Przetarg 7783987 - „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7783987
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-10-29 |
przedmiot ogłoszenia | „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków” Numer referencyjny: Znak sprawy: 22WOG-ZP.2712 .44.2020/A/7/2100/D/PN 1.Przedmiotem zamówienia są „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków” zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do jednostek wojskowych, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), z podziałam na 3 części w ogólnej ilości 49 874 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 24 937 kg.2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3.Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia. 4.Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym.5.Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone w Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych (CPV): Owoce, warzywa i podobne produkty - CPV: 15300000-1 6.Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2)rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 8. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 – 2 razy w tygodniu. 9. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 10. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn 1.Przedmiotem zamówienia są „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn” zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do jednostek wojskowych, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 22 870 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 11 435 kg.2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3.Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia. 4.Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym.5.Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone w Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych (CPV): Owoce, warzywa i podobne produkty - CPV: 15300000-1 6.Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2)rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 8. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 – 2 razy w tygodniu. 9. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 10. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym. Część nr: 2 Nazwa: Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński 1.Przedmiotem zamówienia są „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński” zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do jednostek wojskowych, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 22 996 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 11 498 kg.2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3.Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia. 4.Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym.5.Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone w Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych (CPV): Owoce, warzywa i podobne produkty - CPV: 15300000-1 6.Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2)rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 8. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 – 2 razy w tygodniu. 9. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 10. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym. Część nr: 3 Nazwa: Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec 1.Przedmiotem zamówienia są „Dostawy: owoce i warzywa i podobne produkty, ziemniaki i produkty z ziemniaków do odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec” zwanych dalej środkami spożywczymi lub produktami, do jednostek wojskowych, zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia zawartym w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF), w ogólnej ilości 4008 kg z opcją, w tym zamówienie podstawowe 2004 kg.2. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie. 3.Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 5 do SIWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia. 4.Zamawiający przewiduje zastosowanie prawa opcji. Prawo opcji - dostarczanie do Odbiorców środków spożywczych na wezwanie Zamawiającego, w ilościach przez niego wskazanych w terminie realizacji umowy oraz cenach jednostkowych określonych w formularzu cenowym.5.Nazwy i kody dotyczące przedmiotu zamówienia określone w Wspólnym Słowniku Zamówień Publicznych (CPV): Owoce, warzywa i podobne produkty - CPV: 15300000-1 6.Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r., o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. 2019 poz. 1252), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 2)rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE L 139 z 30.04.2004 r.), 3) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. DU. z 2019r. poz. 2178), aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie, aktów implementowanych, 4) przywołanych w załączniku do umowy (opis przedmiotu zamówienia) wymagań jakościowych, metod badań, warunków przechowywania i pakowania dla produktów. 7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca. 8. Częstotliwość dostaw: część 1,2 i 3 – 2 razy w tygodniu. 9. Osoby biorące udział w realizacji zamówienia nie posiadające obywatelstwa polskiego muszą uzyskać pozwolenie odpowiednich organów na wstęp tych osób na teren jednostki zgodnie z zapisami § 54 pkt 1 – 5 (rozdział VI) „Instrukcji w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej” stanowiącej załącznik do Decyzji nr 19/MON Ministra Obrony Narodowej z dnia 24.01.2017 r. w sprawie organizowania współpracy międzynarodowej w resorcie obrony narodowej (Dz. Urz. MON 2017, poz. 18). 10. W trakcie realizacji zamówienia zabrania się używania aparatów latających nad terenem wojskowym. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15300000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |