Przetarg 7754049 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, PRZETWORÓW OWOCOWYCH I...

   
Analizuj Zamówienie 7754049 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-10-14
przedmiot ogłoszenia
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW, PRZETWORÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH, PRODUKTÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ WODY
Numer referencyjny: SP-WOSzK-ZP
.2612.11.2020

1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżych warzyw i owoców, przetworów owocowych i warzywnych, produktów ogólnospożywczych oraz wody mineralnej butelkowanej, zwanych dalej „towarem”, dla Wojskowego Ośrodka Szkoleniowo-Kondycyjnego w Zakopanem, ul. Strzelców Podhalańskich 4, 34-511 Kościelisko. Szczegółowy zakres niniejszego zamówienia został określony w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ) w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1-4” oraz w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Opis przedmiotu zamówienia – zadanie nr 1-4”.
2. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych z uwzględnieniem podziału zakresu zamówienia na trzy zadania (części):
Zadanie nr 1 – dostawa warzyw i owoców;
Zadanie nr 2 – dostawa przetworów owocowych i warzywnych;
Zadanie nr 3 – dostawa produktów ogólnospożywczych;
Zadanie nr 4 – dostawa wody mineralnej butelkowanej.
Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty na dowolną liczbę zadań, przy czym oferty dotyczące poszczególnych zadań muszą być kompletne.
3. Wymagania dotyczące wytworzenia i dowozu przedmiotu zamówienia:
3.1. Wykonawca dostarczy towar zgodny z opisem określonym w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – zadanie 1 - 4”.
3.2. Wykonawca dostarczy towar wytworzony zgodnie z krajowymi i unijnymi przepisami prawa żywnościowego, w szczególności: ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) wraz z aktami wykonawczymi do tych ustaw.
3.3. Wykonawca będzie posiadał przez cały okres realizacji umowy aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP.
3.4. Wykonawca będzie posiadał przez okres obowiązywania umowy, wydłużony o okres przydatności do spożycia dostarczonych towarów, ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej do wysokości nie niższej niż 100.000,00 zł w zakresie prowadzonej działalności, obejmujące również odpowiedzialność ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez wyprodukowane, dostarczone lub sprzedane towary oraz szkody spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia.
3.5. Wykonawca będzie dostarczał towar do WOSzK w Zakopanem w m. Kościelisko z wykorzystaniem specjalistycznego transportu, z zachowaniem wymogów określonych w rozporządzeniu (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE z 2004 r., L 139).
3.6. Zamawiający informuje, że dostawa przedmiotu zamówienia będzie się odbywała partiami, po wcześniejszym złożeniu zamówienia na towar w formie pisemnej, za pośrednictwem faksu lub poczty elektronicznej z określeniem terminu dostawy, asortymentu oraz ilości towaru, nie później niż na jeden dzień przed terminem dostawy lub przy odbiorze dostawy - na następną dostawę, transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej.
3.7. Dostawca zobowiązany jest do pisemnego informowania zamawiającego o występowaniu alergenów oraz o zmianach obecności alergenów w dostarczanych produktach.
3.8. Dostawy będą realizowane do magazynu WOSzK w Zakopanem, adres: 34-511 Kościelisko, ul. Strzelców Podhalańskich 4.
3.9. Częstotliwość dostaw: trzy razy w tygodniu, od poniedziałku do piątku w godz. 07.00 – 11.00.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia częstotliwości dostaw i zmiany godzin przyjęcia towaru oraz - w szczególnie uzasadnionych przypadkach - zgłoszenie nieplanowanego zamówienia, którego czas dostawy nie może przekroczyć 6 godzin licząc od godziny przekazania zamówienia wykonawcy.
3.10. Wymagany termin przydatności do spożycia towaru: został określony w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – zadanie 1 - 4”.
3.11. Towar będzie dostarczany w opakowaniach właściwych dla danego rodzaju towaru, zgodnie z zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia”. Zamawiający nie dopuszcza stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach.
3.12. W trakcie dostawy przedmiotu zamówienia wykonawca będzie zobowiązany poddać się procedurom bezpieczeństwa przez służbę dyżurną WOSzK w Zakopanem, stosowanym podczas realizacji dostaw.
3.13. Przedmiot zamówienia przedstawiony w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” oraz w zał. nr 6 A - D do SIWZ – „Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia – zadanie nr 1 - 4”, ma być dostarczany sukcesywnie, w zależności od bieżących potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy.
3.14. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy z przyczyn niezależnych od zamawiającego i zamówienie w zakresie poszczególnych asortymentów mniejszych ilości niż określone w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1-4”, a także dokonanie zmian ilościowych w zakresie poszczególnych asortymentów kosztem innych asortymentów stosownie do bieżących potrzeb zamawiającego, w granicach nieprzekraczających ogólnego wynagrodzenia określonego w umowie przy czym wykonawcy nie przysługują roszczenia o realizację umowy w zakresie przekraczającym uzasadnione potrzeby zamawiającego. Realizacja umowy będzie uzależniona od faktycznych potrzeb wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia osób.
3.15. Zamawiający przewiduje prawo opcji zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 Ustawy. Prawo opcji w niniejszym postępowaniu polega na możliwości zakupu w ramach każdego z zadań oprócz ilości podstawowych, dodatkowych ilości zamówionego towaru określonego dla każdego zadania w zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4” w kolumnie 10 „Zamówienie w ramach prawa opcji”.
3.16. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem zamawiającego. Ostateczna ilość żywności zakupionej w ramach prawa opcji będzie uzależniona od bieżących potrzeb zamawiającego i posiadanych przez niego na ten cel środków finansowych. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji, a wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia.
3.17. Zamawiający powiadomi wykonawcę o zamiarze skorzystania z prawa opcji, jego zakresie i terminach dostarczenia dostaw opcjonalnych. Skorzystanie z prawa opcji nie wymaga aneksowania umowy.
3.18. Zamówienie w ramach opcji będzie realizowane na tych samych warunkach co zamówienie podstawowe, w oparciu o ceny jednostkowe zgodnie z zał. nr 5 A - D do SIWZ – „Szczegółowa oferta cenowa – zadanie nr 1 - 4”. Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia podstawowego.
3.19. Wykonawca będzie zobowiązany do realizacji umowy w sytuacjach kryzysowych w rozumieniu ustawy z dnia 26 kwietnia 2007 r. o zarządzaniu kryzysowym (t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1398) do miejsc wskazanych przez zamawiającego na terenie całego kraju.
3.20. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, wykonawca będzie zobowiązany do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez zamawiającego na terenie całego kraju wg cen zawartych w umowie. Jednakże zmiany te mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w umowie..
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Zadanie nr 1 - Dostawa WARZYW I OWOCÓW
1. Ziemniaki jadalne 2. Ziemniaki wczesne 3. Buraki ćwikłowe 4. Marchew 5. Pietruszka korzeniowa 6. Seler korzeniowy 7. Cebula 8. Por 9. Kapusta biała 10. Kapusta czerwona 11. Papryka słodka 12. Pomidory 13. Pomidor cherry 14. Ogórki 15. Sałata 16. Rukola 17. Sałata karbowana 18. Sałata lodowa 19. Kapusta włoska 20. Kapusta pekińska 21. Kapusta brukselska świeża 22. Kalafior 23. Rzodkiewka 24. Rabarbar 25. Natka pietruszki 26. Koperek zielony 27. Szczypiorek 28. Czosnek 29. Pieczarki 30. Cebula czerwona 31. Fasola szparagowa 32. Botwina 33. Cukinia 34. Jabłka 35. Gruszki 36. Nektarynki 37. Wiśnie 38. Czereśnie 39. Śliwki 40. Truskawka 41. Arbuz 42. Brzoskwinie 43. Banany 44. Cytryny 45. Pomarańcze 46. Mandarynki 47. Grejpfruty 48. Kiwi 49. Winogrona

Część nr: 2 Nazwa: Zadanie nr 2 - Dostawa PRZETWORÓW OWOCOWYCH I WARZYWNYCH
1. Brokuł zamrożony 2. Kapusta brukselska zamrożona 3. Fasolka szparagowa zamrożona 4. Różyczki kalafiora zamrożone 5. Szpinak zamrożony 6. Mieszanka warzywna trzyskładnikowa zamrożona 7. Truskawka zamrożona 8. Czarna porzeczka zamrożona 9. Śliwka zamrożona 10. Frytki zamrożone 11. Pyzy ziemniaczane zamrożone 12. Kluski śląskie zamrożone 13. Kopytka zamrożone 14. Ziemniaki sterylizowane obierane 15. Ananas w syropie 16. Brzoskwinie w syropie 17. Chrzan tarty 18. Buraczki konserwowe 19. Galaretka 20. Borowik suszony 21. Podgrzybek suszony 22. Kapusta kwaszona 23. Koncentrat pomidorowy 24. Kukurydza konserwowa 25. Ogórki konserwowe 26. Ogórki kwaszone 27. Oliwki zielone konserwowe 28. Papryka konserwowa (marynowana) 29. Pieczarki konserwowe 30. Pomidory w puszce 31. Rodzynki 32. Sałatka warzywna 5-składnikowa 33. Sałatka z czerwonej kapusty 34. Seler konserwowy 35. Szczaw konserwowy 36. Śliwki suszone 37. Żurawina do mięs 38. Sok jabłkowy 1l 39. Sok pomarańczowy 1l 40. Sok pomidorowy 1l 41. Sok wielowocowy1l 42. Sok multiwitamina 43. Nektar z czarnej porzeczki 1l 44. żurawina suszona

Część nr: 3 Nazwa: Zadanie nr 3 - Dostawa PRODUKTÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH
1. Wafelki czekoladowe o smaku kakaowym 2. Wafelki czekoladowe o smaku kokosowym 3. Wafelki czekoladowe o smaku orzechowym 4. Wafelki czekoladowe o smaku toffi 5. Barszcz czerwony-instant 6. Budyń 7. Bulion drobiowy 8. Rosół wołowy 9. Cukier waniliowy 10. Cukier saszetka 11. Cynamon 12. Czekolada pełna mleczna 13. Czekolada mleczna z orzechami 14. Czosnek (mielony) 15. Herbata czarna liściasta 16. Herbata w torebkach (ekspresowa) 17. Kakao 18. Kawa naturalna mielona 19. Kawa rozpuszczalna 20. Kawa ziarnista 21. Ketchup 22. Ketchup jednoporcjowy 23. Kisiel 24. Kminek 25. Kwasek cytrynowy spożywczy 26. Liść laurowy 27. Majeranek 28. Majonez 29. Majonez jednoporcjowy 30. Musztarda 31. Musztarda jednoporcjowa 32. Ocet 33. Oregano 34. Paluszki 35. Proszek do pieczenia 36. Przyprawa uniwersalna 37. Przyprawa do zup w płynie 38. Przyprawa do mięsa 39. Papryka chili 40. Papryka słodka 41. Przyprawa curry 42. Rozmaryn 43. Sos do sałatek 44. Tymianek 45. Ziele angielskie 46. Zioła prowansalskie 47. Żelatyna spożywcza 48. Żurek 49. Kasza manna 50. Kasza pęczak 51. Kasza gryczana 52. Ryż biały 53. Ryż brązowy 54. Mąka żytnia typ 720 55. Mąka pszenna typ 750 56. Mąka pszenna typ 500 57. Mąka ziemniaczana 58. Makaron spagetti 59. Makaron -kolanko 60. Makaron -rurki 61. Makaron lasagne 62. Makaron razowy 63. Płatki kukurydziane 64. Płatki owsiane 65. Musli jabłkowe 66. Musli truskawkowe 67. Musli morelowe 68. Fasola biała jednolita 69. Fasola biała Jaś karłowy 70. Groch obłuskany cały 71. Groch obłuskany połówki 72. Olej rzepakowy 73. Oliwa z oliwek 74. Olej słonecznikowy 75. Drożdże świeże

Część nr: 4 Nazwa: Zadanie nr 4 - Dostawa WODY MINERALNEJ BUTELKOWANEJ
1. "Naturalna woda mineralna butelkowana gazowana 1,5 l" 2. "Naturalna woda mineralna butelkowana niegazowana 1,5 l" 3. "Naturalna woda mineralna butelkowana gazowana 0,5 l" 4. "Naturalna woda mineralna butelkowana niegazowana 0,5 l"
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3221000, 3222110, 3222300, 15310000, 15320000, 15330000, 15410000, 15610000, 15800000, 15981000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10447582 2024-04-23
godz. 13:00
Świętokrzyskie Dostawa mięsa wieprzowego i wołowego 1) Zamówienie obejmuje dostawę wg asortymentu i w ilości wskazanej na formularzu asortymentowo-cenowym stanowiącyzałącznik nr 2 do swz, przedsta...
10338360 2024-04-24
godz. 11:00
Wielkopolskie Drożdże paszowe.Produkt ten będzie użyty do produkcji pasz dla zwierząt. Stawka VAT zgodnie z kategorią pożywienia dla zwierząt, która jest zaklasyfikowana do działów (kodów) nom...
10432211 2024-04-24
godz. 12:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych „Prząśnik” w Brenniku w drugiej tercji roku 2024 Część 1: Przedmiotem zamówienia są dosta...
10429269 2024-04-25
godz. 11:00
Kujawsko-Pomorskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych - Przedszkole im. Juliana Tuwima w Aleksandrowie Kujawskim Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa nabiału do Przedszkola im...
10455363 2024-04-26
godz. 09:00
Podlaskie Dostawa mięsa wieprzowego, wołowego i drobiowego dla Szpitala Wojewódzkiego im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Łomży Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ...
10452307 2024-04-26
godz. 11:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa warzyw i owoców świeżych oraz warzyw kiszonych do SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego „Bristol” MSWiA w Kudowie-Zdroju Szczegółowy opis zamówienia zawiera Formular...
10433182 2024-04-29
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Dostawy artykułów spożywczych - sprawa nr Z/33/PN/24 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymentach i ilościach podanych w formularzu cenowym...
10473869 2024-04-30
godz. 09:30
Małopolskie Sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Część 1: Mięso drobiowe. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 1 do ...
10473425 2024-04-30
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie Sukcesywna dostawa świeżych owoców i warzyw oraz owoców, warzyw mrożonych, pierogów Część 1: Część 1 – świeże owoce i warzywa; Część 2: Część 2 – owoce i warzywa...
10483528 2024-05-06
godz. 09:00
Mazowieckie Zakup i dostawa produktów spożywczych