Zlecenie - dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji...
(zakończone) | Zamówienie 5605698|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2017-11-11 |
przedmiot zlecenia | dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu Numer ogłoszenia 10678 36 Miejsce realizacji zamówienia Województwo: lubuskie Powiat: Zielona Góra Miejscowość: Zielona Góra Cel zamówienia Przedmiotowe zamówienie jest integralną częścią projektu pt. „Poznaj nowy świat dla seniorów” dofinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego – Lubuskie 2020, Oś 7. Równowaga społeczna, Działanie 7.5. Usługi społeczne, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – umowa nr RPLB.07.05.00-08-0004/17-00 z dn. 12 września 2017 r. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu. ZAKRES RZECZOWY DOSTAWY: 1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia opisano szczegółowo w „Specyfikacji przetargowej na dostawę produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu”, stanowiącej załącznik nr 4 do niniejszego zapytania ofertowego. 2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być: > świeży; > odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością) – w sposób chroniący produkty przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych (w tym m.in. czynników mechanicznych, temperatury), przy czym opakowania nie mogą w żaden sposób wskazywać na próbę ich otwarcia przez osoby trzecie przed dostarczeniem produktów do siedziby Zamawiającego; > odpowiednio opisany – z uwzględnieniem przynajmniej takich informacji jak: nazwa produktu, skład jakościowo–ilościowy produktu, dane producenta, waga (produktu i opakowania), termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności. WYMOGI SANITARNE: 1. Oferent / Wykonawca zobowiązuje się, że: a) jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie; b) dostarczy produkty będące przedmiotem zamówienia wytworzone zgodnie z: – ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; – ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 2. Oferent / Wykonawca musi mieć wdrożony system HACCP. 3. Pojazd, którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych, w szczególności wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz.914 z późn. zm.). 4. Oferent / Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie wymogów określonych w punktach od 1 do 3. DODATKOWE WYMAGANIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI: 1. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczonych produktach objętych przedmiotem zamówienia, Oferent / Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego towaru na wolny od wad w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji – bez względu na wybraną opcję w ramach kryterium oceny ofert nr 2 dotyczącego terminu wymiany asortymentu w przypadku reklamacji. 2. Zobowiązuje się Oferenta / Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych przyczyniały się do obniżenia ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Skrócony opis przedmiotu zamówienia Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu. ZAKRES RZECZOWY DOSTAWY: 1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia opisano szczegółowo w „Specyfikacji przetargowej na dostawę produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu”, stanowiącej załącznik nr 4 do niniejszego zapytania ofertowego. 2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być: > świeży; > odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością) – w sposób chroniący produkty przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych (w tym m.in. czynników mechanicznych, temperatury), przy czym opakowania nie mogą w żaden sposób wskazywać na próbę ich otwarcia przez osoby trzecie przed dostarczeniem produktów do siedziby Zamawiającego; > odpowiednio opisany – z uwzględnieniem przynajmniej takich informacji jak: nazwa produktu, skład jakościowo–ilościowy produktu, dane producenta, waga (produktu i opakowania), termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15800000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubuskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubuskie |