Przetarg 9952546 - Dostawa jabłek i pieczarek do kuchni szpitalnej Część...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9952546
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2023-09-20 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa jabłek i pieczarek do kuchni szpitalnej Część 1: Produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żyw nościowego. Dopuszczalne odmiany jabłek: Jonagored, Gala, Idared, Ligol, Rubin, Cortland, Delicates, Golden Delicios. Wymagania organoleptyczne, fizyczne: a) wygląd: całe, zdrowe ( bez oznak gnicia, pleśni ), czyste, odpowiednio dojrzałe, ale nie przejrzałe, praktycznie wolne od szkodników, wolne od uszkodzeń miąższu przez nich wyrządzonych, pod względem kształtu, rozmiaru i wybarwienia muszą spełniać wymogi cechy odmianowej. Jabłka mogą nie posiadać szypułek, jeżeli miejsce odłamania szypułki jest czyste, a sąsiadująca z nim skórka nie jest uszkodzona. b) smak i zapach : niedopuszczalny obcy, c) jednolitość : jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, wielkości i stopnia dojrzałości. d) wielkość: średnica owoców mierzona w najszerszym przekroju poprzecznym ( mm) nie mniej niż 65 dopuszczalna różnica ± 10 mm. Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania powinny być wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Część 2: Produkt powinien spełniać wymagania aktualnie obowiązującego prawa żywnościowego. Metody badań według PN-A- 78509 Grzyby świeże i produkty grzybowe.Wymagania organoleptyczne, fizyczne:a) wygląd - zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), czyste ( dopuszcza się obecność śladowych ilości podłoża na trzonie pieczarek), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgotności zewnętrznej, z zamkniętym lub lekko otwartym kapeluszem i odciętą dolną częścią trzonu, dopuszczalne są nieznaczne wady kształtu, zabarwienia.b) barwa ( powierzchni zewnętrznej) - kapelusza: biała, biało-kremowa, centralnie lekko brązowawy, blaszek: biała z odcieniem różowym, różowa, miąższu: miąższ biały, biały z odcieniem różowym.c) smak i zapach - charakterystyczny dla pieczarek, niedopuszczalny obcy.Zawartość zanieczyszczeń w produkcie oraz pozostałości pestycydów zgodne z aktualnymi normami . Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 4 dni od daty dostawy do magazynu odbiorcy. Produkt powinien być pakowany w opakowania czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zabezpieczony przed uszkodzeniem i zanieczyszczeniem. ZP-3502/67/2023 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3221260, 3222321 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |