Zlecenie 7495422 - Dostawa mięsa i wędlin w ilościach podanych w...
(zakończone) | Zamówienie 7495422|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-05-20 |
przedmiot zlecenia | Dostawa mięsa i wędlin w ilościach podanych w Załączniku Nr 2. • Dostawy mięsa, wędlin odbywać się będą przynajmniej 3 razy w tyg odniu, w godzinach od 7.00 - 8.00, • dostawy winny się odbywać w odpowiednio przystosowanych pojemnikach (opakowaniach) stanowiących własność wykonawcy i spełniających wymagania przewidziane do przechowywania żywności. Opakowania zwrotne zamawiający odda wykonawcy przy następnej dostawie, • mięso powinno pochodzić wyłącznie z produkcji krajowej lub Państw Unii Europejskiej, • wszystkie wędliny powinny być umieszczone w hermetycznie zamkniętych opakowaniach z etykietką, na której widnieje nazwa i termin przydatności do spożycia, • dostarczone mięso, wędliny, podroby muszą być świeże, nie mrożone, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia, • mięso powinno być jak najmniej tłuste, przebadane weterynaryjnie, kurczaki i podroby muszą posiadać atest (wydany zgodnie z przepisami) stwierdzający, że drób z którego uzyskano mięso - zostało poddane badaniom przed i po uboju, • mięso i wędliny nie mogą odznaczać się: - obcymi posmakami, zapachami; - obślizgłością, nalotem pleśni, zazielenieniem; - nie mogą być uszkodzone mechanicznie, zabrudzone, - nie dopuszcza się produktów z zerwaną plombą (dotyczy wędlin), • muszą być odpowiednio posortowane przez Wykonawcę i muszą być najwyższej jakości, spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne oraz zasady systemu HACCP w tym przede wszystkim muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stosownie do obowiązujących przepisów, • dostarczane mięso powinno spełniać właściwe standardy jakościowe przyjęte na rynku art. spożywczych, a Wykonawca powinien zagwarantować, iż dostarczane produkty spełniają normy związane z warunkami sanitarnymi ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |