Przetarg 12198738 - Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im....

   
Analizuj Zamówienie 12198738
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-04
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu

Część 1: Dostawa mięsa i produktów wędliniarskich.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarcz
one produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestami;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczone produkty będą świeże, z data przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu w ciągu 10 dni;4) dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka( skł. produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6) zachowa wymagane z przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożonebędą w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;7)asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Dla mięsa:obce posmaki, zapachy, oślizgłość ,nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecnośćszkodników oraz ich pozostałości;Dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szaro zielona, obecność szkodników orazich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin itp.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 1.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 2: Dostawa produktów mrożonych.Wykonawca gwarantuje, że:1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (nie mniej niż trzy miesiące przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, produktyprzypominające bryłę lodu tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki, produkty szare, sine, mrożonki bezopakowania tzw. na wagę, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenie na pudełku.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 2.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 3: Dostawa nabiału.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczane produkty będą świeże z datą przydatności do spożycia (minimum 10 dni przed upływem terminu ważności)pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym istotne informacje ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka(skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;8) produkty będą bez obcych zapachów, posmaków, gorzkiego smaku, mocno kwaśnego, słonego, stęchłego, mdłego,zanieczyszczeń mechanicznych, objawów pleśnienia, psucia, uszkodzeń mechanicznych, zdeformowanych, porozrywanychopakowań, obecności szkodników oraz ich pozostałości, z prawidłowym oznaczeniem opakowań z informację o składzie, jakości i wadze produktu.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 3.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 4: Dostawa świeżych warzyw i owoców.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla warzyw i owoców:zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środkówochrony roślin, oznaki działania niskiej temperatury tj, przemarznięcia.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 4.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 5: Dostawa artykułów spożywczych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 30 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla makaronów: produkty które po obróbce termicznej zgodnie z opisem producenta na opakowaniu nie ulegająrozgotowaniu, nie będą miały obcych posmaków, zapachów pleśni itp., śladów naruszonego opakowania, wgnieceń,obecności szkodników oraz ich pozostałości. Braku oznaczenia opakowań identyfikującego producenta i dany asortyment.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 5.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 6: Dostawa ryb i przetworów rybnych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (min. 3 miesiące przed upływem terminu ważności)pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mazista tkanka, śladyrozmrożenia lub kilkukrotnego zamrażania.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 6.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 7: Dostawa jaj.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 14 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka ( datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiotwprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla jaj: jaja duże - L o gramaturze 63-73 g musza pochodzić od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnymkształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, nieumyta, nieoczyszczona. Białko przejrzyste o zwartej jędrnej, galaretowatejstrukturze. Żółtko kuliste, zwarte, jędrne i wypukłe o barwie pomarańczowej. Jajka bez oznak nieprzyjemnego zapachu.8)Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości i ilości produktów.9) na skorupie winien być kod producenta, składający się z:- kodu systemu hodowli w zależności od metody chowu:0 - ekologiczny1- na wolnym wybiegu2 - ściółkowy3 - klatkowy- kodu Państwa członkowskiego Unii (np. Polska - PL.)- weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego- kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i i mieć minimum 2 mm wysokościZamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 8.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

Część 8: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 9.00 według potrzeb:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Pieczywo świeże bez oznak zdeformowania, zagnieceń, uszkodzeń mechanicznych, zabrudzeń, przypaleń.Bez cech niedopieczenia, grudek mąki i soli oraz zakalca.Bez posmaku gorzkiego, kwaśnego, zbyt słonego lub niedosolonego.Bez obecności szkodników oraz ich pozostałości.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 9.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy.

SP28.261.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15110000, 15220000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze