Przetarg 12190904 - Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12190904 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-02 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej Syrena w 2026 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięs, produktów mięsnych do Domu Pomocy Społecznej „Syrena” w 2026 r .2. Oferowane produkty powinny spełniać następujące minimalne wymagania jakościowe:1) mięso – świeże, niemrożone i nierozmnażane, barwa charakterystyczna dla danego gatunku mięsa, bez przerostów tłuszczu i wylewów krwawych, bez obcych zapachów mogących świadczyć o nieświeżości, procesie namnażania bakterii.2) wędliny - świeże, niemrożone i nierozmrażane, bez żył, ścięgien, chrząstek. Smak, barwa i zapach charakterystyczne dla danego gatunku wędlin, bez obcych zapachów mogących świadczyć o nieświeżości.3) drób – świeży, schłodzony, barwa naturalna, niedopuszczalny obcy zapach, bez pozostałości piór na skórze; piersi z kurczaka – bez ścięgien, żył i skóry.3. Szczegółowy opis zamówienia zawiera Opis przedmiotu zamówienia – kalkulacja cenowa, stanowiący Załącznik nr 2 do SWZ.4. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych.5. Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych tzn. nie gorszych w zakresie składu surowcowego niż produkty wskazane w opisie przedmiotu zamówienia. 6. Za ofertę równoważną Zamawiający uzna taką, w której Wykonawca oferuje artykuły o tożsamej zawartości składników oraz porównywalnych wartościach odżywczych i energetycznych do tych, które zostały sprecyzowane w poszczególnych pozycjach opisu przedmiotu zamówienia, oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. Muszą to być artykuły odpowiadające pod względem norm i jakości artykułom wskazanym przez Zamawiającego w opisie poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia, a także posiadające nie gorsze cechy jakościowe w zakresie wydajności oraz walorów smakowych. Wykonawca oferując artykuł żywnościowy jako równoważny do opisanego w przedmiocie zamówienia jest zobowiązany zachować minimalne wymagania podane w opisie przedmiotu zamówienia dla danego artykułu.7. Wykonawcy zobowiązani są dostarczyć pełny asortyment produktów wyszczególnionych w opisie przedmiotu zamówienia. Standard jakościowy produktów musi faktycznie odpowiadać i spełniać wymagania opisu przedmiotu zamówienia.8. Nazwa i kod zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):15100000-9 – produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne15130000-8 – produkty mięsne15110000-2 – mięso9. Dostawa następować będzie sukcesywnie, na podstawie zamówień częściowych składanych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego drogą telefoniczną lub elektroniczną, określających asortyment, zamawiane ilości oraz termin dostawy.10. Wykonawca na własny koszt i ryzyko zapewni każdorazowo transport zamówionego towaru do Zamawiającego. Dostawa produktów obejmuje również ich rozładunek i wniesienie do miejsc wskazanych przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. 11. Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu. Opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu powinny być wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością i spełniać wymogi sanitarno-higieniczne. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczanego towaru.12. Warunki realizacji i odbioru przedmiotu zamówienia określa projekt umowy stanowiący Załącznik nr 5 do SWZ. 13. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert niekompletnych w obrębie przedmiotu zamówienia, oferty takie będą podlegały odrzuceniu.14. Wszelkie rozliczenia związane z realizacją niniejszego zamówienia dokonywane będą w złotych polskich [PLN]. DPS.DAG.ZA.260.28.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |