Przetarg 7765593 - DOSTAWĘ DROBIU I WĘDLIN DROBIOWYCH Numer referencyjny:...

   
Analizuj Zamówienie 7765593 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-10-20
przedmiot ogłoszenia
DOSTAWĘ DROBIU I WĘDLIN DROBIOWYCH
Numer referencyjny: P/42/IW/20

1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drob
iowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7.
2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ
i w załącznikach:
2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.);
2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.).
3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części:
3.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń;
3.2. Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław;
3.3. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń;
3.4. Część 4 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław.
4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części.
5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o:
5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe;
5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla
i przeliczanie na białko;
5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne;
5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna;
5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego.
6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób
i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025.
7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia:

7.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń:
l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia
Maksymalny Podstawowy Dodatkowy
1. Noga z kurczaka kg 4 200 2 100 2 100
2. Filet z piersi kurczaka kg 2 600 1 400 1 200
3. Filet z piersi indyka kg 210 130 80
4. Wątroba z kurczaka kg 900 450 450
5. Żołądki kurczaka kg 360 180 180
7.2. Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław:
l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia
Maksymalny Podstawowy Dodatkowy
1. Noga z kurczaka kg 1 800 900 900
2. Filet z piersi kurczaka kg 2 000 1 100 900
3. Filet z piersi indyka kg 150 100 50
4. Wątroba z kurczaka kg 500 250 250
5. Żołądki kurczaka kg 500 250 250
7.3. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń:
l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia
Maksymalny Podstawowy Dodatkowy
a b c d e f
1. Kabanosy drobiowe kg 170 110 60
2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 220 110 110
3. Parówki z fileta kurczaka kg 400 200 200
4. Udko drobiowe wędzone kg 350 175 175
a b c d e f
5. Szynka drobiowa kg 500 275 225
6. Szynka z indyka kg 420 210 210
7. Mortadela drobiowa kg 150 75 75
7.4. Część – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław:
l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia
Maksymalny Podstawowy Dodatkowy
1. Kabanosy drobiowe kg 400 250 150
2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 100 50 50
3. Parówki z fileta kurczaka kg 300 150 150
4. Udko drobiowe wędzone kg 30 15 15
5. Szynka drobiowa kg 70 35 35
6. Szynka z indyka kg 80 40 40
7. Mortadela drobiowa kg 50 25 25
8. Przedmiot zamówienia winien być zgodny z przywoływanymi poniżej przepisami:
8.1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.);
8.2. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dz. U. L 338 .1 z późn. zm.);
8.3. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Dz.U. UE. L.2006.364.5 z późn. zm.);
8.4. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) NR 1333/2008 z dnia
16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Dz.U.UE.L.2008.354.16);
8.5. Rozporządzenie Komisji (WE) Nr 543/2008 z dnia 16 czerwca 2008 r. wprowadzające szczegółowe przepisy wykonawcze do rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie niektórych norm handlowych w odniesieniu do mięsa drobiowego (Dz.U.UE.L.2008.157.46)

9. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć poszczególne produkty określone w ust. 8 sukcesywnie (według bieżących potrzeb), w poniedziałki środy i piątki w godzinach od 7.00 do 12.00 ubezpieczonym i specjalistycznym transportem na koszt Wykonawcy, na podstawie zamówień składanych telefonicznie lub faksem do Wykonawcy z wyprzedzeniem co najmniej dwóch dni przed dostawą do magazynów Odbiorców znajdujących w:
10.1 Toruniu: ul. Okólna 37 i ul. Sobieskiego 36 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego
w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta Torunia – część Nr 1 i 3;
10.2 Inowrocławiu: ul. Jacewska 73 i ul. Dworcowa 56 oraz miejsce wskazane przez Zamawiającego w odległości do 50 km od granic administracyjnych miasta
Inowrocławia – część Nr 2 i 4.
10. Zamawiający, zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy Pzp, przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji na poniższych zasadach:
10.1. jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż Zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości towaru w stosunku do przewidywanego zakresu podstawowego (obligatoryjnego.-.minimalnego),
10.2. Zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowego asortymentu określonego w ust. 7 niniejszego rozdziału, w ramach zawartej umowy, za które Wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie wyliczone
na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie Wykonawcy, z którym zamawiający podpisze umowę;
10.3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako prawo opcji jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić
w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie;
10.4. brak realizacji zamówienia w zakresie prawa opcji nie będzie rodzić żadnych roszczeń
ze strony Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego; Zamówienie, wynikające z prawa opcji nie przekroczy ilości wskazanych w ust. 7 (zakres dostaw dodatkowych) niniejszego Rozdziału SIWZ.
11. Zamawiający określił w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 2.) zakres podstawowy dostaw
i zakres dodatkowy przy wykorzystaniu tzw prawa opcji, jednak wartość zamówienia (wartość brutto oferty) w formularzu odnosi się do ilości jakie Wykonawca ma dostarczyć Zamawiającemu w ramach niniejszego postępowania bez zastosowania prawa opcji – czyli do zakresu podstawowego dostaw.
12. Zamawiający, za dostarczenie przedmiotu zamówienia, przewiduję płatności częściowe – jednak nie częściej niż raz w miesiącu.
13. Wspólny Słownik Zamówienia CPV: 15112000-6 Drób 15131135-0 Wędliny drobiowe
14. Zamawiający nie przewiduje:
14.1. Udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy PZP (art. 36 ust. 2
pkt. 3 Ustawy Pzp);
14.2. Zawarcia umowy ramowej (art. 36 ust. 2 pkt. 2 Ustawy Pzp);
14.3. Rozliczenia w walutach obcych (art. 36 ust. 2 pkt. 6 Ustawy Pzp);
14.4. Aukcji elektronicznej (art. 36 ust. 2 pkt. 7 Ustawy Pzp);
14.5. Zwrotu kosztów udziału w postępowaniu (art. 36 ust. 2 pkt. 8 Ustawy Pzp);
14.6. zastosowania wymagań, o których mowa w art. 29 ust. 4 Ustawy Pzp.
15. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez Wykonawcę kluczowych części zamówienia. (art. 36 ust. 2 pkt. 10 Ustawy Pzp).
16. Cechy produktu wynikające z art. 30 ust. 9 pkt. 2)b)i d) Ustawy Pzp):
16.1. Wykonawca, który faktycznie będzie realizował dostawę, w zakresie prowadzonej działalności zgodnej z przedmiotem zamówienia musi posiadać wdrożony system, który spełnia wymagania zawarte w HACCP lub równoważny;
16.2. Wymagania jakościowe umowy podlegają nadzorowaniu jakości, realizowanemu przez właściwe miejscowo Zamawiającemu lub Odbiorcy akredytowane laboratorium
lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025;
16.3. Wobec Wykonawcy, który będzie realizował dostawy nie może być wydana decyzja Wojskowego Inspektora Weterynaryjnego nakazująca dowódcom jednostek
i instytucjom wojskowym zaprzestania zaopatrywania się u Wykonawcy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drobiowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.); 2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.). 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń; 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o: 5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla i przeliczanie na białko; 5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne; 5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna; 5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: 7.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Noga z kurczaka kg 4 200 2 100 2 100 2. Filet z piersi kurczaka kg 2 600 1 400 1 200 3. Filet z piersi indyka kg 210 130 80 4. Wątroba z kurczaka kg 900 450 450 5. Żołądki kurczaka kg 360 180 180

Część nr: 2 Nazwa: Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drobiowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.); 2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.). 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o: 5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla i przeliczanie na białko; 5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne; 5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna; 5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Noga z kurczaka kg 1 800 900 900 2. Filet z piersi kurczaka kg 2 000 1 100 900 3. Filet z piersi indyka kg 150 100 50 4. Wątroba z kurczaka kg 500 250 250 5. Żołądki kurczaka kg 500 250 250

Część nr: 3 Nazwa: Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drobiowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.); 2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.). 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: 3.1. Część 1 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Toruń; 3.2. Część 2 – Dostawa drobiu dla Garnizonu Inowrocław; 3.3. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń; 3.4. Część 4 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław. 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o: 5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla i przeliczanie na białko; 5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne; 5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna; 5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: 7.1. Część 3 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Toruń: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Kabanosy drobiowe kg 170 110 60 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 220 110 110 3. Parówki z fileta kurczaka kg 400 200 200 4. Udko drobiowe wędzone kg 350 175 175 5. Szynka drobiowa kg 500 275 225 6. Szynka z indyka kg 420 210 210 7. Mortadela drobiowa kg 50 75 75

Część nr: 4 Nazwa: Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław.
1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa drobiu i wędlin drobiowych w asortymencie i ilościach podanych w ust. 7. 2. Szczegółowe wymogi odnośnie przedmiotu zamówienia zawarto w niniejszym SIWZ i w załącznikach: 2.1. Nr 1 Opis przedmiotu zamówienia (Załączniki nr od 1.1. do 1.12.); 2.2. Nr 3 Projekt umowy (Załącznik Nr 6.). 3. Przedmiot zamówienia został podzielony na cztery części: Część 4 – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław. 4. Wykonawca może złożyć jedną ofertę na wszystkie lub na wybrane części. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgodności norm jakościowych dostarczanych produktów z jakością ustaloną w niniejszym SIWZ w oparciu o: 5.1. PN-A-86523 Produkty drobiarskie - Podroby drobiowe; 5.2. PN-A-04018 Produkty rolniczo-żywnościowe – Oznaczanie azotu metodą Kjeldahla i przeliczanie na białko; 5.3. PN-A-82062 Przetwory mięsne – Wędliny – Badania organoleptyczne i fizyczne; 5.4. PN-ISO 1841-2 Mięso i przetwory mięsne – Oznaczanie zawartości chlorków – Część 2: Metoda potencjometryczna; 5.5. PN-ISO-1444 Mięso i przetwory mięsne –Oznaczenie zawartości tłuszczu wolnego. 6. Prawo do weryfikacji zgodności norm, o którym mowa w ust. 5 przysługuje (tj. pobrania prób i badania dostarczonego towaru) w imieniu Zamawiającego przysługuje właściwemu miejscowo dla Zamawiającego lub Odbiorcy akredytowanemu laboratorium lub laboratorium spełniającemu wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. 7. Szczegółowy zakres dostaw owoców i warzyw dla poszczególnych częściach zamówienia: 7.1. Część – Dostawa wędlin drobiowych dla Garnizonu Inowrocław: l.p. Nazwa produktu j.m. Zakres zamówienia Maksymalny Podstawowy Dodatkowy 1. Kabanosy drobiowe kg 400 250 150 2. Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 100 50 50 3. Parówki z fileta kurczaka kg 300 150 150 4. Udko drobiowe wędzone kg 30 15 15 5. Szynka drobiowa kg 70 35 35 6. Szynka z indyka kg 80 40 40 7. Mortadela drobiowa kg 50 25 25
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15112000, 15131135
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10424469 2024-04-17
godz. 10:00
Opolskie ZP.261.152.2024 Zakup wraz z dostawą warzyw i owoców mrożonych PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Brokuły mrożone Nieuszkodzone mechanicznie, zdrowe, bez zanieczyszczeń mineralnych i pochodze...
10414589 2024-04-18
godz. 10:00
Mazowieckie Zakup i dostawa artykułów spożywczych mrożonych ZP/2501/33/24
10330719 2024-04-22
godz. 08:30
Kujawsko-Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców.
10440392 2024-04-23
godz. 10:00
Lubuskie Sprzedaż i dostawa warzyw i owoców, ziemniaków i warzyw obieranych Część 1: Dostawa świeżych owoców i warzyw oraz kiszonych ogórków i kapusty. Część 2: Dostawa ziemniaków...
10416302 2024-04-23
godz. 10:00
Zachodniopomorskie Sukcesywne dostawy art. spożywczych na potrzeby Aresztu Śledczego w Szczecinie oraz Oddziału Zewnętrznego w Stargardzie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy art. spożywczych ...
10444349 2024-04-23
godz. 12:00
Mazowieckie Przedmiotem zakupu są sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Oddziału Rewita Zakopane -
10454264 2024-04-23
godz. 20:00
Małopolskie PAPRYKA MIX -
10455042 2024-04-25
godz. 09:00
Dolnośląskie Zakup i sukcesywna dostawa artykułów mięsnych oraz wędlin do Domu Pomocy Społecznej JUNIOR w Miłkowie
10464224 2024-05-02
godz. 13:00
Małopolskie Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb Małopolskiego Szpitala Chorób Płuc i Rehabilitacji im. Edmunda Wojtyły Część 1: Opis przedmiotu zamówienia1. Przedmiotem zamówienia jes...
10433189 2024-05-24
godz. 10:00
Wielkopolskie Przedmiotem zamówienia jest systematyczna dostawa mięsa drobiowego i wieprzowego na potrzeby Szpitala Wojewódzkiego w Poznaniu i SZOZ nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu. Sukcesywna dostawa...