Przetarg 8454622 - Dostawa warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Suwałkach....
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8454622
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-10-12 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Suwałkach. Część 1: Burak ćwikłowy- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221111-7- 9 500 kg Marchew- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Nać powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony, opakowanie do 30 kg CPV- 03221112-4 - 37 000 kgKapusta biała- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kg CPV-03221410-3 -10 200 kgCebula- klasa I, cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Dopuszczalne są lekkie zabrudzenia nie pokrywające więcej niż jednej piątej części powierzchni pojedynczej cebuli oraz powierzchowne pęknięcia i brak części łuski zewnętrznej (pod warunkiem, że miąższ cebuli jest chroniony) jeżeli nie wpływają one na ogólny wygląd produktu, jego jakość, trwałość i prezentację w opakowaniu, opakowanie do 30 kg CPV-03221113-1 -16 000 kgKapusta czerwona- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kgCPV-03221410-3 -3 700 kgPietruszka korzeń- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Nać powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony, opakowanie do 30 kgCPV-03221110-0 - 4 700 kgSeler korzeń- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221110-0 - 6 100 kgRzepa czarna - klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221114-8 -1 400 kgKapusta pekińska- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kg CPV-03221410-3 -3 200 kgJabłko- klasa I, owoce całe, zdrowe (bez oznak gnicia), czyste, odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Dopuszczalne są następujące wady pod warunkiem że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd produktu, jego jakość, i zachowanie jakości, opakowanie do 30 kgCPV-03222321-9 -9 000 kgPomidor- klasa I, wygląd: charakterystyczny dla danej odmiany lub typu handlowego. Zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), całe (wolne od pęknięć), czyste, wolne od i widocznych zazielenień. Jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, opakowanie do 15 kg CPV-03221240-0 -1 400 kgOgórek świeży- klasa I, wygląd: świeże, jędrne, czyste, całe, zdrowe bez objaw gnicia, śladów pleśni, o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, opakowanie do 15 kgCPV-03221270-9 - 500 kgPapryka zielonaWygląd: charakterystyczny dla danej odmiany lub typu handlowego; świeża, czysta, twarda, jędrna, dobrze rozwinięta, cała, zdrowa, opakowanie do 15 kg CPV-03221230-7 -500 kg Część 2: Ziemniaki jadalne- klasa I. , jadalne jednej odmiany- pakowane do 30 kg, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, bez uszkodzeń, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. CPV 03212100-1 - 100 000 kg Część 3: Kapusta kwaszona- klasa I, produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słono kwaśny. Wygląd soku: jasnoszary, opalizujący. Zawartość soku w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Opakowanie jednostkowe: beczka/wiaderko z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 120 kg uniemożliwiające wyciek zawartości. Każde opakowanie powinno zawierać oznakowanie terminu przydatności do spożycia, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy, wiaderka muszą być hermetycznie zamykane, CPV 15331142-4 -4 300 kgOgórki kwaszone- klasa I - produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego – w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Struktura: dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być twarde, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych. Wygląd zalewy: od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.). Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Opakowanie jednostkowe: beczka/wiaderko z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 120 kg uniemożliwiające wyciek zawartości. Każde opakowanie powinno zawierać oznakowanie terminu przydatności do spożycia, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. CPV 15331000-7 -4 400 kg Część 4: Fasola „Jaś”- klasa I, odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi:1) a) wady dotyczące czystości– zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%,2) wady dotyczące uszkodzeń – uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5%Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie. Minimalny termin przydatności do spożycia – 3 miesiące, licząc od dnia dostawy, opakowanie do 50 kg CPV 03221210-1 -2 700,00 kgGroch łuskany (połówki)- klasa I, odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi:3) a) wady dotyczące czystości– zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%,4) wady dotyczące uszkodzeń – uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5%Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie. Minimalny termin przydatności do spożycia – 3 miesiące, licząc od dnia dostawy, opakowanie do 50 kg CPV 03221220-4 - 2 200,00 kgSoczewica zielona- klasa I, wygląd zewnętrzny ziaren soczewicy: czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń. Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 5 kg CPV 03212211-2 - 200,00 kgCiecierzyca- klasa I, - klasa I, wygląd zewnętrzny: czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń. Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 5 kg CPV 03212212-9 - 200,00 kg DKW.2232.3.2021 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3200000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |