Przetarg 12189956 - Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 42 im....

   
Analizuj Zamówienie 12189956
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-02
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 42 im. Ziemi Bytomskiej w Bytomiu

Część 1: 1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku
w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentuBiuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawykosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.4. Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.5. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to,w szczególnościdla produktów sypkich: produkty, które po obróbce termicznej zgodnej z opisemna opakowaniu ulegają rozgotowaniu, produkty które mają obce posmaki, zapachy, których opakowanie nosi śladynaruszenia np. rozerwana torebka, wgnieceniana pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań

Część 2: Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe Igatunku w ilości , asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy , stanowiącym jejintegralną część.Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeliokreślona jest w załączniku do umowy.Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie 60% .Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej częściumowy, w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostawdanego asortymentu kosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru,przy niezmienionej całkowitej wartości umowy.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że dostarczone produkty będą :1) pierwszego gatunku , dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami ,normami i atestami;2)świeże z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) o właściwej gramaturze , czyste , bez objawów nadpsucia czy pleśni bez obcych zapachów ;4) dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacjeistotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka ( skład produktu , datę przydatnoścido spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu );5) przewożone będą w taki sposób , aby nie została naruszona ich jakość ;6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniamitransportowymi ;CECHY DYSKWALIFIKUJĄCE DOSTARCZANE PRODUKTY TO W SZCZEGÓLNOŚCI:1) dla dań gotowych - garmażerki : smaki kwaśny , gorzki , zbyt słony lub niesłony , obceposmaki zapachy , obce posmaki , zapachy , obecność szkodników , nalot pleśni ,niedopieczone Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentuBiuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawykosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.

Część 3: 1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentukosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyBiuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.4. Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.5. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to,w szczególnościdla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy,pozostałości środków ochrony roślin

Część 4: 1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe

Część 5: 1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentukosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.4. Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawy1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.5. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to,w szczególności :1) dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionymb/k, obecność szkodników oraz ich pozostałości;2) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników orazich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin itp.

Część 6: Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.

Część 7: Produkty mrożone1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentukosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyBiuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.4. Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.5. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to,w szczególnościdla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produktyszare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka,wgniecenia na pudełku

Część 8: Pieczywo i wyroby piekarskie1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościoweI gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku doumowy. Jednocześnie Zamawiający gwarantuje realizację umowy na poziomie co najmniej 60 % jej wartości określonej w §5 ust.1 umowy. Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia z tytułu niezrealizowania pozostałej części umowy,w szczególności z tytułu praw do zapłaty czy odszkodowania.3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy zwiększenia rozmiaru dostaw danego asortymentukosztem odpowiedniego zmniejszenia ilościowego dostaw innego towaru, przy niezmienionej całkowitej wartości umowyokreślonej w § 5 ust.1 umowy. Niniejsza zamiana nie wymaga zmiany treści niniejszej umowy.Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy - Dostawy4. Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.5. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to,w szczególnościdla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; pieczywo zabrudzone, spalone; miękiszlepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąkii soli; smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwejporowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione,porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości

SP42.271.2.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15110000, 15200000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000, 15894300
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze