Zlecenie 8472961 - "Klub dziecięcy Baja Land" Przedmiotem...
(zakończone) | Zamówienie 8472961|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-10-19 |
przedmiot zlecenia | "Klub dziecięcy Baja Land" Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na sukcesywnej dostawie posiłków zapewniających pełnow artościowe wyżywienie dzienne na bazie zdrowych produktów ekologicznych (tj.: śniadanie, obiad i podwieczorek) dla 20 dzieci w wieku do 3 lat, uczęszczających do Klubu Dziecięcego w Świebodzinie ramach projektu „Klub dziecięcy Baja Land", nr RPLB.06.04.00-08-009/18. Przewidywana ilość pakietów w okresie obowiązywania umowy 8400. V.SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 1. Usługa cateringowa obejmuje pełne wyżywienie dla 20 dzieci w wieku do 3 lat zgodnie z ich potrzebami w tym: • śniadanie: przykładowe zestawy: zupa mleczna lub potrawy mleczne i mlekopochodne, kanapki z pieczywa różnorodnego z dodatkiem wędlin/sera żółtego/sera białego/ jajka gotowanego/ryby/dżemu/miodu/warzyw itp. lub jogurt naturalny i owoce oraz herbata ziołowa lub owocowa, kakao, • Obiad: zupa - nie mniej niż 250 ml; drugie danie - nie mniej niż 350 gram w tym 100 gram mięso/ryby – nie mniej niż 3 x w tygodniu; do każdego posiłku surówka – nie mniej niż 100 gram oraz kompot owocowy, • podwieczorek: przykładowe zestawy: kanapka lub słodka bułka (ciasto) lub desery mleczne/owocowe/jogurtowe, owoce lub warzywa w formie sałatki – nie mniej niż 120 ml oraz herbata/woda mineralna niegazowana/ sok owocowy/napój mleczny. 2. Produkty wykluczone z menu: serki homogenizowane, parówki, serdelki, pasztety, wysoko przetworzone wędliny. Zamawiający wyklucza stosowanie: konserw, produktów z glutaminianem sodu, produktów masłopodobnych, soków zagęszczanych, mięsa odkostnionego mechanicznie oraz wędlin z dodatkiem preparatów białkowych i skrobi modyfikowanej. 3. W ramach zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do przygotowania posiłków wyłącznie przy użyciu zdrowych produktów ekologicznych spełniających normy jakości produktów spożywczych z wyłączeniem półproduktów, zgodnie z przepisami w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych zawartymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j Dz.U. z 2020r poz.2021.) oraz przepisach wykonawczych. 4. Posiłki dostarczane będą własnym transportem Wykonawcy, dopuszczonym decyzją PSSE jako środek transportu żywności, w specjalistycznych termosach do przewożenia posiłków i w opakowaniach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury zgodne z wymaganiami systemu HACAP. 5. Jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie. 6. Strony obowiązywać będzie miesięczny okres rozliczeń stanowiący iloczyn ilości dostarczonych posiłków w trakcie danego miesiąca i ceny jednostkowej brutto dziennego wyżywienia dla jednego dziecka. Zamawiający wyklucza możliwość zmiany ceny jednostkowej dziennego wyżywienia dziecka w okresie obowiązywania umowy. 7. Warunkiem otrzymania wynagrodzenia przez Wykonawcę będzie przedłożony na koniec każdego miesiąca rachunek/faktura VAT. Zamawiający nie przewiduje płatności zaliczkowych. 8. Wykonawca zobowiązany będzie do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci z alergią lub innym schorzeniem układu pokarmowego - zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. - Wartość odżywcza i energetyczna posiłków musi być zgodna z określonymi normami i wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia i uwzględniać rację pokarmową dla dzieci. 9. Ciepły posiłek musi odpowiadać normom odżywczym obowiązujący w tzw. Punktach zbiorowego żywienia tj. posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, sporządzane z pełnowartościowych, świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 10. Nie można zaniżać ustalonej wagi posiłków lub temperatury ciepłego posiłku pod groźbą zastosowania kar umownych. 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających obejmujących w szczególności przydatność do spożycia, kaloryczność, wagę lub temperaturę posiłków. 12. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu, kosztami badania Zamawiający obciąży Wykonawcę 13. Przy dostawie gorących posiłków do miejsca realizacji zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać podstawowe normy sanitarne oraz BHP. 14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia liczby dostarczanych posiłków w zależności od liczby dzieci uczęszczających do Klubu. 15. Wybrany Wykonawca jest zobowiązany do realizacji przedmiotu zamówienia ze szczególną starannością, zgodnie z obowiązującym przepisami sanitarnymi i bhp, w tym utrzymania odpowiednich wymogów sanitarnych w miejscu przygotowywania potraw oraz środku transportu służącym do przewozu potraw. Wszystkie osoby uczestniczące w przygotowywaniu potraw winny posiadać aktualne badania do celów sanitarno-epidemiologicznych oraz odbyć szkolenie bhp. 16. Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. 17. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego uchybień w wykonywaniu usługi Wykonawca jest zobowiązany do podjęcia natychmiastowych kroków w celu usunięcia uchybień. 18. Wykonawca powinien dysponować: • bazą techniczną umożliwiającą przygotowywanie posiłków zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020r poz.2021i. • minimum jednym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodny z rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. Unii Europejskiej i Rady L 139/1 z 30 kwietnia 2004 r.). • osobami zdolnymi do wykonania zamówienia i posiadającymi przez cały okres obowiązywania umowy aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych o którym mowa w art. 59 zgodne ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2020r poz.2021). 19. Zamawiający uprawniony jest do kontrolowania spełniania ww. wymogów przez cały okres realizacji zamówienia, a nie spełnienie jednego z tych warunków powoduje możliwość odstąpienia od umowy przez Zamawiającego w trybie natychmiastowym oraz naliczenia kary umownej w wysokości 20 % wartości wynagrodzenia brutto. 20. Wykonawca będzie świadczyć usługę cateringu codziennie, z wyłączeniem weekendów oraz innych dni świątecznych, tj.: od poniedziałku do piątku w okresie od podpisania umowy do 30.06.2023 r. Liczba dostarczanych każdorazowo posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w Klubie w danym dniu. Wykonawca informowany będzie o frekwencji dzieci do godziny 7:30 i w oparciu o uzyskane informacje dostarczy określoną liczbę posiłków do klubu dziecięcego zlokalizowanego przy Okrężnej 3, 66-200 Świebodzin. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |