kg oraz bagażem rejestrowanym min. 20 kg wliczonym w cenę. Wylot z Polski i przylot do Polski – lotnisko Poznań. Wykonawca uwzględnia w ofercie koszty transferu za granicą. Wykonawca zobowiązany jest odprawić każdego z uczestników kursu i przesłać karty pokładowe do każdego z uczestnika na podany adres e-mail, co najmniej 24 godziny przed odlotem.5. Terminy: Zamawiający proponuje, aby wykonawca zorganizował pobyt uczestników w następujących terminach: 28.06.2020 - 1 os., 05.07.2020 - 4 os., 19.07.2020 - 10 os., 02.08.2020 - 2 os. Najpóźniejsza możliwa data zorganizowania wyjazdu w roku 2020 to 16 sierpień - jeśli do tego terminu nie zostanie uzgodniony pasujący obu stronom termin, zamawiający zastrzega sobie prawo zapłaty wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zrealizowane usługi. Kurs językowy na Malcie dla pracowników administracji1.Kurs języka angielskiego obejmujący: zajęcia dydaktyczne z języka angielskiego dla osób dorosłych pow. 18 roku życia – wykładowcy - w wymiarze czasowym 2 tygodni, podczas których odbędzie się łącznie nie mniej niż 2560 minut zajęć dydaktycznych. 32 lekcje tygodniowo obejmujące min. 40 minut zajęć. Zamawiający dopuszcza inny rozkład tygodniowy zajęć i inny wymiar minutowy pojedynczej godziny dydaktycznej (np. jedna godzina = 45 minut dydaktycznych), jednak łączna liczba minut zajęć dydaktycznych w okresie pobytu nie może być niższa niż 2560 minut, a łączna liczba godzin zegarowych zajęć dziennie nie może przekroczyć 8 godzin zegarowych w żadnym dniu;2. Zakwaterowanie podczas odbywania kursu: klimatyzowany pokój dla jednej osoby z łazienką i toaletą, łóżko z pościelą i co najmniej 2 ręczniki (podręczny i kąpielowy). Wymiana pościeli co najmniej raz w tygodniu, a wymiana ręczników co najmniej dwa razy w tygodniu, dostęp i możliwość skorzystania z pralki oraz żelazka. Zakwaterowanie powinno być zlokalizowane w ośrodku szkoleniowym lub w odległości pieszej (tzn. nie większej niż 30 minut marszu), lub – w przypadku większych odległości – w miejscu z łatwo dostępną komunikacją publiczną (dojście na przystanek komunikacji publicznej nie dłuższy niż 20 minut marszu). Dotarcie do ośrodka szkoleniowego pow. 60 minut wliczając przejścia piesze należy zapewnić bilety lub abonament na przejazdy komunikacją publiczną na trasie: zakwaterowanie – ośrodek szkoleniowy, bez dodatkowych opłat ze strony uczestnika.3. Wyżywienie obejmujące co najmniej dwa posiłki – obowiązkowo śniadanie oraz obiad lub obiadokolację. Śniadanie powinno zostać zapewnione w formie bufetu (szwedzki stół), w przypadku drugiego posiłku dopuszcza się formę bufetu (szwedzki stół), wybór z karty lub wybór opcji. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki przygotowane zgodnie z przepisami sanitarnymi kraju destynacji. Posiłki powinny być bezwzględnie świeże oraz charakteryzować się wysoką jakościąW odniesieniu do użytych składników. Posiłki winny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki nie mogą być wykonywane z produktów typu instant. Temperatura posiłków powinna być odpowiednia dla danej potrawy zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Wykonawca zapewnia zróżnicowane posiłki i prawo indywidualnego wyboru dla uczestnika (w tym posiłki mięsne, bezmięsne, rybne, wegetariańskie i wegańskie). Wyżywienie w postaci śniadania w miejscu zakwaterowania, obiad lub obiadokolacja w miejscu zakwaterowania bądź w innym lokalu gastronomicznym w pobliżu szkoły lub miejsca zakwaterowania. Dopuszcza się również formę talonów, bonów żywieniowych na posiłki – dotyczy obiadów i obiadokolacji.4. Transport do i z ośrodka szkoleniowego:Przelot samolotem w klasie ekonomicznej w obie strony z bagażem podręcznym kabinowym min. 10 kg oraz bagażem rejestrowanym min. 20 kg wliczonym w cenę. Wylot z Polski i przylot do Polski – lotnisko Poznań. Wykonawca uwzględnia w ofercie koszty transferu za granicą. Wykonawca zobowiązany jest odprawić każdego z uczestników kursu i przesłać karty pokładowe do każdego z uczestnika na podany adres e-mail, co najmniej 24 godziny przed odlotem.5. Terminy: Zamawiający proponuje, aby wykonawca zorganizował pobyt uczestników w następujących terminach: 26.07.2020 - 5 os., 30.08.2020 - 2 os., 18.10.2020 - 1 os. Najpóźniejsza możliwa data zorganizowania wyjazdu w roku 2020 to 13 grudzień - jeśli do tego terminu nie zostanie uzgodniony pasujący obu stronom termin, zamawiający zastrzega sobie prawo zapłaty wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie zrealizowane usługi. |
branża | Edukacja, szkolenia, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | wycieczki i wypoczynek, kursy językowe |
kody CPV | 80580000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska
wielka brytania |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |