Przetarg 7206560 - „Dożywianie mieszkańców na terenie miasta...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7206560
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2019-12-04 |
przedmiot ogłoszenia | „Dożywianie mieszkańców na terenie miasta Tarnobrzega” Numer referencyjny: AG.26.1.2.2019 1. Przedmiotem zamówienia jest doży wianie mieszkańców na terenie miasta Tarnobrzega. Zamówienie podzielono na dwie części obejmuje: Cześć 1: Przygotowywanie i wydawanie gorących dwudaniowych posiłków składających się z: - zagęszczonej zupy o pojemności nie mniejszej niż 450 ml, - drugiego dania o gramaturze nie mniejszej niż 450 g, w tym 250 g ziemniaki (kasza, ryż lub makaron zamiennie), 100 g mięsa lub ryby (sztuka mięsa: kotlet schabowy, filet, zrazy, kotlet mielony, gulasz, gołąbki), 100 g surówka lub warzywa gotowane lub dania jarskie z omastą o gramaturze 400 g (pierogi, łazanki, kopytka, naleśniki, krokiety x 2 sztuki), - kompot 200 ml. W przypadku przygotowania drugiego dania, do którego nie podaje się w sposób zwyczajowo przyjęty surówki Wykonawca podaje owoc - gramatura nie mniej niż 100 gram. Minimalna wartość kaloryczna każdego posiłku wynosić będzie nie mniej niż 900 kcal. Dania mięsne muszą być wydawane przynajmniej 3 razy w tygodniu. Dania jarskie mogą być wydawane maksymalnie 2 razy w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu dwóch tygodni wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. Wykonawca musi wywieszać w widocznym miejscu realizacji usługi jadłospis na 14 dni. Posiłek będzie wydawany dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Tarnobrzegu dla ok. 70 osób dziennie przez 5 dni w tygodniu (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godz. od 12.30 do 14.30. Posiłki wydawane będą na podstawie imiennych bloczków sporządzonych przez Zamawiającego. Obiady będą wydawane po sprawdzeniu tożsamości osoby odbierającej posiłek. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób korzystających z posiłków z zachowaniem stawki za wydawany jeden posiłek. Wykaz ilości zjedzonych w danym miesiącu posiłków będzie stanowił załącznik do noty księgowej wystawionej przez Wykonawcę. Wykonawca obciąży Zamawiającego jedynie za wydane i dowiezione posiłki na podstawie ilości bloczków obiadowych. Część 2 Przygotowanie i wydawanie gorącego posiłku tj. jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na zagęszczoną zupę z wkładką mięsną o pojemności nie mniejszej niż 500 ml (nie dopuszcza się możliwości dodawania do zupy tzw. parówek i ścinków wędlin) wraz z pieczywem dla osób potrzebujących z miasta Tarnobrzega dla nie więcej niż 80 osób dziennie przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli (także w dni ustawowo wolne od pracy). Posiłki mają być wydawane w godzinach od 10.30 do 11.30. Posiłek musi być przygotowany od podstaw, na wywarach mięsnych, na bazie świeżych produktów z zachowaniem odpowiednich terminów ważności. Nie dopuszcza się przygotowywania zup z gotowych koncentratów (np. gotowe zupy w koncentracie, zupy w proszku bądź tzw. „gorące kubki”). Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność 500ml. Do jednej porcji zupy dostarcza, się również jedną porcję chleba, który musi mieć wagę nie mniej niż 100 gram. Przygotowywane i wydane zupy muszą być różnego rodzaju. Przygotowywać i wydawać należy, co najmniej 10 rodzajów zupy w okresie jednego miesiąca kalendarzowego. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: „Dożywianie mieszkańców na terenie miasta Tarnobrzega” Cześć 1: Przygotowywanie i wydawanie gorących dwudaniowych posiłków składających się z: - zagęszczonej zupy o pojemności nie mniejszej niż 450 ml, - drugiego dania o gramaturze nie mniejszej niż 450 g, w tym 250 g ziemniaki (kasza, ryż lub makaron zamiennie), 100 g mięsa lub ryby (sztuka mięsa: kotlet schabowy, filet, zrazy, kotlet mielony, gulasz, gołąbki), 100 g surówka lub warzywa gotowane lub dania jarskie z omastą o gramaturze 400 g (pierogi, łazanki, kopytka, naleśniki, krokiety x 2 sztuki), - kompot 200 ml. W przypadku przygotowania drugiego dania, do którego nie podaje się w sposób zwyczajowo przyjęty surówki Wykonawca podaje owoc - gramatura nie mniej niż 100 gram. Minimalna wartość kaloryczna każdego posiłku wynosić będzie nie mniej niż 900 kcal. Dania mięsne muszą być wydawane przynajmniej 3 razy w tygodniu. Dania jarskie mogą być wydawane maksymalnie 2 razy w tygodniu. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu dwóch tygodni wystąpiła powtarzalność tego samego zestawu obiadowego. Wykonawca musi wywieszać w widocznym miejscu realizacji usługi jadłospis na 14 dni. Posiłek będzie wydawany dla klientów Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Tarnobrzegu dla ok. 70 osób dziennie przez 5 dni w tygodniu (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) w godz. od 12.30 do 14.30. Posiłki wydawane będą na podstawie imiennych bloczków sporządzonych przez Zamawiającego. Obiady będą wydawane po sprawdzeniu tożsamości osoby odbierającej posiłek. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany liczby osób korzystających z posiłków z zachowaniem stawki za wydawany jeden posiłek. Wykaz ilości zjedzonych w danym miesiącu posiłków będzie stanowił załącznik do noty księgowej wystawionej przez Wykonawcę. Wykonawca obciąży Zamawiającego jedynie za wydane i dowiezione posiłki na podstawie ilości bloczków obiadowych. Część nr: 2 Nazwa: „Dożywianie mieszkańców na terenie miasta Tarnobrzega” Część 2 Przygotowanie i wydawanie gorącego posiłku tj. jednodaniowego ciepłego posiłku ze wskazaniem na zagęszczoną zupę z wkładką mięsną o pojemności nie mniejszej niż 500 ml (nie dopuszcza się możliwości dodawania do zupy tzw. parówek i ścinków wędlin) wraz z pieczywem dla osób potrzebujących z miasta Tarnobrzega dla nie więcej niż 80 osób dziennie przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli (także w dni ustawowo wolne od pracy). Posiłki mają być wydawane w godzinach od 10.30 do 11.30. Posiłek musi być przygotowany od podstaw, na wywarach mięsnych, na bazie świeżych produktów z zachowaniem odpowiednich terminów ważności. Nie dopuszcza się przygotowywania zup z gotowych koncentratów (np. gotowe zupy w koncentracie, zupy w proszku bądź tzw. „gorące kubki”). Dostarczana jedna porcja zupy musi mieć pojemność 500ml. Do jednej porcji zupy dostarcza, się również jedną porcję chleba, który musi mieć wagę nie mniej niż 100 gram. Przygotowywane i wydane zupy muszą być różnego rodzaju. Przygotowywać i wydawać należy, co najmniej 10 rodzajów zupy w okresie jednego miesiąca kalendarzowego. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |