Przetarg 9106554 - Dostawa mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych oraz...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9106554
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2022-08-12 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięsa czerwonego, tłuszczy zwierzęcych oraz wędlin w roku 2023 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) Numer referencyjny: 60/2022 Przedmiotem realizacji zamówienia jest dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych oraz wędlin z terminem realizacji od stycznia do grudnia 2023 roku, zgodnie ze wskazanymi przez Zamawiającego normami oraz asortymentem, ilościami i wymaganiami, według zadań następująco: zadanie nr 1: dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2023 do magazynów znajdujących się w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy zadanie nr 2: dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2023 do magazynów znajdujących się w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy Dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2023 do magazynów znajdujących się w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy Część nr 1 ►Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2023, zgodnie z normami oraz asortymentem, ilościami i wymaganiami następująco: Antrykot wołowy b/k kręg. zakres podstawowy: 101,00 kg; Wołowina ekstra: zakres podstawowy: 11,00 kg; Polędwica wołowa zakres podstawowy: 3,00 kg ; Wołowina zrazowa b/k zakres podstawowy: 1 751,00 kg; Udziec cielęcy b/k zakres podstawowy: 3,00 kg; Karkówka wieprzowa b/k: zakres podstawowy: 1 751,00 kg; Łopatka wieprzowa b/k zakres podstawowy: 3 501,00 kg; Schab wieprzowy b/k: zakres podstawowy: 2 101,00 kg; Boczek surowy b/k: zakres podstawowy: 51,00 kg; Żeberka wieprzowe: zakres podstawowy: 201,00 kg; Szynka wieprzowa b/k: zakres podstawowy: 2 501,00 kg; Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne : zakres podstawowy: 6,00 kg; Golonka wieprzowa z/k : zakres podstawowy: 11,00 kg; Golonka wieprzowa b/k - peklowana próżniowo: zakres podstawowy: 11,00 kg; Wątroba wieprzowa: zakres podstawowy: 151,00 kg; Smalec wieprzowy: zakres podstawowy: 451,00 kg; Słonina: zakres podstawowy: 41,00 kg. ►Wykonawca, który powołuje się na zastosowanie rozwiązań równoważnych, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dane rozwiązanie spełnia wymagania określone przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. W związku z przywołaniem polskich norm w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający dopuszcza produkty równoważne posiadające cechy fizykochemiczne o wyższym lub niższym procencie ich zawartości w produkcie o maksymalną wartość +/- 1 %, pod warunkiem, że zapewniają lepszą jakość produktu i bezpieczeństwo jego spożywania. Równoważność nie może dotyczyć zwiększenia wymaganego procentu zawartości wody i tłuszczu oraz zmniejszenia zawartości białka o ustalony powyżej procent. W przypadku powołania się Wykonawcy na rozwiązania równoważne, jest on zobowiązany do załączenia wraz z ofertą: wykazu produktów z zastosowanymi rozwiązaniami równoważnymi; opisu rozwiązań równoważnych np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych, potwierdzający zgodność właściwości fizyko-chemicznych, jakościowych danego produktu w stosunku do opisanych przez Zamawiającego. Wykonawca, który nie oferuje równoważności nie ma obowiązku przedkładania opisów i materiałów jak powyżej. Niezłożenie przez Wykonawcę dokumentów wskazanych powyżej tj. potwierdzających, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego będzie jednoznaczne z zaoferowaniem przedmiotu zamówienia określonego przez Zamawiającego. ►Zamawiający żąda od Wykonawców składających ofertę wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert w wysokości 9.000,00 zł. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą. Dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2023 do magazynów znajdujących się w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy Część nr 2 ►Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2023, zgodnie z normami oraz asortymentem, ilościami i wymaganiami następująco: Pasztetowa: zakres podstawowy: 401,00kg; zakres opcji: 399,00 kg Salceson ozorkowy: zakres podstawowy: 401,00 kg; Kaszanka z kaszy gryczanej: zakres podstawowy: 601,00 kg; Salami: zakres podstawowy: 401,00 kg; Kiełbasa myśliwska: zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Kiełbasa jałowcowa: zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Kiełbasa parówkowa: zakres podstawowy: 501,00 kg; Parówki z szynki: zakres podstawowy: 401,00 kg; Mortadela: zakres podstawowy: 51,00 kg; Kiełbasa biała parzona: zakres podstawowy: 751,00 kg; Kiełbasa podlaska: zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Kiełbasa wiejska: zakres podstawowy: 151,00 kg; Kiełbasa śląska: zakres podstawowy: 1 501,00 kg; Kiełbasa toruńska: zakres podstawowy: 1 501,00 kg; Kiełbasa zwyczajna: zakres podstawowy: 2 001,00 kg; Kiełbasa szynkowa wieprzowa zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Kiełbasa krakowska sucha zakres podstawowy: 501,00 kg; Kiełbasa krakowska parzona zakres podstawowy: 901,00 kg; Kiełbasa żywiecka zakres podstawowy:1 251,00 kg; Kabanosy zakres podstawowy: 1 001,00 kg; Baleron zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Polędwica wędzona wieprzowa zakres podstawowy: 501,00 kg; Szynka wieprzowa wędzona zakres podstawowy: 501,00 kg; Szynka wieprzowa gotowana zakres podstawowy: 501,00 kg; Szynka wieprzowa konserwowa zakres podstawowy: 1 251,00 kg; Boczek wędzony parzony b/k zakres podstawowy: 1 501,00 kg; Schab pieczony zakres podstawowy: 51,00 kg; Rolada z boczku zakres podstawowy: 101,00 kg; Pasztet wieprzowy pieczony zakres podstawowy: 151,00 kg; Golonka wieprzowa zakres podstawowy:51,00 kg; Ogonówka zakres podstawowy: 501,00 kg. ►Wykonawca, który powołuje się na zastosowanie rozwiązań równoważnych, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego dane rozwiązanie spełnia wymagania określone przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia. W związku z przywołaniem polskich norm w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający dopuszcza produkty równoważne posiadające cechy fizykochemiczne o wyższym lub niższym procencie ich zawartości w produkcie o maksymalną wartość +/- 1 %, pod warunkiem, że zapewniają lepszą jakość produktu i bezpieczeństwo jego spożywania. Równoważność nie może dotyczyć zwiększenia wymaganego procentu zawartości wody i tłuszczu oraz zmniejszenia zawartości białka o ustalony powyżej procent. W przypadku powołania się Wykonawcy na rozwiązania równoważne, jest on zobowiązany do załączenia wraz z ofertą: wykazu produktów z zastosowanymi rozwiązaniami równoważnymi; opisu rozwiązań równoważnych np. szczegółowa karta produktu, deklaracja zgodności, protokół z badań laboratoryjnych, potwierdzający zgodność właściwości fizyko-chemicznych, jakościowych danego produktu w stosunku do opisanych przez Zamawiającego. Wykonawca, który nie oferuje równoważności nie ma obowiązku przedkładania opisów i materiałów jak powyżej. Niezłożenie przez Wykonawcę dokumentów wskazanych powyżej tj. potwierdzających, że oferowany przedmiot zamówienia spełnia wymagania określone przez Zamawiającego będzie jednoznaczne z zaoferowaniem przedmiotu zamówienia określonego przez Zamawiającego. ►Zamawiający żąda od Wykonawców składających ofertę wniesienia wadium przed upływem terminu składania ofert w wysokości 15.000,00 zł. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium na cały okres związania ofertą. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15111000, 15111200, 15113000, 15114000, 15131000, 15131134, 15131200, 15131210, 15131230, 15131310, 15412100 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Kujawsko-Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Kujawsko-Pomorskie |