Przetarg 8523970 - "Kompleksowe usługi cateringowe na potrzeby LOE w...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8523970
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-11-10 |
przedmiot ogłoszenia | "Kompleksowe usługi cateringowe na potrzeby LOE w Jedlni - Letnisko w roku 2022" Numer referencyjny: SA.270.1.2.2021 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania, gotowania, podawania i dostarczania posiłków na potrzeby Leśnego Ośrodka Edukacyjnego (LOE) w Jedlni –Letnisko, Siczki 1 a, 26-630 Jedlnia Letnisko, 12 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Szczegółowy opis realizacji usług będących przedmiotem zamówienia zawarto w załączniku nr 1 B, a w załączniku nr 1A będącym jednocześnie kosztorysem ofertowym - zestawy dań (posiłków). Załącznik nr 1A i załącznik nr 1B stanowią integralną część niniejszej SWZ. Wykonawca będzie wykonywał przedmiot zamówienia na podstawie pisemnych zleceń przekazywanych przez Przedstawicieli Zamawiającego. Zamawiający wymaga zatrudnienia przez wykonawcę na podstawie umowy o pracę 5 osób wykonujących usługi wchodzące w skład przedmiotu zamówienia polegające na gotowaniu posiłków (tj. kucharzy), lub podawaniu posiłków (tj. kelnerów), jeżeli wykonanie tych usług polega na wykonywaniu pracy w sposób określony w art. 22 § 1 Kodeksy Pracy. Unormowania, których zobowiązany będzie w szczególności przestrzegać Wykonawca przy realizacji przedmiotu zamówienia : Wykonawca ma obowiązek świadczenia usług objętych zamówieniem zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r., poz. 2021 z późn. zm.), i rozporządzeniem z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007 r., nr 80, poz.545 z pożn. zm), ustawą z dnia 08 stycznia 2010 roku o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz.U. z dnia 08 lutego 2010 roku Nr 21 poz. 105 z poż. zm.), Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania obowiązujących przepisów w zakresie wywozu i unieszkodliwiania opadów pokonsumpcyjnych zgodnie z obowiązującymi przepisami, w szczególności ustawą z 14 grudnia 2012 o odpadach (Dz. U. z 2018 r. poz. 992, 1000, 1479, 1544, 1564, 1592 z późn. zm) Zasady ogólne realizacji przedmiotu zamówienia. Wykonawca będzie wykonywał przedmiot zamówienia na podstawie pisemnych zleceń przekazywanych przez Przedstawicieli Zamawiającego. Wykonawca będzie ponosił wszelką odpowiedzialność za utrzymanie właściwego poziomu żywienia oraz zgodności składu wartościowego i jakościowego posiłków wynikających z zaleceń Instytutu Żywności i Żywienia. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów zleconej usługi – na każdym etapie oraz w każdej chwili w miejscu przygotowywania posiłków i ich dostawy. Wykonawca zobowiązany będzie do prowadzenia usługi żywienia zbiorowego z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Zamawiający informuje, iż Wykonawca zobowiązany jest do wydzierżawienia na podstawie odrębnej umowy dzierżawy pomieszczenia do przygotowywania posiłków o powierzchni 238,59 m² wraz z ich wyposażeniem (tj. urządzenia kuchenne, lodówki, meble, garnki, szkło, porcelanę, obrusy). Wykonawca może zrezygnować z wydzierżawienia naczyń kuchennych: garnki, szkło, porcelana oraz obrusy, serwety i inne) co nie spowoduje obniżenia wysokosci czynszu. Z tytułu dzierżawy części nieruchomości Wykonawca będzie płacił : - czynsz w wysokości 5 089,70 zł (słownie : pięćtysięcy osiemdziesiąt dziewięć złotych 70/100 złotych) miesięcznie + podatek od towarów i usług VAT w stawce zgodnej w dacie wystawienia faktury. Czynsz jest stałą opłatą miesięczną niezależną od ilości zamówionych usług u Zamawiającego. Szczegółowy opis w kwestii rozliczeń zawiera umowa dzierżawy stanowiąca załącznik nr 10 do SWZ.- opłaty eksploatacyjne – zużycia energii elektrycznej, wody zimnej i cieplej, centralnego ogrzewania i odprowadzania ścieków. Wykonawca zapewni we wskazanym przez Zamawiającego lokalu obsługę wszystkich gości LOE oraz zapewni dostawę posiłków w miejsca wskazane przez Zamawiającego w zaoferowanych cenach jednostkowych. Zamawiający informuje, że środek transportu Wykonawcy będzie wykorzystywany do przewozu posiłków oraz osób do obsługi w miejsca wskazane przez Zamawiającego (w promieniu do 20 km od siedziby LOE w Jedlni- Letnisko). Wykonawca, do ceny oferty doliczy koszt transportu. Zamawiający przewiduje do realizacji w 2022 około 30 usług cateringowych na łączną odległość około 1000 km. Zamawiający nie przewiduje podziału zamówienia na części. Przedmiotowe zamówienie jest niepodzielne z powodów organizacyjnych oraz ekonomicznych. Ewentualny podział na części generowałby nadmierne koszty, trudności logistyczne oraz brak koordynacji, skutkujący poważną groźbą nieprawidłowej realizacji zamówienia. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |