Przetarg 12191840 - Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych (wędlin) do Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12191840 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięsa i wyrobów mięsnych (wędlin) do Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 01.01.2026r. do 31.12.2026r. 1. Przedmiot zamówienia :Nazwa zamówienia: Dostawa mięsa i produktó w mięsnych/wędlin/ dla Domu Pomocy Społecznej w Kalince w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r.1.1. Przedmiotem zamówienia jest: dostawa i rozładunek mięsa i wyrobów mięsnych/do magazynu-kuchni/ , na które składają się :W części I - mięsoW części II- wyroby mięsne-wędliny1.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik Nr 2 do SWZ: nr 2.1. – asortyment dla części –mięsoasortyment dla części nr 2.2 – wyroby mięsne/wędliny/1.3.Wspólny słownik zamówień CPV:- 15100000-9-produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne-15113000-3-wieprzowina-15131120-2-produkty wędliniarskie-15131130-5-wędliny-15112000-6-drób1.3. Ilości mięsa i produktów wędliniarskich wskazana w SWZ ma charakter planowy. Podane ilości mogą ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu. Faktyczna wielkość dostaw będzie odpowiednia do rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 1.4. Zamawiający zastrzega, że w przypadku mniejszego zapotrzebowania z przyczyn od niego niezależnych (np. zmniejszenie się ilości mieszkańców-pobyt w szpitalach/ nie jest zobowiązany wykupić całości zamówienia. 1.5. Wyroby muszą być świeże, I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi normami, terminami przydatności do spożycia ,wymogi określone w ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.1.6. Przedmiot zamówienia obejmuje: załadunek, transport do miejsca przeznaczenia oraz wyładunek 1.7. Dostawy będą realizowane sukcesywnie etapami w terminach, ilościach i miejscach wskazanych przez Zamawiającego na podstawie zamówienia telefonicznego lub drogą elektroniczną. Dostawy zarówno mięsa i wędlin/realizowane będą 2 razy w tygodniu w godzinach od 7.00 do 12.00 z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Najbardziej odpowiednim dniem dla Zamawiającego jest wtorek i piątek.1.8. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania odpowiednich warunków transportu mięsa i wędlin stanowiącego przedmiot zamówienia tzn. zachowania tzw. ciągu chłodniczego, zapewnienie specjalistycznego środka transportu pod rygorem nieprzyjęcia dostawy. 1.9. Każdy artykuł powinien być oznakowany etykietą i zawierać dane: nazwa środka spożywczego, nazwa producenta, wykaz składników zawartych w wyrobie, termin przydatności do spożycia, waga netto.1.10. Miejsce dostawy : magazyny w budynku DPS, w którym mieści się administracja i kuchnia. 1.11. Do każdej dostawy Wykonawca dołącza: handlowy dokument identyfikacyjny, WZ lub fakturę, zamawiany i dostarczony towar do Zamawiającego ma być w początkowym terminie przydatności do spożycia. 1.12. Każdy z Wykonawców ponosi pełną odpowiedzialność za skutki braku lub mylnego rozpoznania warunków realizacji niniejszego zamówienia. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000, 15112000, 15113000, 15131120, 15131130 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |