Przetarg 8641914 - Dostawa owoców suszonych oraz bakalii Numer referencyjny:...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8641914
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2022-01-07 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa owoców suszonych oraz bakalii Numer referencyjny: 19/2022 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych i bakal ii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w 2022 roku. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia (poszczególnych asortymentów występujących w danej grupie asortymentowej) zawarto w dokumentacji zamówienia. 2. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 3. Zamawiający NIE wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu 4. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15332410-1, 5. Sugerowana częstotliwość realizacja dostaw – 1 x na miesiąc Zadanie nr 1 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 1 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 2 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 2 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 3 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 3 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 4 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 4 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 5 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 5 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 6 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 6 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. Zadanie nr 7 - OWOCE SUSZONE, BAKALIE Część nr 7 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa owoców suszonych oraz bakalii do Jednostek Wojskowych rejonu odpowiedzialności 3.Regionalnej Bazy Logistycznej w Krakowie. 2. Rodzaj (asortyment) oraz ilość zamawianego przez zamawiającego przedmiotu zamówienia określają formularze cenowe. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w załączniku do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia. 4. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania określone w formularzu cenowym oraz w opisie przedmiotu zamówienia. 5.W celu potwierdzenia że oferowane dostawy spełniają określone przez zamawiające-go wymagania, Zamawiający żąda złożenia przez wykonawcę ubiegającego się o udzielenie niniejszego zamówienia następujących przedmiotowych środków dowodowych: 1)Aktualny dokument potwierdzający stosowanie systemu HACCP w jednej z poniższych form tj.: - zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP wystawione nie wcześniej niż 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; lub - certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacji akredytacyjnej dla danego kraju; lub - oświadczenie Wykonawcy, iż Producent w zakresie rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia wdrożył i stosuje system HACCP (dotyczy Wykonawców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość - sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art. 63, ust. 2, pkt. 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252), wraz z załączeniem aktualnego certyfikatu HACCP/Zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej dla zakładu/hurtowni z którego/ej dokonywana będzie dostawa przedmiotu zamówienia wystawionego przez upoważnioną, niezależną jednostkę certyfikują-cą. Żądane przedmiotowe środki dowodowe każdy wykonawca ubiegający się o zamówienie składa wraz z ofertą. Zamawiający informuje, iż zgodnie z art. 107 ust. 2 ustawy Pzp przewiduje wezwa-nia do złożenia lub uzupełnienia wskazanych w pkt 1 przedmiotowych środków dowodowych w przypadku, gdy wykonawca nie złoży ich wraz z ofertą lub złożone wraz z ofertą przedmiotowe środki dowodowe będą niekompletne. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15000000, 15332410 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |