Przetarg 7783981 - „Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych...

   
Analizuj Zamówienie 7783981 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-10-29
przedmiot ogłoszenia
„Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych "
Numer referencyjny: Znak sprawy: 22WOG-ZP.2712.46.2020/T/9/2100/D/PN

1. Przedmiotem zamówienia są „Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych" zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do jednostek wojskowych miejscowościach Olsztyn, Lidzbark Warmiński i Lipowiec, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), z podziałam na 3 części w ogólnej ilości 24 960 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 12 480 kg. 2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.
3. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Minimalne Wymagania Jakościowe (MWJ). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w MWJ.
4. Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym.
5. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:
1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych,
2) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.),
3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych,
4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów.
5) ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005 r.
(t.j. Dz. U. 2019 poz. 824)
6) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustalające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego.
6. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.
7. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 - 2 razy w tygodniu produkty mleczarskie, 2 razy w miesiącu – tłuszcze roślinne.
8. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18).
9. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn
1. Przedmiotem zamówienia są „Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 12 060 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 6 030 kg. 2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Minimalne Wymagania Jakościowe (MWJ). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w M. 4. Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym. 5. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 5) ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005 r. (t.j. Dz. U. 2019 poz. 824) 6) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustalające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 6. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 7. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 - 2 razy w tygodniu produkty mleczarskie, 2 razy w miesiącu – tłuszcze roślinne. 8. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 9. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym.

Część nr: 2 Nazwa: Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński.
1. Przedmiotem zamówienia są „Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński., zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 9 340 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 4 670 kg. 2. 2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Minimalne Wymagania Jakościowe (MWJ). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w MWJ. 4. Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym. 5. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 5) ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005 r. (t.j. Dz. U. 2019 poz. 824) 6) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustalające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 6. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 7. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 - 2 razy w tygodniu produkty mleczarskie, 2 razy w miesiącu – tłuszcze roślinne. 8. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 9. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym.

Część nr: 3 Nazwa: Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno.
1. Przedmiotem zamówienia są „Dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno , zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 3560kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 1 780 kg. 2.Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Minimalne Wymagania Jakościowe (MWJ). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w MWJ. 4. Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym. 5. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 5) ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego z dnia 16 grudnia 2005 r. (t.j. Dz. U. 2019 poz. 824) 6) rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustalające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. 6. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 7. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 - 2 razy w tygodniu produkty mleczarskie, 2 razy w miesiącu – tłuszcze roślinne. 8. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 9. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15411100, 15511210, 15512000, 15540000, 15551000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10379133 2024-04-16
godz. 15:00
Wielkopolskie 9/2024/ŻK/POZOSTAŁE ART.SPOŻYWCZE Zakup pozostałych artykułów spożywczych w terminie 01.05.2024 r. - 31.08.2024 r. dla Żłobka "Hocki Klocki" PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Zakup pozost...
10379793 2024-04-16
godz. 15:00
Wielkopolskie 2/2023/ŻK/NABIAŁ Zakup nabiału w terminie 01.05.2024 r. - 31.08.2024 r. dla Żłobka "Hocki Klocki" PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Zakup nabiału w terminie 01.01.2024 r.- 30.04.2024 r. dla ...
10415124 2024-04-17
godz. 10:00
Lubelskie „Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych: Warzywa, owoce, jaja dla Regionalnego Centrum Edukacji Zawodowej w Lubartowie na rok 2024.” 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żyw...
10431956 2024-04-19
godz. 10:02
Mazowieckie WZ/143/2024/II Dostawy wody źródlanej w butlach 18,9/19l PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Dostawy wody źródlanej w butlach 18,9/19l zgodna z opisem przedmiotu zamówienia 600 szt. 2 Kubeczki ...
10447297 2024-04-22
godz. 10:00
Wielkopolskie INW-P-Z/0007/2024 „Sukcesywna dostawa wody mineralnej” PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10432548 2024-04-22
godz. 10:00
Podkarpackie "DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH" Część 1: 1. CPV 15863200-7 herbata czarna granulowana, granulat jednolity, wolny od za...
10427425 2024-04-22
godz. 11:00
Dolnośląskie Dostawa pieczywa i ciasta cukierniczego 4WSzKzP.SZP.2612.24.2024
10421926 2024-04-22
godz. 11:00
Lubelskie Dostawa drobiu i podrobów drobiowych. Część 1: Zadanie 1 - drób Część 2: Zadanie 2 - podroby drobiowe DZP 3320.33.24
10450078 2024-04-25
godz. 09:00
Małopolskie Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie Część 1: Część 1. – Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie ( mąka, cukier...
10425171 2024-05-10
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa konserw mięsnych i rybnych dla 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Giżycku w 2024 roku. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ i zestawienie cenowe załą...