Przetarg 8454622 - Dostawa warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Suwałkach....

   
Analizuj Zamówienie 8454622 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-10-12
przedmiot ogłoszenia
Dostawa warzyw i owoców do Aresztu Śledczego w Suwałkach.

Część 1: Burak ćwikłowy- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia,
śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221111-7- 9 500 kg Marchew- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Nać powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony, opakowanie do 30 kg CPV- 03221112-4 - 37 000 kgKapusta biała- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kg CPV-03221410-3 -10 200 kgCebula- klasa I, cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Dopuszczalne są lekkie zabrudzenia nie pokrywające więcej niż jednej piątej części powierzchni pojedynczej cebuli oraz powierzchowne pęknięcia i brak części łuski zewnętrznej (pod warunkiem, że miąższ cebuli jest chroniony) jeżeli nie wpływają one na ogólny wygląd produktu, jego jakość, trwałość i prezentację w opakowaniu, opakowanie do 30 kg CPV-03221113-1 -16 000 kgKapusta czerwona- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kgCPV-03221410-3 -3 700 kgPietruszka korzeń- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Nać powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony, opakowanie do 30 kgCPV-03221110-0 - 4 700 kgSeler korzeń- klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221110-0 - 6 100 kgRzepa czarna - klasa I, korzenie zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, opakowanie do 30 kg CPV-03221114-8 -1 400 kgKapusta pekińska- klasa I, główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, dopuszczalne są nieznaczne obicia, opakowanie do 30 kg CPV-03221410-3 -3 200 kgJabłko- klasa I, owoce całe, zdrowe (bez oznak gnicia), czyste, odpowiednio dojrzałe ale nie przejrzałe, wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Dopuszczalne są następujące wady pod warunkiem że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd produktu, jego jakość, i zachowanie jakości, opakowanie do 30 kgCPV-03222321-9 -9 000 kgPomidor- klasa I, wygląd: charakterystyczny dla danej odmiany lub typu handlowego. Zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), całe (wolne od pęknięć), czyste, wolne od i widocznych zazielenień. Jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, opakowanie do 15 kg CPV-03221240-0 -1 400 kgOgórek świeży- klasa I, wygląd: świeże, jędrne, czyste, całe, zdrowe bez objaw gnicia, śladów pleśni, o komorach nasiennych bez pustych przestrzeni, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości, opakowanie do 15 kgCPV-03221270-9 - 500 kgPapryka zielonaWygląd: charakterystyczny dla danej odmiany lub typu handlowego; świeża, czysta, twarda, jędrna, dobrze rozwinięta, cała, zdrowa, opakowanie do 15 kg CPV-03221230-7 -500 kg

Część 2: Ziemniaki jadalne- klasa I. , jadalne jednej odmiany- pakowane do 30 kg, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, bez uszkodzeń, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. CPV 03212100-1 - 100 000 kg

Część 3: Kapusta kwaszona- klasa I, produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słono kwaśny. Wygląd soku: jasnoszary, opalizujący. Zawartość soku w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Opakowanie jednostkowe: beczka/wiaderko z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 120 kg uniemożliwiające wyciek zawartości. Każde opakowanie powinno zawierać oznakowanie terminu przydatności do spożycia, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy, wiaderka muszą być hermetycznie zamykane, CPV 15331142-4 -4 300 kgOgórki kwaszone- klasa I - produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego – w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Struktura: dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być twarde, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych. Wygląd zalewy: od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp.). Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość (komory nasienne wypełnione nieprawidłowo), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia. Opakowanie jednostkowe: beczka/wiaderko z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 120 kg uniemożliwiające wyciek zawartości. Każde opakowanie powinno zawierać oznakowanie terminu przydatności do spożycia, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. CPV 15331000-7 -4 400 kg

Część 4: Fasola „Jaś”- klasa I, odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi:1) a) wady dotyczące czystości– zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%,2) wady dotyczące uszkodzeń – uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5%Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie. Minimalny termin przydatności do spożycia – 3 miesiące, licząc od dnia dostawy, opakowanie do 50 kg CPV 03221210-1 -2 700,00 kgGroch łuskany (połówki)- klasa I, odmiany: jednorodne przy każdorazowej dostawie, przeznaczone do bezpośredniego spożycia, dopuszczalne tolerancje wad w % w stosunku do wagi:3) a) wady dotyczące czystości– zanieczyszczenia mineralne (piasek, ziemia, kamienie) - 1%,4) wady dotyczące uszkodzeń – uszkodzenia mechaniczne, barwy oraz kształtu - 5%Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby i szkodniki, szkodniki, uszkodzenia mechaniczne, zapleśnienie, obcy smak i zapach, nadgnicie, zgnicie, nadmarznięcie. Minimalny termin przydatności do spożycia – 3 miesiące, licząc od dnia dostawy, opakowanie do 50 kg CPV 03221220-4 - 2 200,00 kgSoczewica zielona- klasa I, wygląd zewnętrzny ziaren soczewicy: czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń. Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 5 kg CPV 03212211-2 - 200,00 kgCiecierzyca- klasa I, - klasa I, wygląd zewnętrzny: czyste, całe, zdrowe, jędrne, dobrze wykształcone, bez otworów spowodowanych przez owady, suche, niewyschnięte, bez zanieczyszczeń. Zapach naturalny, swoisty, bez zapachu pleśni, stęchlizny i innych obcych zapachów. Barwa: charakterystyczna dla zdrowych ziaren danego gatunku - opakowanie do 5 kg CPV 03212212-9 - 200,00 kg

DKW.2232.3.2021
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3200000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10417230 2024-04-17
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 14 WE WROCŁAWIU Część 1: Przedmiotem zamówienia jest wybór dostawców artykułów spożywczyc...
10455270 2024-04-19
godz. 10:00
Mazowieckie Dostawa jogurtu do testu stymulacji C-peptydu Resource Protein-smak czekoladowy 4x200ml lub produkt równoważny 10 opakowań
10444992 2024-04-22
godz. 09:00
Wielkopolskie Dostawy ziemniaków jadalnych dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2024, w miesiącach maj - czerwiec.
10464884 2024-04-22
godz. 10:00
Mazowieckie RFI- Dostawa wody mineralnej w butelkach 0,5l PET potrzeby Polregio S. A. Warmińsko- Mazurskiego Zakładu w Olsztynie
10445639 2024-04-24
godz. 09:00
Małopolskie Dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 5 w Andrychowie Część 1: Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, artykuły sypkie ( mąka, cukier, kasza i inne), puszki...
10452015 2024-04-25
godz. 08:00
Małopolskie Dostawy jaj kurzych świeżych w orientacyjnej ilości 110 000 szt ZP.08.TP.2024
10376014 2024-04-26
godz. 09:00
Wielkopolskie Dostawy ryb do placówek Poznańskiego Zespołu Żłobków Dostawy mrożonych ryb do placówek Poznańskiego Zespołu Żłobków. Szczegółowy opis przedmiotu zmówienia zawarto w Formular...
10462183 2024-04-29
godz. 09:00
Lubelskie ET.2100.41.2024 Sprzedaż i dostawa owoców oraz warzyw do Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Psychiatrycznego w Radecznicy. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10433182 2024-04-29
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Dostawy artykułów spożywczych - sprawa nr Z/33/PN/24 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymentach i ilościach podanych w formularzu cenowym...
10451083 2024-05-22
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego zamawiające mięsa, wędlin oraz podrobów:Część 1 - MIĘSO I PODROBY WIEPRZOWECzęść 2 - WĘDLINY WIEPRZOWEC...