Przetarg 12191840 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych (wędlin) do Domu Pomocy...

   
Analizuj Zamówienie 12191840
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-02
przedmiot ogłoszenia
Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych (wędlin) do Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 01.01.2026r. do 31.12.2026r.

1. Przedmiot zamówienia :Nazwa zamówienia: Dostawa mięsa i produktó
w mięsnych/wędlin/ dla Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r.1.1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa i rozładunek mięsa i wyrobów mięsnych/do magazynu-kuchni/ , na które składają się :W części I - mięsoW części II- wyroby mięsne-wędliny1.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 2 do SWZ: nr 2.1. – asortyment dla części –mięsoasortyment dla części nr 2.2 – wyroby mięsne/wędliny/1.3.Wspólny słownik zamówień CPV:- 15100000-9-produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne-15113000-3-wieprzowina-15131120-2-produkty wędliniarskie-15131130-5-wędliny-15112000-6-drób1.3. Ilości mięsa i produktów wędliniarskich wskazana w SWZ ma charakter planowy. Podane ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Faktyczna wielkość dostaw będzie odpowiednia do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 1.4. Zamawiający zastrzega, że w przypadku mniejszego zapotrzebowania z przyczyn od niego niezależnych (np. zmniejszenie się ilości mieszkańców-pobyt w szpitalach/ nie jest zobowiązany wykupić całości zamówienia. 1.5. Wyroby muszą być świeże, I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, terminami przydatności do spożycia ,wymogi określone w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.1.6. Przedmiot zamówienia obejmuje: załadunek, transport do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek 1.7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie etapami w terminach, ilościach i miejscach wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówienia telefonicznego lub drogą elektroniczną. Dostawy zarówno mięsa i wędlin/realizowane będą 2 razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 12.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Najbardziej odpowiednim dniem dla Zamawiającego jest wtorek i piątek.1.8. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu mięsa i wędlin stanowiącego przedmiot zamówienia tzn. zachowania tzw. ciągu chłodniczego, zapewnienie specjalistycznego środka transportu pod rygorem nieprzyjęcia dostawy. 1.9. Każdy artykuł powinien być oznakowany etykietą i zawierać dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników zawartych w wyrobie, termin przydatności do spożycia, waga netto.1.10. Miejsce dostawy : magazyny w budynku DPS, w którym mieści się administracja i kuchnia. 1.11. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: handlowy dokument identyfikacyjny, WZ lub fakturę, zamawiany i dostarczony towar do Zamawiającego ma być w początkowym terminie przydatności do spożycia. 1.12. Każdy z Wykonawców ponosi pełną odpowiedzialność za skutki braku lub mylnego rozpoznania warunków realizacji niniejszego zamówienia.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15112000, 15113000, 15131120, 15131130
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze