Zlecenie 8129125 - Dzienny Dom Opieki Medycznej Abimed 1. Przedmiotem...
(zakończone) | Zamówienie 8129125|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-05-11 |
przedmiot zlecenia | Dzienny Dom Opieki Medycznej Abimed 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi w zakresie zapewnienia wyżywienia w formie śniadania, dwudaniowego obiadu z kompotem i przerwy kawowej dla podopiecznych Dziennego Domu Opieki Medycznej Abimed, zlokalizowanego w Boronowie przy ulicy Powstańców Śląskich 63, powiat lubliniecki, województwo śląskie. Kod CPV: 55321000-6 Usługi przygotowania posiłków Kod CPV: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 2. Usługa świadczona będzie w okresie funkcjonowania DDOM Abimed tj. w każdy dzień roboczy, od 01.06.2021 do 30.11.2022 (tj. ok. 380 dni roboczych). Ze względu na istniejącą sytuację epidemiologiczną (w tym decyzje Urzędu Wojewódzkiego o czasowym wstrzymaniu udzielania dziennego wsparcia), a także możliwość wcześniejszego osiągnięcia założonych wskaźników projektowych data uruchomienia i funkcjonowania DDOM może ulec zmianie, przez co zmianie/skróceniu ulec może także okres świadczenia usługi. 3. W DDOM utworzonych zostanie 12 miejsc opieki w związku z czym, zakłada się że usługa będzie świadczona dla maksymalnie 12 osób dziennie. Faktyczna liczba osób dla których zamawiane będą posiłki podawana będzie Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 15 dnia poprzedniego. 4. Zamówienie przewiduje łącznie, maksymalnie 4560 osobodni zapewnienia wyżywienia (12 osób * 380 dni = 4560). Ostateczna liczba uzależniona będzie od liczby podopiecznych przebywających w DDOM i czasookresu udzielania wsparcia DDOM w ramach projektu. Zamawiający szacuje, że gwarantowana ilość to 70%. Wykonawcy nie przysługuje żadne roszczenie, w tym o zapłatę z tytułu niezrealizowanej części zamówienia jak również nie może być ono podstawą do odmowy wykonania zamówienia. 5. Usługa liczona będzie w osobodniach zapewnienia wyżywienia. Zakres usługi w ramach osobodnia obejmuje dostarczenie śniadania, produktów na przerwę kawową i dwudaniowego obiadu z kompotem. 6. Wymogi odnośnie zakresu świadczenia usługi osobodnia zapewnienia wyżywienia: ŚNIADANIE: pieczywo mieszane 100g, masło 20g, wędlina/ser/ryby/jaja/twaróg 120g, warzywa 60g, cytryna, napoje gorące 250 ml (herbata/kawa/mleko), cukier 10g. PRZERWA KAWOWA: kawa mielona/rozpuszczalna, herbata w saszetkach różne smaki, woda, soki, mleko/śmietanka do kawy, ciastka drobne – produkty mogą zostać dostarczone do DDOM Abimed na początku realizacji usługi i być na bieżąco uzupełniane. OBIAD: musi składać się z zupy, drugiego dania i kompotu. Minimalna wymagana gramatura: zupa 350ml, mięso/ryba 120g, dania mączne 350g, ziemniaki/kasza/ryż 200g, surówki/warzywa 150g, kompot 200ml. Wykonawca powinien zapewnić różnorodność obiadów w skali tygodnia. Przykładowy układ tygodniowy: • 2x w tygodniu: zupa + drugie danie mączne + dodatki + kompot • 2x w tygodniu: zupa + drugie danie mięsne + dodatki + kompot • 1x w tygodniu zupa + drugie danie rybne + dodatki + kompot Obiad powinien być wyporcjowany dla każdego podopiecznego i podany na ciepło, w pojemniku termoizolacyjnym, z kompletem sztućców jednorazowych i serwetkami. 7. Wymogi odnośnie realizacji usługi zapewnienia wyżywienia: - Wykonawca będzie zobowiązany do dowiezienia wyżywienia do DDOM Abimed w określonych godzinach: śniadanie ok. 7.30 – 7.45 a obiad ok. 13 – 14. Szczegółowy harmonogram zostanie ustalany z Wykonawcą, którego oferta okaże się najkorzystniejsza. - Wykonawca nie jest zobowiązany zapewnić obsługi do rozdysponowania dostarczonego wyżywienia, tylko je dostarczyć do DDOM w określonym zakresie, godzinach i formie. - Wymagamy aby posiłki były dostosowane do potrzeb osób powyżej 65 roku życia z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dla tej grupy wiekowej i z uwzględnieniem schorzeń tych osób wskazanych przez Zamawiającego. W związku z czym wymagamy, by ze strony wykonawcy nadzór nas sporządzaniem diet miał dietetyk i by Wykonawca miał doświadczenie w przygotowywaniu i dostarczaniu grupowego wyżywienia dla osób starszych/chorych. - Wykonawca zobowiązany będzie skonsultować jadłospis z dietetykiem zamawiającego i przedkładać zaakceptowany przez dietetyka DDOM jadłospis na dany tydzień do piątku (do godz.12) tygodnia poprzedniego, ze wskazaniem minimalnej gramatury posiłków. - Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie z produktów zakupionych przez Wykonawcę. - Dostarczane posiłki powinny być należytej jakości i być przydatne do spożycia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. - Posiłki nie mogą być przygotowane z gotowych półproduktów i produktów instant. - Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - t.j. Dz.U. 2020 poz. 2021). - Wyżywienie powinno być zapakowane i dostarczone w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie wymogami sanepidu i zgodnie z obowiązującymi na dany moment wymogami epidemiologicznymi. - Wykonawca dostarcza posiłki własnym transportem dbając o właściwy stan dostarczenia posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej. - W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. - Wykonawca zobowiązany jest również do dostarczenia pojemników na odpady żywieniowe oraz codziennego odbioru odpadów (zgodnie z zaleceniami sanepidu). 8.Wykonawca będzie ponosił pełną odpowiedzialność wobec Zamawiającego i osób trzecich za wykonanie przez siebie i podwykonawców usługi. 9. W trakcie realizacji projektu świadczenie usługi zapewnienia wyżywienia rozliczane będzie comiesięcznie, po kosztach rzeczywistych wynikających z liczby osobodni zapewnienia wyżywienia i ustalonej ceny za osobodzień. 10. Płatność za wykonaną usługę następować będzie na podstawie łącznego protokołu odbioru wskazującego liczbę osobodni zapewnienia wyżywienia w danym miesiącu (będącego podstawą do wystawienia rachunku lub faktury VAT przez Wykonawcę), podpisanego przez obie strony na koniec każdego miesiąca kalendarzowego w którym świadczona będzie usługa. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |