Przetarg 12198738 - Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im....
| Analizuj | Zamówienie 12198738 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-04 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 28 im. Królowej Jadwigi w Bytomiu Część 1: Dostawa mięsa i produktów wędliniarskich.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarcz one produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestami;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczone produkty będą świeże, z data przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu w ciągu 10 dni;4) dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka( skł. produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6) zachowa wymagane z przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożonebędą w taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;7)asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi. Dla mięsa:obce posmaki, zapachy, oślizgłość ,nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecnośćszkodników oraz ich pozostałości;Dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szaro zielona, obecność szkodników orazich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin itp.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 1.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 2: Dostawa produktów mrożonych.Wykonawca gwarantuje, że:1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (nie mniej niż trzy miesiące przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi, produktyprzypominające bryłę lodu tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki, produkty szare, sine, mrożonki bezopakowania tzw. na wagę, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenie na pudełku.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 2.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 3: Dostawa nabiału.Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:1) dostarczone produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3) dostarczane produkty będą świeże z datą przydatności do spożycia (minimum 10 dni przed upływem terminu ważności)pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zwierającym istotne informacje ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka(skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi;8) produkty będą bez obcych zapachów, posmaków, gorzkiego smaku, mocno kwaśnego, słonego, stęchłego, mdłego,zanieczyszczeń mechanicznych, objawów pleśnienia, psucia, uszkodzeń mechanicznych, zdeformowanych, porozrywanychopakowań, obecności szkodników oraz ich pozostałości, z prawidłowym oznaczeniem opakowań z informację o składzie, jakości i wadze produktu.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 3.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 4: Dostawa świeżych warzyw i owoców.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla warzyw i owoców:zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środkówochrony roślin, oznaki działania niskiej temperatury tj, przemarznięcia.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 4.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 5: Dostawa artykułów spożywczych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 30 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla makaronów: produkty które po obróbce termicznej zgodnie z opisem producenta na opakowaniu nie ulegająrozgotowaniu, nie będą miały obcych posmaków, zapachów pleśni itp., śladów naruszonego opakowania, wgnieceń,obecności szkodników oraz ich pozostałości. Braku oznaczenia opakowań identyfikującego producenta i dany asortyment.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 5.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 6: Dostawa ryb i przetworów rybnych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (min. 3 miesiące przed upływem terminu ważności)pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mazista tkanka, śladyrozmrożenia lub kilkukrotnego zamrażania.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 6.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 7: Dostawa jaj.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 13.00 dwa razy w tygodniu:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia (minimum 14 dni przed upływem terminu ważności) pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka ( datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiotwprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będąw taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Dla jaj: jaja duże - L o gramaturze 63-73 g musza pochodzić od kury domowej, pierwszej grupy jakościowej o normalnymkształcie. Skorupa czysta, nieuszkodzona, nieumyta, nieoczyszczona. Białko przejrzyste o zwartej jędrnej, galaretowatejstrukturze. Żółtko kuliste, zwarte, jędrne i wypukłe o barwie pomarańczowej. Jajka bez oznak nieprzyjemnego zapachu.8)Zamawiający ma prawo sprawdzić podczas odbioru przedmiot zamówienia pod względem jakości i ilości produktów.9) na skorupie winien być kod producenta, składający się z:- kodu systemu hodowli w zależności od metody chowu:0 - ekologiczny1- na wolnym wybiegu2 - ściółkowy3 - klatkowy- kodu Państwa członkowskiego Unii (np. Polska - PL.)- weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego- kod producenta winien być dobrze widoczny, czytelny i i mieć minimum 2 mm wysokościZamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 8.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. Część 8: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych.Wykonawca gwarantuje w szczególności, że:1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normamii atestem;2) dostawy będą odbywały się w godzinach od 6.00 do 9.00 według potrzeb:3)dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;4)dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;5)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierający informację istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu);6)zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość;7) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Pieczywo świeże bez oznak zdeformowania, zagnieceń, uszkodzeń mechanicznych, zabrudzeń, przypaleń.Bez cech niedopieczenia, grudek mąki i soli oraz zakalca.Bez posmaku gorzkiego, kwaśnego, zbyt słonego lub niedosolonego.Bez obecności szkodników oraz ich pozostałości.Zamawiający dopuszcza prawo do dokonywania zmian co do ilości w ramach asortymentu wymienionego w załączniku nr 9.Wyżej wymienione zmiany mogą być dokonywane w ramach wartości brutto umowy. SP28.261.1.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15110000, 15220000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | śląskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | śląskie |