Zlecenie 8914405 - "Idę do przedszkola" - zwiększenie ilości...

   
Zamówienie 8914405 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-05-18
przedmiot zlecenia
"Idę do przedszkola" - zwiększenie ilości miejsc w Przedszkolu Miejskim "Tarpno" oraz ułatwienie dostępu do pomocy specjalistyczne
j

1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa posiłków dla 45 dzieci w wieku przedszkolnym 3-6 lat, które uczęszczają do Przedszkola Miejskiego Tarpno w Grudziądzu przy ul. Paderewskiego 10, w okresie od 01.06.2022 r. do 30.06.2022 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie trzech posiłków dziennie tj. śniadanie, obiad (dwa dania) i podwieczorek dla grupy maksymalnie 45 dzieci w okresie od 01.06.2022 r. do 30.06.2022 r. 3. Posiłki będą dostarczane od poniedziałku do piątku następująco: śniadania – w godzinach od 6:30 do 7:30, obiad i podwieczorek – od godziny 11:00 do 11:30, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy i innych dni wolnych od zajęć edukacyjnych oraz wyjątkowych sytuacji związanych ze zmianą organizacji przedszkola. 4. Zamawiający określa maksymalną wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy tj.: (01.06.2022 r. do 30.06.2022 r.) - 21 dni tj. 945 śniadań; 945 obiadów, 945 podwieczorków. 5. Wykonawca dostarczał będzie dekadowy jadłospis w formie pisemnej w każdą środę poprzedzającą kolejny okres dożywiania do godziny 10.00. Na każdorazowym jadłospisie powinna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłku – do wiadomości osoby wskazanej przez Zamawiającego. Jadłospis każdorazowo będzie zatwierdzany przez osobę wskazaną przez Zamawiającego, a wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez osobę wskazaną przez Zamawiającego będą uzgadniane z Wykonawcą. 6. Jadłospis powinien uwzględniać produkty z każdej grupy, być urozmaicony, zbilansowany i dostosowany do pory roku, świąt. Zamawiający zezwala na powtarzalność posiłku po upływie dekady tj. 10 dni roboczych. 7. Podawane posiłki powinny dostarczyć ok. 75% energii całodziennej racji pokarmowej: - śniadanie powinno dostarczyć ok. 25% energii całodziennej, - obiad powinien dostarczyć ok. 30% energii całodziennej, - podwieczorek powinien dostarczyć ok. 20% energii całodziennej. 8. Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. Każdy posiłek powinien zawierać surowy owoc lub warzywo. 9. Woda naturalna źródlana bądź niskozmineralizowana będzie dostępna bez ograniczeń i dostarczana przez wykonawcę. 10. W przypadku wyjazdu dzieci na wycieczkę Wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na wyżywienie do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Osoba wskazana przez Zamawiającego poinformuje Wykonawcę o planowanej wycieczce telefonicznie lub osobiście z 3 dniowym wyprzedzeniem. 11. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: - potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników, - w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, przy czym nie więcej niż jedna porcja potrawy smażonej w ciągu tygodnia od poniedziałku do piątku - do przygotowania posiłku należy stosować: produkty zbożowe lub ziemniaki, warzywa i owoce, surowe lub przetworzone, bez dodatku cukrów i substancji słodzących, a w przypadku przetworzonych - o niskiej zawartości sodu/soli, - mięso, ryby, jaja i nasiona roślin - jedną lub więcej porcji żywności z tej kategorii środków spożywczych każdego dnia, a porcję ryby co najmniej raz w tygodniu, - tłuszcze spożywcze - oleje, masło, a do smażenia olej roślinny rafinowany o zawartości kwasów jednonienasyconych powyżej 50% i zawartości kwasów wielonienasyconych poniżej 40%, - sól o obniżonej zawartości sodu (sodowo-potasowa), przy założeniu, że dzienne spożycie soli powinno wynosić nie więcej niż 5 g, - zioła lub przyprawy świeże lub suszone bez dodatku soli, zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym, napoje - wyłącznie kompoty owocowe lub soki owocowe bez substancji słodzących. 12. Zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej, posiłek w formie cateringu musi zostać wydany w czasie 4 godzin od momentu jego sporządzenia (wyprodukowania). 13. Temperatura posiłków GHP/GMP powinna wynosić odpowiednio: • gorące zupy: + 75°C • gorące drugie dania: + 63°C • potrawy serwowane na zimno: + 4°C. 14. Posiłki powinny być dostarczane do placówki środkiem transportu Wykonawcy dopuszczonym decyzją właściwego inspektora sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci, w specjalistycznych termosach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 15. Do obowiązków Wykonawcy należy także codzienny odbiór pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków. 16. Wykonawca zobowiązany jest również prowadzić ewidencję dostarczanych posiłków i przedkładać ją do podpisu dyrektorowi placówki lub osobie upoważnionej w każdym dniu dostawy. Ewidencja stanowi potwierdzenie daty, godziny oraz ilości dostarczonych posiłków. 17. Wykonawca oświadcza, że posiada pełne uprawnienia potrzebne do świadczenia usługi wydane przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. 18. W cenie oferty należy uwzględnić koszt posiłków standardowych i dietetycznych w razie konieczności. 19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany w ilości przedmiotu zamówienia w trakcie trwania umowy. Rozliczenie finansowe Wykonawcy za wykonanie usługi odbędzie na podstawie faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. Osoba wskazana przez Zamawiającego będzie składała zapotrzebowanie na ilości posiłków do godziny 8.30 na następny dzień. 20. W przypadku ograniczenia funkcjonowania przedszkola lub jego zamknięcia z powodu pandemii, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków w tym do zera w każdym momencie, o czym Wykonawca zostanie poinformowany. Termin realizacji zamówienia: od 1 czerwca 2022 do 30 czerwca 2022 r.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55524000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10319418 2024-03-29
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kolejowego w Wil...
10383503 2024-04-03
godz. 10:00
Pomorskie Przygotowanie, dowóz oraz dystrybucja posiłków w rejonie Jeziora Hańcza, m. Błaskowizna. Przygotowanie, dowóz oraz dystrybucja posiłków w rejonie Jeziora Hańcza, m. Błaskowizna zg...
10366671 2024-04-05
godz. 11:00
Małopolskie Kompleksowa usługa cateringowa świadczona sukcesywnie dla Krakowskiej Szkoły Biznesu Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie - 2 części. Część 1: Część nr 1Sukcesywna i kompleksowa...
10341946 2024-04-10
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowyw...
10399793 2024-04-12
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 15 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 15 we Wrocławiu im. Ka...
10397690 2024-04-16
godz. 15:50
Śląskie „Przygotowanie i dostawa obiadów dla podopiecznych Domu Pomocy Społecznej OSTOJA w Sośnicowicach” Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw o...
10430533 2024-04-19
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 43 „KOLOROWE” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 43 „Ko...
10428374 2024-04-19
godz. 09:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych świadczonych na terenie Polski dla Narodowego Instytutu Dziedzictwa2. Szczegółowy zakres, warunki i sposób realizacji pr...
10428707 2024-04-26
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa zbiorowego żywienia w m. Biała Podlaska 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup usługi zbiorowego żywienia w systemie zleconym (3 x dziennie), gotowych całodziennych (śniadanie,...
10457158 2024-04-26
godz. 10:00
Pomorskie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024. 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych na...