Zlecenie - dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji...

   
Zamówienie 5605698 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2017-11-11
przedmiot zlecenia
dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu
Numer ogłoszenia 10678
36

Miejsce realizacji zamówienia
Województwo: lubuskie Powiat: Zielona Góra Miejscowość: Zielona Góra

Cel zamówienia
Przedmiotowe zamówienie jest integralną częścią projektu pt. „Poznaj nowy świat dla seniorów” dofinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego – Lubuskie 2020, Oś 7. Równowaga społeczna, Działanie 7.5. Usługi społeczne, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego – umowa nr RPLB.07.05.00-08-0004/17-00 z dn. 12 września 2017 r.

Przedmiot zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu.

ZAKRES RZECZOWY DOSTAWY:
1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia opisano szczegółowo w „Specyfikacji przetargowej na dostawę produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu”, stanowiącej załącznik nr 4 do niniejszego zapytania ofertowego.
2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być:
> świeży;
> odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością) – w sposób chroniący produkty przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych (w tym m.in. czynników mechanicznych, temperatury), przy czym opakowania nie mogą w żaden sposób wskazywać na próbę ich otwarcia przez osoby trzecie przed dostarczeniem produktów do siedziby Zamawiającego;
> odpowiednio opisany – z uwzględnieniem przynajmniej takich informacji jak: nazwa produktu, skład jakościowo–ilościowy produktu, dane producenta, waga (produktu i opakowania), termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności.

WYMOGI SANITARNE:
1. Oferent / Wykonawca zobowiązuje się, że:
a) jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie;
b) dostarczy produkty będące przedmiotem zamówienia wytworzone zgodnie z:
– ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz. 914 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy;
– ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2014 r. poz. 669 z pózn. zm.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy.
2. Oferent / Wykonawca musi mieć wdrożony system HACCP.
3. Pojazd, którym będzie dostarczany przedmiot zamówienia, musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych, w szczególności wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. nr 136 poz.914 z późn. zm.).
4. Oferent / Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie Zamawiającego przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie wymogów określonych w punktach od 1 do 3.

DODATKOWE WYMAGANIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI:
1. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczonych produktach objętych przedmiotem zamówienia, Oferent / Wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego towaru na wolny od wad w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji – bez względu na wybraną opcję w ramach kryterium oceny ofert nr 2 dotyczącego terminu wymiany asortymentu w przypadku reklamacji.
2. Zobowiązuje się Oferenta / Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych przyczyniały się do obniżenia ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów.

Skrócony opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu.

ZAKRES RZECZOWY DOSTAWY:
1. Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia opisano szczegółowo w „Specyfikacji przetargowej na dostawę produktów spożywczych przeznaczonych do realizacji zajęć kulinarnych na rzecz uczestników projektu”, stanowiącej załącznik nr 4 do niniejszego zapytania ofertowego.
2. Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być:
> świeży;
> odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością) – w sposób chroniący produkty przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych (w tym m.in. czynników mechanicznych, temperatury), przy czym opakowania nie mogą w żaden sposób wskazywać na próbę ich otwarcia przez osoby trzecie przed dostarczeniem produktów do siedziby Zamawiającego;
> odpowiednio opisany – z uwzględnieniem przynajmniej takich informacji jak: nazwa produktu, skład jakościowo–ilościowy produktu, dane producenta, waga (produktu i opakowania), termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15800000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubuskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubuskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10432548 2024-04-22
godz. 10:00
Podkarpackie "DOSTAWY ARTYKUŁÓW OGÓLNOSPOŻYWCZYCH ORAZ MROŻONEK DO ZAKŁADU KARNEGO W UHERCACH MINERALNYCH" Część 1: 1. CPV 15863200-7 herbata czarna granulowana, granulat jednolity, wolny od za...
10428420 2024-04-23
godz. 10:00
Śląskie Dostawa artykułów żywnościowych do Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 przy ul. Ligonia 36 w Gliwicach Część 1: Część nr 1 - Pakiet nr 1:Dostawa mięsa, wędlin i produktów mię...
10452316 2024-04-25
godz. 10:00
Dolnośląskie Dostawa artykułów spożywczych dla Dolnośląskiego Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego im. Marii Grzegorzewskiej w Wałbrzychu Część 1: Zadanie nr I: Dostawy mięsa i produktów mi...
10446090 2024-04-25
godz. 12:00
Kujawsko-Pomorskie Dostawy warzyw (świeżych i kiszonych) i owoców Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywne dostawy przez Wykonawcę do Zamawiającego warzyw (świeżych i kiszonyc...
10458890 2024-04-25
godz. 12:00
Śląskie Dostawa soków Hortex lub Tymbark 300 ml. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Sok Hortex lub Tymbark pomarańcza 100%, PET poj.300 ml Sok pomarańcza 100% Hortex lub Tymbark, PET poj. 300 ml. Termin...
10344631 2024-04-26
godz. 10:00
Śląskie Dostawa artykułów nabiałowych, tłuszczowych i jaj dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę artykułów nabiałowych, tłuszczowych i...
10484266 2024-05-06
godz. 15:00
Mazowieckie Zakup różnych artykułów spożywczych na potrzeby obsługi recepcji
10473831 2024-05-07
godz. 12:00
Śląskie Podmiot Fundacja Śląskie Hospicjum dla Dzieci Świetlikowo w Tychach realizujące projekt: Centrum Opieki Dziennej dla Nieuleczalnie Chorych Dzieci, w ramach projektu FESL.07.07 - Wsparcie...
10422520 2024-05-10
godz. 12:00
Dolnośląskie ZNM.10.2024.JW.2 Przygotowanie i dostawa posiłków regeneracyjnych na potrzeby DOZAMEL Sp. z o.o. przy ul. Fabrycznej 10 we Wrocławiu PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Pieczeń, ziemniaki, suró...
10480320 2024-05-23
godz. 09:00
Zachodniopomorskie Dostawa żywności na potrzeby spółki Fabryka Wody Sp. z o.o. w Szczecinie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa żywności – na rzecz Zamawiającego i według jego bieżą...