Przetarg 7888350 - Dostawa mięsa i wędlin Numer referencyjny: Adm 18/2020 ...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7888350
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-12-21 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięsa i wędlin Numer referencyjny: Adm 18/2020 Przedmiotem zamówienia jest dostawa świeżego mięsa wołowego, wieprzoweg o, wędlin i drobiu w asortymencie określonym w Formularzu cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej specyfikacji. Towar dopuszczony do obrotu na terenie RP i zgodny z Polską Normą oraz powinien spełniać odpowiednie wymogi jakościowe zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.). Smak i zapach mięsa i wędlin charakterystyczny dla danego rodzaju. Niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić dla mięsa świeżego wieprzowego, wołowego i drobiowego min. 3 dni, dla wędlin nie opakowanych próżniowo min. 5 dni od daty dostawy. Wyrób musi spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. Produkt powinien być pozbawiony zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych, chemicznych. Mięso, drób oraz wędliny są artykułami powszechnie dostępnymi o standardach jakościowych ustalonych w Polskich normach. Przedmiot zamówienia nie generuje żadnych kosztów na etapie realizacji zamówienia, ponieważ zamawiane artykuły spożywcze w odpowiednich ilościach przeznaczone będą do bieżącej konsumpcji. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Główny kod - 15000000-8; 15.11.10.00-9 – Mięso wołowe; 15.11.30.00-3 – Wieprzowina; 15.11.20.00-6 - Drób, 15.13.11.20-2 – Produkty wędliniarskie. Opakowania powinny być szczelne, bez uszkodzeń, oznakowane i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, jego klasy jakości, składu w tym zawartości alergenów, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie, zgodnie z zamówieniami częściowymi, składanymi telefonicznie określającymi każdorazowo asortyment i ilość, w terminach: Część 1 – Wędliny i inne przetwory mięsne – 1 dzień Część 2 – Mięso wieprzowe, podroby, tłuszcze zwierzęce – 2 dni Część 3 – Drób – 1 dzień Część 4 – Mięso wołowe – 3 dni licząc od chwili zgłoszenia przez Zamawiającego. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne tj. czyste, odpowiednio zabezpieczone przed deszczem i śniegiem. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru. Przedmiot zamówienia Wykonawca dostarczy na własny koszt i ryzyko do magazynu żywnościowego w siedzibie Zamawiającego. Zjazd do magazynu żywnościowego na terenie Szpitala drogą przy nachyleniu 13% w kierunku magazynu, zakończoną zakrętem o kącie ok. 90º. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Projekcie umowy stanowiącym Załącznik nr 5 do SIWZ. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Zamawiający dopuszcza udział podwykonawców. Zamawiający żąda wskazania przez Wykonawcę w ofercie części zamówienia, której wykonanie powierzy podwykonawcom. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: dostawa wędlin i innych przetworów mięsnych Wędliny i inne przetwory mięsne 35 pozycji formularza cenowego Część nr: 2 Nazwa: dostawa mięsa wieprzowego, podrobów, tłuszczy zwierzęcych Mięso wieprzowe, podroby, tłuszcze zwierzęce 11 pozycji formularza cenowego Część nr: 3 Nazwa: dostawa drobiu Drób 8 pozycji formularza cenowego Część nr: 4 Nazwa: dostawa mięsa wołowego Mięso wołowe 3 pozycje w formularzu cenowym |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15000000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |