Przetarg 7690060 - Dostawa żywności do bieżącego żywienia wojsk w 2021...

   
Analizuj Zamówienie 7690060 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-09-11
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności do bieżącego żywienia wojsk w 2021 roku - Mleko i przetwory mleczne.
Numer referencyjny: ZP/1/2021

1. Przedmi
otem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności do bieżącego żywienia wojsk w 2021 roku – Mleko i przetwory mleczne dla 34 Wojskowego Oddziału Gospodarczego
w Rzeszowie.
2. Przedmiot zamówienia obejmuje zamówienie podstawowe i opcjonalne, szczegółowy wykaz produktów oraz ilości przedstawia załącznik nr 1A do SIWZ.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie wymagań jakościowych, terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania stanowią: dokumenty określone
w Załączniku nr 5, opracowane przez Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie. Załączniki te są integralną częścią opisu przedmiotu zamówienia i niniejszej SIWZ.
4. Zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji.
1) Prawem opcji objęte jest świadczenie dostaw wyszczególnione w tabeli załącznika nr 1A, zgodnie z wymaganiami prawa żywnościowego w asortymencie, cenach
i maksymalnych ilościach dla odbiorców i do miejsc dostawy i o minimalnym okresie przydatności do spożycia określonym w SIWZ i załącznikach do SIWZ oraz złożonej ofercie.
2) Zamawiający w terminie odpowiednio do 30 października 2021 r. złoży Wykonawcy pisemne oświadczenie o zleceniu wykonania opcji.
3) Skorzystanie z prawa opcji może nastąpić w przypadku przydzielenia środków finansowych na realizacje zadań stanowiących przedmiot umowy i w konsekwencji pokrycia w planie finansowym Zamawiającego w określonym opcją zakresie.
4) Niezłożenie przez Zamawiającego oświadczenia, o którym mowa w pkt 2, w terminie do 30 października 2021 r. oznacza rezygnację z pozostałej części przedmiotu zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy przysługuje jedynie wynagrodzenie za wykonane dostawy.
5. Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę przedmiotu zamówienia na poziomie nie mniejszym niż 50% wartości brutto umowy. Realizacja umowy w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy oraz przydzielonych na ten cel środków finansowych.
6. Wytworzenie przedmiotu zamówienia, sposób jego opakowania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących, krajowych i unijnych, przepisów prawa żywnościowego. Przepisy te szczegółowo określone zostały w Załączniku nr 4 (Projekt umowy). Załącznik ten określa również szczegółowe wymagania co do sposobu dostawy, odbioru, postępowania reklamacyjnego w zakresie przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym Projekt umowy również należy traktować jako uzupełnienie opisu przedmiotu zamówienia oraz integralną część niniejszej SIWZ.
7. Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym „systemem HACCP” (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących). W związku z powyższym Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi posiadać aktualne dokumenty (w tym również przez obowiązywania umowy), niżej wymienione dokumenty, które okaże na żądanie Zamawiającego:
1) potwierdzenie wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP, potwierdzającej spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny
w procesie produkcji lub w obrocie artykułami będącymi przedmiotem umowy oraz do zapewnienia właściwej jakości tych artykułów;
2) aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej
w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie
z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29.05.2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji
i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
8. Dla ww. zamówienia obowiązuje 4 magazyny dostaw:
1) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Rzeszów – ul. Lwowska 5 Rzeszów,
2) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Nisko – ul. Sandomierska 20 Nisko,
3) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Jarosław – ul. 3 Maja 80 Jarosław,
4) Magazyn żywnościowy Grupy Zabezpieczenia Przemyśl – ul. 29 Listopada 1 Przemyśl;
5) Ośrodek Szkolenia Górskiego Trzcianiec.
9. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą z częstotliwością – maksymalnie do 3 razy w tygodniu dla każdego z magazynów określonych w ust. 8 w ustalonych dniach tygodnia w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00 do każdego
z odbiorców. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Zamawiającym (Odbiorcą).
10. O terminie dostawy, o którym mowa w ust. 9 Wykonawca będzie powiadamiany z co najmniej 24 godzinnym wyprzedzeniem.
11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania przesunięć ilościowych pomiędzy poszczególnymi pozycjami asortymentowymi stanowiącymi przedmiot umowy przy zachowaniu następujących warunków:
1) przesunięcia wynikają z potrzeb odbiorców, których nie można było przewidzieć
w chwili zawarcia umowy;
2) przesunięcia nie mogą przekroczyć 40% ilości danej pozycji asortymentowej i będą dokonywane w oparciu o ceny jednostkowe zawarte w załączniku nr 1 do niniejszej umowy;
3) przesunięcia nie spowodują przekroczenia maksymalnej wartości brutto umowy.

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 540179135-N-2020 z dnia: 2020-09-18
Miejsce, w którym znajduje się zmieniany tekst:
Numer sekcji: IV
Punkt: 6.2)
W ogłoszeniu jest:
Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: Data: 21.09.2020, godz:
W ogłoszeniu powinno być:
Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu: Data: 25.09.2020, godz: 10:30
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15500000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10367156 2024-03-28
godz. 10:00
Opolskie DKw.2233.19.2024.RK - Dostawa mięsa wieprzowego oraz podrobów i tłuszczów zwierzęcych do Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich mięso wieprzowe oraz podroby i tłuszcze zwierzę...
10364845 2024-03-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie DOSTAWA RYB MROŻONYCH I PRZETWORÓW
10374959 2024-04-04
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie Konserwy mięsne ( 1 /24 ) Przedmiotem zamówienia jest dostawa konserw mięsnych do poszczególnych jednostek Okręgowego Inspektoratu Służby Więziennej w Olsztynie (dalej: JOISW)Konser...
10375863 2024-04-04
godz. 09:00
Mazowieckie DKW.ż.3.2024.AH_SZ Szacowanie: Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin wieprzowych oraz drobiowych do Zakładu Karnego w Siedlcach PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Parówki drobiowe parówki drobiow...
10376508 2024-04-04
godz. 12:00
Świętokrzyskie DOSTAWA MROŻONEK 1) Zamówienie obejmuje dostawę wg asortymentu i w ilości wskazanej na formularzu asortymentowo-cenowym stanowiący załącznik nr 2 do swz, przedstawione w nim ilości ...
10369191 2024-04-05
godz. 10:00
Dolnośląskie SUKCESYWNE DOSTAWY NABIAŁU Nabiał. Liczba pozycji 18. Szczegóły w załączniku nr 1 (część B) do SWZ. AZ/2.P/2024
10366805 2024-04-05
godz. 11:00
Mazowieckie Zakup i dostawy kawy do siedziby Spółki PGNiG Obrót Detaliczny sp. z o.o. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawy kawy ziarnistej oraz dzierżawa ekspresów do kawy na potrzeby prac...
10376162 2024-04-05
godz. 12:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa wody, soków i napojów do Restauracji Wałbrzyskiego Centrum Sportowo – Rekreacyjnego AQUA – ZDRÓJ Sp. z o.o. przy ul. Ratuszowej 6 w Wałbrzychu Przedmiotem zamów...
10341735 2024-04-15
godz. 10:00
Śląskie Dostawy do kopalń JSW S.A. mleka krowiego w opakowaniach z terminem realizacji 12 miesięcy od daty zawarcia umowy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Specyfikacja techniczn...
10309404 2024-04-15
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Dostawy mleka i wyrobów mleczarskich - sprawa nr Z/8/PN/24 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mleka i wyrobów mleczarskich w asortymentach i ilościach podanych w formularz...