Zlecenie 8129125 - Dzienny Dom Opieki Medycznej Abimed 1. Przedmiotem...

   
Zamówienie 8129125 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-05-11
przedmiot zlecenia
Dzienny Dom Opieki Medycznej Abimed

1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi w zakresie zapewnienia wyżywienia w formie
śniadania, dwudaniowego obiadu z kompotem i przerwy kawowej dla podopiecznych Dziennego Domu Opieki Medycznej Abimed, zlokalizowanego w Boronowie przy ulicy Powstańców Śląskich 63, powiat lubliniecki, województwo śląskie. Kod CPV: 55321000-6 Usługi przygotowania posiłków Kod CPV: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 2. Usługa świadczona będzie w okresie funkcjonowania DDOM Abimed tj. w każdy dzień roboczy, od 01.06.2021 do 30.11.2022 (tj. ok. 380 dni roboczych). Ze względu na istniejącą sytuację epidemiologiczną (w tym decyzje Urzędu Wojewódzkiego o czasowym wstrzymaniu udzielania dziennego wsparcia), a także możliwość wcześniejszego osiągnięcia założonych wskaźników projektowych data uruchomienia i funkcjonowania DDOM może ulec zmianie, przez co zmianie/skróceniu ulec może także okres świadczenia usługi. 3. W DDOM utworzonych zostanie 12 miejsc opieki w związku z czym, zakłada się że usługa będzie świadczona dla maksymalnie 12 osób dziennie. Faktyczna liczba osób dla których zamawiane będą posiłki podawana będzie Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 15 dnia poprzedniego. 4. Zamówienie przewiduje łącznie, maksymalnie 4560 osobodni zapewnienia wyżywienia (12 osób * 380 dni = 4560). Ostateczna liczba uzależniona będzie od liczby podopiecznych przebywających w DDOM i czasookresu udzielania wsparcia DDOM w ramach projektu. Zamawiający szacuje, że gwarantowana ilość to 70%. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie, w tym o zapłatę z tytułu niezrealizowanej części zamówienia jak również nie może być ono podstawą do odmowy wykonania zamówienia. 5. Usługa liczona będzie w osobodniach zapewnienia wyżywienia. Zakres usługi w ramach osobodnia obejmuje dostarczenie śniadania, produktów na przerwę kawową i dwudaniowego obiadu z kompotem. 6. Wymogi odnośnie zakresu świadczenia usługi osobodnia zapewnienia wyżywienia: ŚNIADANIE: pieczywo mieszane 100g, masło 20g, wędlina/ser/ryby/jaja/twaróg 120g, warzywa 60g, cytryna, napoje gorące 250 ml (herbata/kawa/mleko), cukier 10g. PRZERWA KAWOWA: kawa mielona/rozpuszczalna, herbata w saszetkach różne smaki, woda, soki, mleko/śmietanka do kawy, ciastka drobne – produkty mogą zostać dostarczone do DDOM Abimed na początku realizacji usługi i być na bieżąco uzupełniane. OBIAD: musi składać się z zupy, drugiego dania i kompotu. Minimalna wymagana gramatura: zupa 350ml, mięso/ryba 120g, dania mączne 350g, ziemniaki/kasza/ryż 200g, surówki/warzywa 150g, kompot 200ml. Wykonawca powinien zapewnić różnorodność obiadów w skali tygodnia. Przykładowy układ tygodniowy: • 2x w tygodniu: zupa + drugie danie mączne + dodatki + kompot • 2x w tygodniu: zupa + drugie danie mięsne + dodatki + kompot • 1x w tygodniu zupa + drugie danie rybne + dodatki + kompot Obiad powinien być wyporcjowany dla każdego podopiecznego i podany na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym, z kompletem sztućców jednorazowych i serwetkami. 7. Wymogi odnośnie realizacji usługi zapewnienia wyżywienia: - Wykonawca będzie zobowiązany do dowiezienia wyżywienia do DDOM Abimed w określonych godzinach: śniadanie ok. 7.30 – 7.45 a obiad ok. 13 – 14. Szczegółowy harmonogram zostanie ustalany z Wykonawcą, którego oferta okaże się najkorzystniejsza. - Wykonawca nie jest zobowiązany zapewnić obsługi do rozdysponowania dostarczonego wyżywienia, tylko je dostarczyć do DDOM w określonym zakresie, godzinach i formie. - Wymagamy aby posiłki były dostosowane do potrzeb osób powyżej 65 roku życia z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dla tej grupy wiekowej i z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego. W związku z czym wymagamy, by ze strony wykonawcy nadzór nas sporządzaniem diet miał dietetyk i by Wykonawca miał doświadczenie w przygotowywaniu i dostarczaniu grupowego wyżywienia dla osób starszych/chorych. - Wykonawca zobowiązany będzie skonsultować jadłospis z dietetykiem zamawiającego i przedkładać zaakceptowany przez dietetyka DDOM jadłospis na dany tydzień do piątku (do godz.12) tygodnia poprzedniego, ze wskazaniem minimalnej gramatury posiłków. - Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę. - Dostarczane posiłki powinny być należytej jakości i być przydatne do spożycia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. - Posiłki nie mogą być przygotowane z gotowych półproduktów i produktów instant. - Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - t.j. Dz.U. 2020 poz. 2021). - Wyżywienie powinno być zapakowane i dostarczone w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie wymogami sanepidu i zgodnie z obowiązującymi na dany moment wymogami epidemiologicznymi. - Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem dbając o właściwy stan dostarczenia posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. - W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - Wykonawca zobowiązany jest również do dostarczenia pojemników na odpady żywieniowe oraz codziennego odbioru odpadów (zgodnie z zaleceniami sanepidu). 8.Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonanie przez siebie i podwykonawców usługi. 9. W trakcie realizacji projektu świadczenie usługi zapewnienia wyżywienia rozliczane będzie comiesięcznie, po kosztach rzeczywistych wynikających z liczby osobodni zapewnienia wyżywienia i ustalonej ceny za osobodzień. 10. Płatność za wykonaną usługę następować będzie na podstawie łącznego protokołu odbioru wskazującego liczbę osobodni zapewnienia wyżywienia w danym miesiącu (będącego podstawą do wystawienia rachunku lub faktury VAT przez Wykonawcę), podpisanego przez obie strony na koniec każdego miesiąca kalendarzowego w którym świadczona będzie usługa.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10381527 2024-04-05
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 81 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja usługi żywienia zbiorowego uczniów, w Szkole Podstawowej n...
10394880 2024-04-11
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia pacjentów, w szczególności: przygotowywania z własnych produktów i codziennego dostarczania cało...
10385770 2024-04-11
godz. 10:00
Dolnośląskie USŁUGA CATERINGOWA REALIZOWANA W GOS WYSOKI KAMIEŃ W SZKLARSKIEJ PORĘBIE Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na zapewnieniu wyżywienia żołnierzom i pracownikom ...
10415695 2024-04-17
godz. 07:30
Mazowieckie Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (śniadania). Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych polegających na zapewnieniu zestawów śniadaniowych ...
10413976 2024-04-17
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Usługi w zakresie utrzymania kwatery myśliwskiej w Nadleśnictwie Lutówko w roku gospodarczym 2024/2025 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowania i podawania posiłk...
10424798 2024-04-18
godz. 09:00
Śląskie ,,Sukcesywne usługi cateringowe na potrzeby Uniwersytetu Ekonomicznego w Katowicach'' Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest organizacja sukcesywnej usługi cateringowej na potrzeby U...
10427426 2024-04-22
godz. 11:30
Mazowieckie Usługi cateringowe – przygotowanie i dostarczanie obiadów i śniadań dla uprawnionych klientów Ośrodka Pomocy Społecznej Dzielnicy Żoliborz m. st. Warszawy, korzystających z Ośrod...
10450422 2024-04-24
godz. 10:00
Podlaskie Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Długoterminowej w Augustowie. Dostawa posiłków do siedziby Zamawiającego - Samodzieln...
10458642 2024-04-26
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym Część 1: ZADANIE 1 Usługa caterin...
10458275 2024-04-26
godz. 10:00
Wielkopolskie Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2024 1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest przygotowywanie i dostarc...