Przetarg 7494309 - „Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej...

   
Analizuj Zamówienie 7494309 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-05-21
przedmiot ogłoszenia
„Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie - Godowie gm. Pawłów w okresie od 1 lipca 2020 roku
do 30 czerwca 2021 roku”

Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej im. Sue Ryder w Kałkowie Godowie gm. Pawłów od 1 lipca 2020 roku do 30 czerwca 2021 roku z uwzględnieniem diet ustalanych dla mieszkańców na bieżąco.
Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę całodobowego wyżywienia

Dzienna racja pokarmowa dla pensjonariusza DPS wynosić będzie:
1. produkty zbożowe (w przeliczeniu na mąkę) – 270 g
pieczywo mieszane - 250 g
mąka i makarony - 50 g
kasze - 40 g
2. mleko i produkty mleczne (w przeliczeniu na mleko płynne) - 1150 ml
mleko - 550 ml
sery twarogowe - 60 g
sery podpuszczkowe - 20 g
3. jaja ¾ szt.
4. mięso, wędliny, ryby, (w przeliczeniu na mięso z kością) - 200 g
mięso - 110 g
wędliny - 40 g
ryby - 40 g
5. masło 40 g
6. inne tłuszcze 15 ml.
7. ziemniaki 350 g
8. warzywa i owoce obfitujące w witaminę C 230 g
9. warzywa i niektóre owoce obfitujące w karoten 120 g
10. inne warzywa i owoce 280 g
11. cukier i słodycze (w przeliczeniu na cukier) 75 g
cukier 60 g
dżemy i marmolady 30 g
Energia w kaloriach: 2500-2600
Białko ogółem w g.: 90, w tym zwierzęce 58
Tłuszcze w g.: 88
Węglowodany w g.: 347

1. Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. Zobowiązuje się wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość. Należy uwzględnić przygotowywanie posiłków w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości z uwzględnieniem tradycyjnych potraw.
2. Posiłki powinny być przewożone w naczyniach transportowych i termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. Pomiar temperatury odbywać się będzie w momencie przekazania posiłków do DPS: zupa-75°C, II danie - 65°C, napoje gorące - 80°C, produkty zimne -15°C. Pojemniki, w których pakowana jest żywność mają być czyste, bez uszkodzeń, bez znaczących zmian fizycznych mogących przyczynić się do zagrożenia epidemiologicznego, a termosy zamykane szczelnie, tak by podczas transportu posiłki w formie płynnej nie ulegały rozlaniu.
3. Transport posiłków prowadzony będzie samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych.
4. Posiłki dostarczane będą 3 razy dziennie w godzinach: - śniadanie: godz. 8.00-8.30 - obiad: godz. 13.00-13.30 - kolacja: godz. 1700-17.30
5. Posiłki będą dzielone na dwa oddziały: oddział A - 60 posiłków oddział B - 28 posiłków
6. Dokładna liczbę posiłków na dany dzień zamawiający będzie podawał wykonawcy telefonicznie lub faksem do godz. 10.00 dnia poprzedniego.
7. Należy udostępnić upoważnionemu przedstawicielowi Zamawiającego ponadto jedną porcję każdego posiłku do degustacji w zakresie diety podstawowej w celu dokonania kontroli wagi i estetyki zestawionego posiłku.
8. Wykonawca po zakończeniu pory wydawania poszczególnych posiłków odbierze odpady pokonsumpcyjne.
9. Jadłospisy podlegać będą kontroli Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia osobie upoważnionej planowanego na następną dekadę (10 dni) jadłospisu (wzór ustalony przez Wykonawcę), w którym zawarte będą następujące dane: nazwa posiłku, kaloryczność, gramatura gotowego posiłku z podziałem części składowych wyrażone w gramach lub sztukach.
10. Wykonawca zobowiązany jest używać masło świeże extra, a nie produkty masłopodobne oraz wędliny wysokiej jakości.
11 Reklamacje dotyczące składu jakościowego i ilościowego (np. brak masła) będą zgłaszane wykonawcy telefonicznie oraz w formie pisemnej.
12.Wykonawca powinien co najmniej 1 raz w tygodniu dostarczać wykaz poszczególnych produktów z których został sporządzony posiłek wraz z wykazem gramatury,
13.Zaleca się, aby Wykonawca pobierał i przechowywał próbki podanych posiłków w specjalnie przeznaczonych do tego lodówkach przez okres 48 godz. od upływu dnia ich podania.
14.Zamawiający będzie dokonywał kontroli wartości wsadu do kotła poprzez wezwanie wykonawcy do okazania raportów żywienia. W razie wątpliwości raz w m-cu zamawiający ma prawo na koszt wykonawcy do weryfikacji tych raportów przez PIH.
15.Za uchybienia ujawnione w trakcie kontroli np. SANEPID-u wynikające ze świadczonej przez Wykonawcę usługi, której następstwem będą m.in. mandaty, kary odpowiada Wykonawca. Podstawą do sporządzania posiłków dla mieszkańców będą: wykaz norm dziennych racji pokarmowych dla zakładów żywienia zbiorowego typu zamkniętego opracowany przez Instytut Żywności i Żywienia oraz norm HCCAP wykaz diet stosowanych w DPS.
16.Wszelkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia norm HCCAP oraz wewnętrznymi przepisami Zamawiającego.
Warunki dodatkowe:
17. Podana cena brutto na realizację zamówienia winna uwzględniać wszelkie rabaty i upusty zastosowane dla Zamawiającego,
Zakres zamówienia obejmuje usługi zgodnie z CPV: przedmiot główny – 55.52.12.00-0.

Dostawy objęte przedmiotem zamówienia winny być wykonane zgodnie z warunkami zawartymi w SIWZ oraz wzorem umowy.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55521200
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji świętokrzyskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora świętokrzyskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10396621 2024-04-08
godz. 23:59
Wielkopolskie ROPS.XII.2205.4.2024 Szacowanie wartości usługi cateringu w subregionie pilskim PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Świadczenie usług cateringowych Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usł...
10366651 2024-04-09
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Biuro Wydarzeń Programowych Centrum Spotkania Kultur w Lublinie Część 1: ZADANIE 1...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10418798 2024-04-17
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych Część 1: Usługa cateringowa ...
10426555 2024-04-18
godz. 23:59
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki, ś...
10417839 2024-04-25
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa cateringowa w czterech rejonach województwa warmińsko-mazurskiego w 2024 oraz 2025 roku Część 1: usługa cateringowa w regionie olsztyńskim Część 2: Usługa cateringowa...
10458642 2024-04-26
godz. 09:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym Część 1: ZADANIE 1 Usługa caterin...
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10474813 2024-04-30
godz. 11:00
Łódzkie 3.1. Przedmiotem niniejszego zamówienia jest dostawa posiłków gotowych (cateringu) oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu „Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania region...
10323977 2024-05-10
godz. 12:00
Wielkopolskie KOMPLEKSOWA OBSŁUGA GASTRONOMICZNA I HANDLOWA IMPREZY PLENEROWEJ Dni Ziemi Krzyskiej W DNIU 06.07.2024 r. Główni Artyści występujący na imprezie: - Andrzej Piaseczny z zespołem II. Z...