Przetarg 7681994 - DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW ŚWIEŻYCH Numer referencyjny:...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7681994
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-09-08 |
przedmiot ogłoszenia | DOSTAWY WARZYW I OWOCÓW ŚWIEŻYCH Numer referencyjny: 09/DKw/Ż/2020 1. Warunki klasyfikacyjne: Przedmiot zamówienia musi być w olny od wad, jednolity odmianowo w dostarczanych partiach, cały, bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, zdrowy, czysty, wolny od szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego i jakichkolwiek obcych zapachów i smaków, wystarczająco rozwinięty i odpowiednio dojrzały. Część nr 1 – ZIEMNIAKI ZIEMNIAKI JADALNE, dojrzałe, zdrowe, suche, niezazieleniałe, nieuszkodzone, jednolite odmianowo w dostarczanych partiach – 135 000 kg Część nr 2 – WARZYWA ŚWIEŻE BURAKI ĆWIKŁOWE, jędrne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 20 000 kg CEBULA, jędrna, z zaschniętą szyjką, nieuszkodzona, dojrzała – 28 000 kg CZARNA RZEPA, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 1 000 kg KAPUSTA BIAŁA, główka ścisła, nieuszkodzona – 14 000 kg KAPUSTA CZERWONA, główka ścisła, nieuszkodzona – 7 000 kg KAPUSTA PEKIŃSKA, świeża, zdrowa, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych – 500 kg MARCHEW, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 35 000 kg OGÓREK ŚWIEŻY, wyboru I – cały, zdrowy, niezwiędnięty, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych – 1 500 kg PIETRUSZKA KORZEŃ, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 3 000 kg POMIDOR ŚWIEŻY, wyboru I – cały, zdrowy, jędrny, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych – 1 500 kg POR, prosty, suchy, nieuszkodzony, dojrzały – 5 000 kg SELER KORZEŃ, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 8 000 kg Część nr 3 – JABŁKA JABŁKA, wyboru II B, o średniej wadze 1 szt. 80 – 120 g, zdrowe, nierobaczywe, świeże, czyste – 28 000 kg 2. Podane ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym że wartość zakupionych artykułów nie przekroczyć wartości umowy. Zamawiający oświadcza, że zmiany nie spowodują obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 30% zaoferowanej kwoty. 3. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu żywnościowego Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Gdańsku (80–803) przy ulicy Kurkowej 12. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły, określone w tabeli, własnym transportem, na swój koszt. 3) Realizacja dostaw odbywać się będzie w uzgodnionych terminach, w godzinach od 08:00 do 11:00. Zamówienia składane będą telefonicznie lub pocztą elektroniczną na trzy dni przed planowaną dostawą. 4) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia partiami, nie częściej niż jeden raz w tygodniu. 5) Dostawy czarnej rzepy będą realizowane w okresie od listopada 2020 r. do lutego 2021 r. 6) Dostawy pomidorów, ogórków i kapusty pekińskiej będą realizowane w okresie od czerwca 2021 r. do października 2021 r. 7) W okresie od kwietnia 2021 r. do września 2021 r. warzywa korzeniowe mogą być myte. 8) Dostarczany towar powinien spełniać Polskie Normy przenoszące normy europejskie lub normy innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszące te normy albo Polskie Normy. 9) Dopuszczalne opakowania transportowe: – skrzynki z tworzywa sztucznego lub drewniane (zwrotne przy kolejnej dostawie): od 5 kg do 30 kg, – kartony, worki ażurowe z tworzywa sztucznego (bezzwrotne): od 5 kg do 30 kg. 10) Na każdym opakowaniu (kartonie, worku, skrzynce) należy trwale umieścić czytelną etykietę zawierającą wymagane oznakowanie, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. 11) Środek transportu powinien być dostosowany do przewozu żywności zgodnie z wymogami sanitarnymi, bez obcych zapachów, wolny od zanieczyszczeń środkami ochrony roślin, nawozów mineralnych, kawałków szkła, metali itp. Podczas transportu przedmiotu zamówienia muszą być spełnione odpowiednie warunki, tj. zabezpieczenie warzyw i owoców przed przemarznięciem, zamoczeniem, zgnieceniem itp. 12) Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru, oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 13) Wykonawca winien wyrazić zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa zgodnie z wymogami służb ochrony Aresztu Śledczego w trakcie dostarczania towaru i pobytu na terenie Zamawiającego. 14) Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez Zamawiającego w jego magazynie w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania. 15) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: ZIEMNIAKI ZIEMNIAKI JADALNE, dojrzałe, zdrowe, suche, niezazieleniałe, nieuszkodzone, jednolite odmianowo w dostarczanych partiach – 135 000 kg Część nr: 2 Nazwa: WARZYWA ŚWIEŻE BURAKI ĆWIKŁOWE, jędrne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 20 000 kg CEBULA, jędrna, z zaschniętą szyjką, nieuszkodzona, dojrzała – 28 000 kg CZARNA RZEPA, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 1 000 kg KAPUSTA BIAŁA, główka ścisła, nieuszkodzona – 14 000 kg KAPUSTA CZERWONA, główka ścisła, nieuszkodzona – 7 000 kg KAPUSTA PEKIŃSKA, świeża, zdrowa, czysta, bez uszkodzeń mechanicznych – 500 kg MARCHEW, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 35 000 kg OGÓREK ŚWIEŻY, wyboru I – cały, zdrowy, niezwiędnięty, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych – 1 500 kg PIETRUSZKA KORZEŃ, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 3 000 kg POMIDOR ŚWIEŻY, wyboru I – cały, zdrowy, jędrny, czysty, bez uszkodzeń mechanicznych – 1 500 kg POR, prosty, suchy, nieuszkodzony, dojrzały – 5 000 kg SELER KORZEŃ, bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń, korzenie proste, kształtne, suche, nieuszkodzone, dojrzałe – 8 000 kg Część nr: 3 Nazwa: JABŁKA JABŁKA, wyboru II B, o średniej wadze 1 szt. 80 – 120 g, zdrowe, nierobaczywe, świeże, czyste – 28 000 kg |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3200000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |